A je že kdo to napravo preiskusil ?
https://www.amazon.com/Vexilar-SP200-T-Box-Smartphone-Finder/dp/B00CJJBMDO
Gre za sonar kateri nima svojega ekrana, ampak preko Wi-fi signala oddaja na telefon ali tablico. Lahko deluje s svojim programom, ali pa Navionic-som. V Navionicsu nam tudi skenira natančne mape. Za ta denar se mi zdi uporabna stvar, vendar ne vem koliko je uporabno v praksi.
Sonar na tablici
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Sonar na tablici
Jadranje je odklop
-
janjanjan121212
- Štabni vodnik
Re: Sonar na tablici
Jaz imam montirano na 5m gunenjaku. Zadeva je načeloma super, ni pa ravno profi.
globinomer: deluje ok do nekje 10-15 vozlov hitrosti.
fishfinder: ni profi, nekaj pa vseeno prikaže. Vidna je tudi večja vaba, če jo spustimo vertikalno iz čolna do nekih 5m globine.
merjenje temperatuje morja: dela super
Wifi povezljivost: uporabljam na Ipad tablici skupaj z navionicsom in sem ga v 2 mesecih moral ene 3x resetirati drugače je delal brez problema.
slikano je v dnevni sobi tako, da globinomer ne deluje pravilno, slika samo za predstavo.

globinomer: deluje ok do nekje 10-15 vozlov hitrosti.
fishfinder: ni profi, nekaj pa vseeno prikaže. Vidna je tudi večja vaba, če jo spustimo vertikalno iz čolna do nekih 5m globine.
merjenje temperatuje morja: dela super
Wifi povezljivost: uporabljam na Ipad tablici skupaj z navionicsom in sem ga v 2 mesecih moral ene 3x resetirati drugače je delal brez problema.
slikano je v dnevni sobi tako, da globinomer ne deluje pravilno, slika samo za predstavo.

A si to uporabljal za ribolov in si se ukvarjal z nastavitvami fishfinderja, kot so občutljivost, globina.. Da bi kazalo samo do pet metrov globine se mi zdi malo čudno.
Jadranje je odklop
-
janjanjan121212
- Štabni vodnik
Kot sem napisal je do 5m globoko prepoznal vabo na laksu velikosti cca 10cm. Drugace pa meri nekje do 60-80m ce se ne motim.
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Black Box fishfinder modul Wi-Fish od Raymarina je imel vgrajen Chirp Down Vision sonar in je deloval odlično. Niso več dobavljivi vendar, če ga kje najdeš ga kupi, ker ni slab. Imel je namreč vgrajen Dragonflyjev sonar modul in namesto displeja WiFi modul.
koda: E70290 Wi-FiSH black box Wi-Fi DownVision sonar including CPT-DV Transducer
koda: E70290 Wi-FiSH black box Wi-Fi DownVision sonar including CPT-DV Transducer
Kdo je na strani
Po forumu brska: Bing [Bot] in 5 gostov