Yamaha f25dmhs ? mnenje

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

standi79
Kapitan korvete

Yamaha f25dmhs ? mnenje

OdgovorNapisal/-a standi79 » Ne Jan 17, 2021 09:12

Lep pozdrav,

Kupil bom Honwave t40, nanj bi dal Yamaha F25DMHS. Kakšne izkušnje s tem motorjem? je to ok kombinacija?

l.p.
mikele
Viceadmiral

Re: Yamaha f25dmhs ? mnenje

OdgovorNapisal/-a mikele » Ne Jan 17, 2021 10:08

Dobra.
Uporabniški avatar
pinosat
Admiral
Kraj: Maribor
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a pinosat » Ne Jan 17, 2021 10:33

Top motor, sem ga imel na dveh gumenjakih, verjetno po moči najmanjši motor, ki je sodeloval na morjeplovski ruti ... poraba med 3-4,5 litra, tih, poskočen , je pa težek kot konj, ima 78 kg ... če boš ga sam dajal gor, začni čimprej hodit v fitnes ... obvezno pa ojačaj krmo z dodatnimi sponami med desko in podnicami, bistveno zmanjša zvijanje krme ... kar se tiče izglisiranja, s tem čolnom in tem motorjem, tudi če sta na čolnu 2 družini ( 4 odrasli, v bistvu 5 in dva otroka ) , ne bi smel bit noben problem, s pol gasa 14-16 vozlov, pri čemer pa taki čolni lepo glisirajo ... tudi smučali smo vsako leto z njim, 80 kg ded je skočil ven brez napora ... 4 sezone smo se tako vozili in to kar konkretne razdalje ( Krk, Cres, Pag, Ugljan, Hvar, Čiovo, Drvenik , ... ), pa nikoli razočaral ... sicer sem jaz imel zložljiv 430 cm gumenjak, ampak vseeno ... pač maestralu na Hvaru se moraš izognit, če ne, si skor pijan, če se vračaš kontra, ko čakaš, da dovolj pade val :wink: :lol: :lol: , toliko o točnosti napovedi vremena , ali pa o razmerju med bonaco in valom glede na velikost čolna :wink: ...

Ojačanje
Slika
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
standi79
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a standi79 » Ne Jan 17, 2021 15:18

pinosat napisal/-a:Top motor, sem ga imel na dveh gumenjakih, verjetno po moči najmanjši motor, ki je sodeloval na morjeplovski ruti ... poraba med 3-4,5 litra, tih, poskočen , je pa težek kot konj, ima 78 kg ... če boš ga sam dajal gor, začni čimprej hodit v fitnes ... obvezno pa ojačaj krmo z dodatnimi sponami med desko in podnicami, bistveno zmanjša zvijanje krme ... kar se tiče izglisiranja, s tem čolnom in tem motorjem, tudi če sta na čolnu 2 družini ( 4 odrasli, v bistvu 5 in dva otroka ) , ne bi smel bit noben problem, s pol gasa 14-16 vozlov, pri čemer pa taki čolni lepo glisirajo ... tudi smučali smo vsako leto z njim, 80 kg ded je skočil ven brez napora ... 4 sezone smo se tako vozili in to kar konkretne razdalje ( Krk, Cres, Pag, Ugljan, Hvar, Čiovo, Drvenik , ... ), pa nikoli razočaral ... sicer sem jaz imel zložljiv 430 cm gumenjak, ampak vseeno ... pač maestralu na Hvaru se moraš izognit, če ne, si skor pijan, če se vračaš kontra, ko čakaš, da dovolj pade val :wink: :lol: :lol: , toliko o točnosti napovedi vremena , ali pa o razmerju med bonaco in valom glede na velikost čolna :wink: ...

Ojačanje
Slika

Uuu super. Hvala za izčrpen odgovor. Sami bomo fijakali okrog Krka ;).
Ojacitev pa zelo dober predlog! Super hvala, hvaležen...
Motor bom verjetno kr tak vzel.

Mislim, da bo kombinacija s T40 super ;)
Uporabniški avatar
franc5e
Admiral

OdgovorNapisal/-a franc5e » Ne Jan 17, 2021 15:24

Itak, koliko kg pa gre na krmno steno, piše kje ali samo piše koliko ks...
Uporabniški avatar
pinosat
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a pinosat » Ne Jan 17, 2021 15:31

ta tip čolna sem imel jaz ... prvič, PVC je 1,2 mm debel, o fiksiranju in lepljeni krmni steni pa govorijo slike, trojna zaščita...35 eur te stane prevoz do logističnega centra v Grazu, no vsaj toliko sem jaz plačal pred 7 leti ... čoln še zdaj pluje , ko sem ga prodal , vem, da je šel na Lastovo, ampak je potem bil še enkrat prodan ... saj veš, vsi gremo navzgor, čeprav v štartu smo vsi zadovoljni in z mislijo, tak, zdaj imam pa par let mir ...

https://www.mission-craft-shop.de/Master-430-Farbe-schwarz-mit-Aluboden-Sonderangebot
Nazadnje spremenil pinosat, dne Ne Jan 17, 2021 15:33, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Ne Jan 17, 2021 15:31

pinosat napisal/-a:je pa težek kot konj, ima 78 kg

Jaz bi razmislil o novem modelu F25GMHS, ki je bistveno lažji (samo 57kg): https://www.yamaha-motor.eu/si/sl/products/marine-engines/portables/f25g-2017/
Uporabniški avatar
franc5e
Admiral

OdgovorNapisal/-a franc5e » Ne Jan 17, 2021 16:05

H2O napisal/-a:

Jaz bi razmislil o novem modelu F25GMHS, ki je bistveno lažji (samo 57kg): https://www.yamaha-motor.eu/si/sl/products/marine-engines/portables/f25g-2017/

Glih to sem mislil, moj je cca 40 kg motor na zodiacu 3.80m, pa kar pritiska... saj verjetno ni panike ko je v vodi, samo jaz ga iz prtljažnika sam gor dajem, pa je kar mantranija. ...
standi79
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a standi79 » Ne Jan 17, 2021 18:21

franc5e napisal/-a:
H2O napisal/-a:

Glih to sem mislil, moj je cca 40 kg motor na zodiacu 3.80m, pa kar pritiska... saj verjetno ni panike ko je v vodi, samo jaz ga iz prtljažnika sam gor dajem, pa je kar mantranija. ...

Jaz pa upam, a vez ta čas, ko smo na dopustu in ga ne bom toliko sestavljal ;)!
Uporabniški avatar
franc5e
Admiral

OdgovorNapisal/-a franc5e » Ne Jan 17, 2021 19:02

standi79 napisal/-a:
franc5e napisal/-a:
H2O napisal/-a:Jaz bi razmislil o novem modelu F25GMHS, ki je bistveno lažji (samo 57kg): https://www.yamaha-motor.eu/si/sl/products/marine-engines/portables/f25g-2017/

Jaz pa upam, a vez ta čas, ko smo na dopustu in ga ne bom toliko sestavljal ;)!

Heh, boš videl kako ga boste trije vlekli, ko bo orkanska burja napovedana naslednji teden...
standi79
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a standi79 » Ne Jan 17, 2021 19:10

franc5e napisal/-a:Itak, koliko kg pa gre na krmno steno, piše kje ali samo piše koliko ks...

piše max 30ks in max 90kg
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Ne Jan 17, 2021 20:26

Gumenjaki so zjutraj zelo občutljivi ,ko so zaradi nižje temperature kot je podnevi ,malo manj napumpani.Takrat spoji najbolj trpijo
standi79
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a standi79 » Ne Jan 24, 2021 15:11

standi79 napisal/-a:
pinosat napisal/-a:Top motor, sem ga imel na dveh gumenjakih, verjetno po moči najmanjši motor, ki je sodeloval na morjeplovski ruti ... poraba med 3-4,5 litra, tih, poskočen , je pa težek kot konj, ima 78 kg ... če boš ga sam dajal gor, začni čimprej hodit v fitnes ... obvezno pa ojačaj krmo z dodatnimi sponami med desko in podnicami, bistveno zmanjša zvijanje krme ... kar se tiče izglisiranja, s tem čolnom in tem motorjem, tudi če sta na čolnu 2 družini ( 4 odrasli, v bistvu 5 in dva otroka ) , ne bi smel bit noben problem, s pol gasa 14-16 vozlov, pri čemer pa taki čolni lepo glisirajo ... tudi smučali smo vsako leto z njim, 80 kg ded je skočil ven brez napora ... 4 sezone smo se tako vozili in to kar konkretne razdalje ( Krk, Cres, Pag, Ugljan, Hvar, Čiovo, Drvenik , ... ), pa nikoli razočaral ... sicer sem jaz imel zložljiv 430 cm gumenjak, ampak vseeno ... pač maestralu na Hvaru se moraš izognit, če ne, si skor pijan, če se vračaš kontra, ko čakaš, da dovolj pade val :wink: :lol: :lol: , toliko o točnosti napovedi vremena , ali pa o razmerju med bonaco in valom glede na velikost čolna :wink: ...

Ojačanje
Slika

Uuu super. Hvala za izčrpen odgovor. Sami bomo fijakali okrog Krka ;).
Ojacitev pa zelo dober predlog! Super hvala, hvaležen...
Motor bom verjetno kr tak vzel.

Mislim, da bo kombinacija s T40 super ;)

Pinosat;

Ojačitve so tvoj izdelek ali se da kje to nabavit?

l.p.
Uporabniški avatar
pinosat
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a pinosat » Ne Jan 24, 2021 16:36

jaz sem si jih narisal pa dal enemu kolegu, da mi jih je naredil
Uporabniški avatar
franc5e
Admiral

OdgovorNapisal/-a franc5e » Ne Jan 24, 2021 17:05

pinosat napisal/-a:jaz sem si jih narisal pa dal enemu kolegu, da mi jih je naredil

Pa tam med desko in tubo imaš tudi 3 šraufe skuzi desko, jaz imam po celem še pleh okrog, tu na videu se vidi, pa še dodatno sem polepil, ni sicer estetsko, samo kaj ma veze :D

https://www.youtube.com/watch?v=Q4Ojvv-fY70

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti