Popravilo propelarja
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Popravilo propelarja
Poleti sem dal popraviti propeler, sedaj pa imam problem kako pobarvati aluminijski propeler, da se barva ne bo luščila. Mojser, ki ga je popravljal je rekel da ga najprej namažem z prajmerom potem z barvo. V brodogradnji pa so mi rekli, da je ni stvari, ki se nebi oluščila.
Torej kaj narediti? Je način kako pobarvati (tudi original je pobarvan) ai pustiti nepobarvanega (čoln je v vodi pol leta)
Torej kaj narediti? Je način kako pobarvati (tudi original je pobarvan) ai pustiti nepobarvanega (čoln je v vodi pol leta)
mirno morje
Jaz sem pobarval propeler, najprej z finim vodobrusnim papirjem, nato temeljito in pedantno očistil z trikloretilenom, prešprical z primerjem in nato še z večkomponentno barvo. Propeler je izgledal, kot nov, iz tovarne.
Po dveh tednih je bilo na njem še samo 30% barve
Pa lak ni odpadel, ampak ga je voda dobesedno "pobrusila"
Če imaš čas in veselje, se poigraj, efekta ne bo.
Po dveh tednih je bilo na njem še samo 30% barve
Pa lak ni odpadel, ampak ga je voda dobesedno "pobrusila"
Če imaš čas in veselje, se poigraj, efekta ne bo.
pobarvan propeler
kot ti je Kocka svetoval je edina rešitev eloksiranje. samo še ena informacija,navadno eloksiranje-aluminij dobi svetlo sivo barvo,če pa ga daš hard eloksirat bo prišel popolnoma črn kot barvan
lp jani
lp jani
Eloksiranje ne bo drago, boš pa zelo težko očistil obstoječo barvo do popolnosti, kar je nujno za eloksacijo... Dobro bi bilo peskanje s finim peskom, kar pa dela malo ljudi. Včasih je bil en možakar, ki je peskal Alu platišča s takim finim peskom. Delavnico je imel mislim, da v Nadgorici zraven Šentjakoba. Sem bil dvakrat pri njemu in mi je super naredil, samo res ne vem ne kako se piše, niti točno v kateri vasi je. Mislim pa da je v Nadgorici...
No po peskanju pa še malce brušenja s finim vodobrusnim papirjem...
Nisem pa prepričan, da se ti to izplača... Pusti kot je in bo vse OK.
LP
No po peskanju pa še malce brušenja s finim vodobrusnim papirjem...
Nisem pa prepričan, da se ti to izplača... Pusti kot je in bo vse OK.
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 46 gostov