Robotske kosilnice, kaj mate?

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
pinosat
Admiral
Kraj: Maribor
Kontakt:

Re: Robotske kosilnice, kaj mate?

OdgovorNapisal/-a pinosat » To Apr 13, 2021 16:51

matjaz007 napisal/-a:Za 200m2 bo tudi taka ok. V sparu imajo akcijo za 599€.

https://www.eurogarden.eu/sl/KOSILNICE- ... V-28V-3Ah/

Tako majhno površino bo kosila tako ali tako vsaka kosilnica...glavna razlika je v software za košnjo in pa predvsem v baterijah ... jaz sem iz pozitivnih izkušenj z vsemi Boschevimi akumulatorskimi zadevami, ki jih imam kar nekaj, vzel Boschevo kosilnico...če za primerjavo povem, da sem leta 2006 kupil Bosch 36V udarni vrtalnik z dvema 36V akujema, z njima zmontiral krepko čez 7000 anten, pomeni najmanj toliko antenskih nosilcev po 4 luknje in najmanj toliko lukenj skozi zidove ter še vse druga zraven in še danes zdržita najmanj teden brez polnjenja, je pa res, da se pri uporabi sedaj že hitro spraznita, imam seveda že enega novega ... s tem, da akuje nikoli nisem šparal, čez zimo imel v skladišču, kjer se ne kuri itd..., itd ...
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » To Apr 13, 2021 17:09

pinosat napisal/-a:

Tako majhno površino bo kosila tako ali tako vsaka kosilnica...glavna razlika je v software za košnjo in pa predvsem v baterijah ... jaz sem iz pozitivnih izkušenj z vsemi Boschevimi akumulatorskimi zadevami, ki jih imam kar nekaj, vzel Boschevo kosilnico...če za primerjavo povem, da sem leta 2006 kupil Bosch 36V udarni vrtalnik z dvema 36V akujema, z njima zmontiral krepko čez 7000 anten, pomeni najmanj toliko antenskih nosilcev po 4 luknje in najmanj toliko lukenj skozi zidove ter še vse druga zraven in še danes zdržita najmanj teden brez polnjenja, je pa res, da se pri uporabi sedaj že hitro spraznita, imam seveda že enega novega ... s tem, da akuje nikoli nisem šparal, čez zimo imel v skladišču, kjer se ne kuri itd..., itd ...

Js sem tut navdusen nad Boschem in mam vecino orodja od njih. Mam pa katastrofalne izkusnje z boschevo rocno vrtalko. Bateriji sta za en k. ze po dveh letih! Pa ni bla najcenejsi model. Mi je fotr dal eno cunga lunga podobno vrtalko staro 100 let, pa baterija se zdej dela. Tko da sem do Bosch accu mal zadrzan
Uporabniški avatar
pinosat
Admiral
Kraj: Maribor
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a pinosat » To Apr 13, 2021 18:24

1stofficer napisal/-a:
pinosat napisal/-a:

Js sem tut navdusen nad Boschem in mam vecino orodja od njih. Mam pa katastrofalne izkusnje z boschevo rocno vrtalko. Bateriji sta za en k. ze po dveh letih! Pa ni bla najcenejsi model. Mi je fotr dal eno cunga lunga podobno vrtalko staro 100 let, pa baterija se zdej dela. Tko da sem do Bosch accu mal zadrzan

ups, eden od naju je očitno imel srečo ;) po drugi strani pa morda tudi tukaj oziroma pri njih velja, da se z leti špara pri kvaliteti tudi pri profesionalnem orodju ... ker ta aku 36V stane pri nas še vedno 200 eur, Indego kosilnica ima sicer aku 18V, meni dela še vedno enako kot na začetku, letos bo tretja sezona, vsaj ne opazim razlike, za 200m2 se enkrat vmes gre polnit ...
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » To Apr 13, 2021 19:04

Najbrz sem jaz mel bolj smolo kot ti sreco. Verjamem vseeno, da je Bosch vrhunski, kljub slabi izkusnji ;)
Uporabniški avatar
Bo_4
Kapitan bojne ladje
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Bo_4 » Pe Apr 16, 2021 21:44

Leto dni na cca 100m2 kosi Works (nemški kitajc iz Obi), med majem in oktobrom dela vsak dan cca 1uro. Je tih, in zaenkrat deluje bp. za 300€ vložka zelo zadovoljen ! ampak nima Wifi pa hifi pa... enostavno ročno nastaviš višino košnje v (elektronskem) meniju pa dneve, uro obratovanja in površino. Priklopiš na štrom, a ja, poprej moraš vgraditi žico ki omejujejo njegovo delovanje in pozabiš na košnjo razen če imaš bolj zakompliciran vrt (rože, drevesa, grmovje...). Namreč potem bo še vedno potrebna dodatna ročna kosilnica ali škarje.
omas
Admiral

OdgovorNapisal/-a omas » So Apr 17, 2021 08:13

Jaz imam dobro staro koso v roki. Fajn jo sklepam vsako leto, nabrusim in reze da je veselje. Pa še razmigam se.. :D
Darh
Admiral
Kraj: Tu bolje- Pula

OdgovorNapisal/-a Darh » So Apr 17, 2021 10:34

omas napisal/-a:Jaz imam dobro staro koso v roki. Fajn jo sklepam vsako leto, nabrusim in reze da je veselje. Pa še razmigam se.. :D

Vzges jo na snops, potem pa laufa na pivu ali vinu :D
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Ne Apr 18, 2021 07:19

A ni fora teh kosilnic da ti kosi travo medtem ko ti greš v fitnes? :lol:
Jaz šparam na fitnesu in na robotu. Potegnem štrik in se sprehajam in opazujem lepote narave. Golfa pa tudi ne igram da bi rabil skos “tepih”.
To smo mi s kmečko pametjo in brez bližnjih sosedov ljudje :mrgreen:
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Ne Apr 18, 2021 07:35

Marcel_Mastnak napisal/-a:A ni fora teh kosilnic da ti kosi travo medtem ko ti greš v fitnes?

Fora je, da kosi, medtem ko si na barki 8)

Pa ni ti treba hitet domov samo zato, da boš pokosil travo :wink:
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Ne Apr 18, 2021 09:30

Men se pa ne da vec z mulci kregat a bojo pokosil al ne in kdaj. Plus benzin kosilnca rabi nekaj vec vzdrzevanja, prostor, ropota ko hudic, trave nimas kam dat... brezveze. Naj robot dela, js bom pa mirno jadral tacajt. To je pa moja kmecka logika ;) 8)
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Ne Apr 18, 2021 09:58

1stofficer napisal/-a:Men se pa ne da vec z mulci kregat a bojo pokosil al ne in kdaj.

Dokler še nismo imeli robotske kosilnice sta sinova kosila. Vsak en teden.

Sprva se jima je zdelo še imenitno kosit in sta se grebla, kdo bo kosil: ta teden jaz kosim... ne, ampak jaz 8)

Kmalu sta se pa naveličala in obrnila ploščo: ta teden ti kosiš... ne, ti :evil:
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Ne Apr 18, 2021 10:19

Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Ne Apr 18, 2021 11:55

evovii napisal/-a:https://www.dnevnik.si/1042822330/magazin/aktualno/rim-v-urejanje-travnatih-povrsin-s-kozami-in-ovcami

:lol: :lol:

Hahaha dobra zamisel. Pa se mleko je baje zelo zdravo :lol: :lol:
Uporabniški avatar
PogachnyK
Admiral

OdgovorNapisal/-a PogachnyK » Ne Apr 18, 2021 12:15

Jaz imam ovce okoli hiše... Poleg tega, da ni potrebno kosit, je še jagnjetina vsak teden na meniju. MLJASK,

Tiste robotske kosilnice pa verjetno niso užitne?
Hvala na razumevanju
Darh
Admiral
Kraj: Tu bolje- Pula

OdgovorNapisal/-a Darh » Ne Apr 18, 2021 14:59

Koze nabavi, se skoraj ne derejo, ovce pa cist skoz, men bi se zmesal, sem najbolj zadovoljen, ko jih je sosed prodal.
Glede janjca imas pa prav, sam sej tud kozlicek je vrhunski.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost