1.5. Štart iiz Ankarana. Odjava v Izoli in brez problemov do Rovinja. Prijava v Rovinju. Prijazni policist me spustil z navadnim hitrim testom. Spijemo kavo poklepetamo in odrinemo proti Barbarigi. Da bo jugo mi je bilo jasnoin dvometrski valovi tudi. Da mi bo motor krepnu pa niti zdaleč. Pri tem pa še manjša nevihta se bližala. No dvignu jadra in nazaj proti Rovinju. Z jadri skoraj pristal na pomolu tam so mi prijazno pomagali. Spanje na carinskem pomolu in telefoni kaj in kako z poznanimi morjeplovci.
2.5. Preživel na pomolu v Rovinju in najdli rešitev. Pred Porečom na k majstru. Vse zmenano.
3.5. Zjutraj štert iz Rovinja. Luška kapitanija prijazna me odvlekla da sem zajel vetr. Po telefonu in po šestih ali sedmih klicih dobim makstra in mu sporočim da prihajam. 3 do 4 vozle do Vrsarja in takoj zatem padem v bonaco. Pokličem majstra da bom ko bom ker vetra ni odgovor je bil da NE MOREM VAS PRIMITI. IMATE PRAVELIK GREZ in bla bla bla. Pokličem marino Vrsar in nazj šlep v marino. Tam v delavnici prijazn majst pove da teh motorjev ne popravlja in je polno zaseden. No ugotovitev da se je motor pregrel in posledično ugasnil. No zrihtal mi je pa mehanika v Červarju. Nazaj šlep in pravac Červar.
4.5. Po prespani noči in po čakanju pride majstr. Pogleda situacijo. Ker on ni imel časa sva se dogovorila da bom jst šraufal on pa mi povedal kaj delat. Naročil mi je snet termostatski ventil in impeler. Kasneje se oglasi in je reku sedaj bova probala zagnati motor. In glej zlomka motor zamrmral in vžgal. Diagnoza odpovedal termostatski ventil in škoda je samo izpušni lonec. Namestil sem nove cevi za vodo sestavil impeler in povezal izpušni cevi namesto izpušnega lonca.
5.5. Nestrpno čakam na majstra da izprobamo. No okoli poldneva dobi čas in zadevo zalaufava. Voda teče motor hladn ku špricar. Veselje v zraku. Motorčk mrmra. Ko vprašam kaj z izpušnim loncem dobim odgovor da ga ni še naročil. In začel se je lov kje in kako. Telefon sem telefon tja. No na koncu ga je našla moja draga na intrnetu. Sedaj pa kako ga iz bi rekli vukojebine pr Labinu dobit v Červar. Telefoni so brneli in na koncu smo le dobili rešitev.
6.6. Zamišljena pot lonca je uspela. Iz trgovine so ga dostavili v Pazin in iz Pazina prispe ob 18 zvečer. Hitro zmontiram in sprobamo. Vse dela bp. Dogovor zjutraj pred červarjem test in če bo vse vredu naprej proti Poreču in Rovinju.
7.6. Jutranja kavica in testiranje se začne. Gir dol sam tja. Vse v redu. Ga naženem na obrate vse vredu. Mine pol ure in se odpravim proti poreču. Kontoliram temperaturo izpust vode vse vredu. Pa smo zopet v valovih včerajšnjega juga. Ravno se sprostim eto nema više vode. Jadra raztegnt in ponovi postopek nazaj v Červar. Jeza bes in smeh ironija pa še kaj. Pristanem in zaviham rokave impeler razderem. Pride majstr in gleda impeler. Vse vredu nič ni odstopu se potragal. Po natančnejšem pregledu pa ugotovi da ta impeler sploh ni pravi. Namesto luknje 9mm je imel dvanajst. In človek ne bi verjel vsi impelerji, ki so bili na barki so bili napačni. No ni krivda prejšnjega lastnika barka je moja in bi moral sam preverit. Se pa sprašujem a je to mogoče da imaš barko in ne veš kak impeler je potreben. No upam da je to to in da od jutri gre vse kot mora it in da srečno prispem v Klimno.
Se pa moram zahvali v prvi vrsti Aleksu 09 s katerim sva bila skozi na vezi in mi je ogromno pomagal. Zravn Polancu in Alesijotu za podporo nasveti in alternativnimi rešitvami. Ostalimi morjeplovci, ki so mi ponudili pomoč pri logistiki a ni prišla v poštev. In na koncu mehanikom v Marini Červar čeprav z njihovim istrskim temperamentom in homorjem so mi stali ob strani in pomagali.
8.5. Hehehe upam da brez presenečenj. Današnja nevihta mimo in jutri pa upam da z mojo pogumno mornarko odjadramo sreči naproti.
Odiseada Ankaran Klimno na krku.
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
Odiseada Ankaran Klimno na krku.
pomisli in zgodilo se bo
Re: Odiseada Ankaran Klimno na krku.
Ljubo,
Pa tebi se je več zgodilo do Červarja, kot meni do Kanarov in nazaj!
Upam, da bo zdaj mir. Prijetno plovbo in ravno prav vetra ti želim.
Lep pozdrav, Tomaž.
Heron je nazaj z druge poti po svetu in že težko čakam na naslednji odhod.
Takrat se bo vrnil tudi dnevnik na: www.sailmala.com/heron
Ali občasno blog v Angleščini na: www.heronsailing.blogspot.com/
Heron je nazaj z druge poti po svetu in že težko čakam na naslednji odhod.
Takrat se bo vrnil tudi dnevnik na: www.sailmala.com/heron
Ali občasno blog v Angleščini na: www.heronsailing.blogspot.com/
ljubo napisal/-a:heron napisal/-a:Ljubo,
Res je. Tudi meni se ni v desetih letih tolko dogajalo. Tako je ko sodiš druge ljudi po sebi in jim zaupaš. To je le mali del vsega kar sem doživel v teh sedmih dneh. Mislim da nekaterim bi morali z zakonom prepovedati posest barke.
pomisli in zgodilo se bo
kot pravijo...navtiko morš imet rad
pomisli pa verjetno človek v taki situaciji da bi s polnim gasom zapeljal barko v ene skale in mir...ampak ja, spet ti more delat motor 
Čestitke za vse to izpeljano...
david_bergoc napisal/-a:kot pravijo...navtiko morš imet radpomisli pa verjetno človek v taki situaciji da bi s polnim gasom zapeljal barko v ene skale in mir...ampak ja, spet ti more delat motor
Na to nism pomislu. Vedno ustrajam do kraja. No navtik sem in bom ostal. Vse se preživi in vse se da kjer je volja. Če pa imaš sopotnico, ki ti stoji ob strani je še lepše.
pomisli in zgodilo se bo
to še kako drži... da imaš na barki ljudi, ki se ob takšni situaciji še začnejo nate spravljat s slabo voljo in svojimi problemi je najhuje ...
Še enkrat pa vse pohvale članom foruma...vse preveč je ostrih in težkih besed v temah in prav lepo je videt, kako se stopi skupaj in reši situacijo...to je tisti pravi odnos ...
Kako je že tisti pregovor : če imaš takšne prjatle, ne rabiš sovražnikov...no v tem primeru bi bilo "če imaš morjeplovce ,ne rabiš SeaHelp-a
Še enkrat pa vse pohvale članom foruma...vse preveč je ostrih in težkih besed v temah in prav lepo je videt, kako se stopi skupaj in reši situacijo...to je tisti pravi odnos ...
Kako je že tisti pregovor : če imaš takšne prjatle, ne rabiš sovražnikov...no v tem primeru bi bilo "če imaš morjeplovce ,ne rabiš SeaHelp-a
david_bergoc napisal/-a:to še kako drži... da imaš na barki ljudi, ki se ob takšni situaciji še začnejo nate spravljat s slabo voljo in svojimi problemi je najhuje ...
Ne vem kako je sedaj včasih je bilo tako. Vsak se znajde v težavah in noben morjeplovec ne bo razpravljal zakaj ampak bo pomagal v danih težavah. Vsaka čast kapetaniji in policiji v Rovinju marini v vrsarju. A J mu M tisti ki tepusti v nevolji. Tudi mehankčni v Červarju. Vsaka čast čeprav delajo z njihovim temperamentom. Morjeplovcem pa vsaka čast.
pomisli in zgodilo se bo
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost