NKG svečke

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

polanc
Admiral
Kraj: sevnica

Re: NKG svečke

OdgovorNapisal/-a polanc » Pe Maj 07, 2021 22:19

Mare,enkrat sem govoril z serviserjem v Delta teamu v Krškem in mi je povedal, da so prave original svečke Ngk, ki jih kupiš na pooblaščenem servisu podvržene večji končni kontroli in da so sigurne in pri vročem in hladnem motorju, tako da jaz sem kupil na pooblaščenem servisu..mal so mi pa popust dali..
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » So Maj 08, 2021 09:41

MareC je samo vprašal čemu taka razlika v ceni za svečke NGK LRK6E, napisali ste vse živo , le odgovora na vprašanje ne. Tudi jaz mu točnega ne morem dat, mislim pa, da je razlika v tem kje jo kupiš in kakemu vozilu, motorju ali čolnu je namenjena, zato tudi razlike v ceni take. Kje pa piše, da je ta svečka le za Yam.30. Na primer, jaz sem enkrat v Trstu v avto trgovini kupoval svečke za moj Ducati 900SS, trgovec me vpraša za kam jih rabim in mu povem, je reku, da ima in šel v skladišče iskat. Cena 35 nem.mark za eno in sem kupil. Doma pa opazim, da ima Fiat 126 enake svečke, ki jih pri nas dobim za 2,40marke. Zato so take razlike v cenah, en model svečke, za več strojev.
mašinfirer
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » So Maj 08, 2021 09:47

Tist N na koncu je razlika med tema svečama. Cene enakih je treba primerjat, ne različnih.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » So Maj 08, 2021 19:08

Če trgovcu poveš oznako svečke ga nima kaj brigat kam jo boš dal.... in tud ne vrjamem da se to odraža na ceni. Razlike v ceni so lahko samo zaradi tipa
Svečke ali zaradi trgovskih nategov kar je bilo že povedano.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » To Maj 18, 2021 09:45

Ene so za 40k, druge za 80k in v boljši iskri je keč. Mare poisci na NGK spark finder in je vse razlozeno. Tiste iridium je za coln skoraj brezveze, vzames navadno ali V line, vendar iste toplotne vrednosti.
Meni so tudi zeleli prodat za LPG v avtu tiste za 40eur kom. Notri po nasvetu serviserja dajem org. Oznako V line in jih raje menjam na 20k. Cena ene 4.5eur.

Drugače so pa lkr6e iridium 12.9$, navadna lkr6e pa 4.9$! Vse ostalo umetniski vtis.
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » To Maj 18, 2021 19:06

Kocka maš prav. Ampak men recimo na lpg delujejo le iridium. Vse ostalo cuka. Zdaj po prevoženih 45kkm se je začelo kazat da je spet čas za menjavo. Cena je nekje 15€/kom.

Za čoln pa totalni nesmisel ker deluje na izredno nizji delovni temperaturi napram avtu...
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » To Maj 18, 2021 21:12

Tohatselj tldi ima predpisane in sem 2 let nazaj plačal 100€ za 3 sveče.

Btw mam 6 novih za plin če kdo rabi dam ugodno. ngk lpg nekaj.
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » To Maj 18, 2021 23:19

A celo to? In ne dela na nobene druge? Klasičn azijc. Tam te oberejo že ko kupuješ aparat, za vse ostalo kar sledi je bolje da niti ne veš :lol:
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Sr Maj 19, 2021 22:18

Tldi je dokaj specifičen aparat. On gorivo in zrak meša preden ga prdne v cilinder in verjetno je pol zaradi tega tako.

Vsi DI cvajtakterji majo elektrode sveč precej daljše od navadnih sicer tako da že itak nič ne paše not kot samo točno tiste, ki so predpisane.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta