Topaz
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
Re: Topaz
Prvo in dobronamerno receno je, da si naredi eno streho, malo vecji rastlinjak ( tunel), ali pa leseno, ta te bo scitila se pred soncem, ker ko te bo med delom ujel dez, pa vsepovsod zamakal, ti bo jasno vse!
Ostale postopke ti bodo povedali drugi, ki so to ze poceli, kaj in kje so falili.
Ostale postopke ti bodo povedali drugi, ki so to ze poceli, kaj in kje so falili.
ko sem jaz delal obnovo sem imel največji problem z vremenom. zato je pametno imet dobro streho.
Rabim nasvet. Zdaj je sidro v krmi, na premcu je čisto mala luknja v kateri je pa vgrajena plošča za prednjo pripono. Zato bi to luknjo tezko razsiril. Lahko bi za njo se eno vecjo naredil, samo so mi tam cevi za vodo in nafto napoti..bi moral še te prestavit. Dosti dela. Kaj ce pustim tako ko je, sidram iz krme?

Predvidevaj, da je pred tabo že nekdo uporabljal to barko in sidral, očitno uspešno, ker je barka še cela.
Če sidro spustiš na krmi, ga lahko za miren spanec, še vedno zavežeš na premcu. Malo več vrvi imej v rezervi (za dolžino barke).
Če sidro spustiš na krmi, ga lahko za miren spanec, še vedno zavežeš na premcu. Malo več vrvi imej v rezervi (za dolžino barke).
Nebi jaz to tako imel.vse je ok v mirnem,ko se morje dvigne so včasih sekunde pomembne.ti nared račji kljun spodaj ga konkretno ojacaj in pol prestav vpetje genove naprej,to luknjo porab za ketno,sidraj pa mimo genove.glavn sidr na krmi...je ko da se rikverc voziš z avtom po cestah..sej gre sam ni ok.to ni tko tezka predelava i ma velik plusov.
Saj bi bil s premcem proti sidru ko sidram. Vpnem štrik al pa verigo spredaj. Samo na krmi bi imel vse skupaj ker je tista luknja spredaj velika samo za kaksnih 20m 8ke..Je bolj manekenske oblike barka..Tanka.
Naredi kar ti svetuje Polanc,ko boš fiksiral sidro na račji kljun bo luknja za verigo skor sigurn dost velika.
Nevihta pride nenadno in takrat moraš spustiti sidro takoj ne pa jo šele iskati zadaj na krmi.
Premec je za glavno sidro krma pa za krmno sidro.
Sem imel pred leti podoben primer stem da jaz sploh nisem imel luknje za sidrno verigo spredaj, kmalu mi je bilo jasno da to ne gre,naredil sem račji kljun verigo pa spravil vpvc sod ki sem ga fiksiral na premec delovalo je bp
Nevihta pride nenadno in takrat moraš spustiti sidro takoj ne pa jo šele iskati zadaj na krmi.
Premec je za glavno sidro krma pa za krmno sidro.
Sem imel pred leti podoben primer stem da jaz sploh nisem imel luknje za sidrno verigo spredaj, kmalu mi je bilo jasno da to ne gre,naredil sem račji kljun verigo pa spravil vpvc sod ki sem ga fiksiral na premec delovalo je bp
Kapitanova beseda je zakon!
Hvala za odgovore. Sem pa našel tega gospoda ki priporoča sidranje s krmo v veter. Seveda za barke z zaprto krmo..
http://waeshael.com/waeshael.com/Anchors.html
http://waeshael.com/waeshael.com/Anchors.html
Puščam zaenkrat odprti obe opciji. Bi pa če bo sidro na krmi, sidro fiksiral nekje na krmi. Ne bo v škatli. Da ga lahko hitro spustim v vodo.
Je pa sidranje po krmi lahko prednost pri dnevnem sidranju.
Imaš čudovito prezračevanje salona

Imaš čudovito prezračevanje salona
Veliko vetra in mirno morje
-
Rok-11
- Admiral
- Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.
Sam sicer ne bi delal predlaganih predelav, le na premec bi dal drsnik oz kolut za sidro in iznašel način, da sidro spredaj dobro pritrdiš med plovbo.
Sidro bi dal spredaj - brez tiste račje zadeve - izdelal kakšen vmesnik za vpetje na bitvo - in normalno sidral. Vse skupaj bo zaradi pripone sicer malo postrani, a to ni moteče.
SIdrnik pa izgleda čisto dovolj velik za kakšnih 50 - 60 metrov verige, več pa praktično ne potrebuješ. Naredi tako, da lahko po potrebi dodaš oz vpneš vrv iz zadnjega skladišča - pa je.
To so samo ideje, ker brez točnega stanja in dimenzij ne morem vedeti če je izvedljivo in smiselno. A če je - je ena izmed idej na razpolago.
Glede prezračevanja na sidru - je pa najbolj odvisno od tega, kako (v katero smer) se ti odpirajo line na krovu.
Sidro bi dal spredaj - brez tiste račje zadeve - izdelal kakšen vmesnik za vpetje na bitvo - in normalno sidral. Vse skupaj bo zaradi pripone sicer malo postrani, a to ni moteče.
SIdrnik pa izgleda čisto dovolj velik za kakšnih 50 - 60 metrov verige, več pa praktično ne potrebuješ. Naredi tako, da lahko po potrebi dodaš oz vpneš vrv iz zadnjega skladišča - pa je.
To so samo ideje, ker brez točnega stanja in dimenzij ne morem vedeti če je izvedljivo in smiselno. A če je - je ena izmed idej na razpolago.
Glede prezračevanja na sidru - je pa najbolj odvisno od tega, kako (v katero smer) se ti odpirajo line na krovu.
Ugibam. Mogoče se iz spodnje strani natakne kakšna mreža proti komarjem?
Pogruntal. Tiste luknje so za vijake. Zunanje luknje so za pritrdit pokrov. Črni špici so pa za komarnik. Je pa treba vse razstavit tudi prozorni pokrovcek dol vzet da se lahko namontirat.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost