Marsikomu od nas se zdi tale prehod na elektriko butast, ker je to trenutno manj ekološka rešitev od bencina in nafte, ker na svetu sploh ni dovolj bakra za dejanski prehod na električni transport, ker butaste evropejce postavlja v podrejen položaj (Če mi zmanjšamo izpuste CO2 na nič, se svetu sploh ne bo poznalo, po drugi strani so pa naši izdelki že zdaj zaradi Tumbergastih ukrepov nekonkurenčni kitajskim, pri katerih se neomejeno kadi iz dimnikov, neomejeno prašijo silikati po pokrajinah pri izdelavi kao ekoloških solarnih panelov...)
Ampak to je druga tema za kravžljanje živcev.
Prepričan sem, da bodo na koncu politiki morali popustiti razumu, kajti teh najbolj glasnih, ki skačejo v zrak ko poješ en šnicl je na koncu vsega skupaj le kake 3%, večina volilcev se pa vozi na delo z bencinarji in dizlaši.
Na tem forumu je večja interesna skupina, ki jo mora skrbet tole dogajanje in v takih skupinah se vedno najde nekdo, ki je zelo dobro obveščen kaj bo, ko bo in lepo prosim, če bi nam namignil kaj bo, če bo.

@H2O,
Vodik je manj nevaren od aktualnih najmodernejših pogonskih akumulatorjev za vozila. V resnici ni bistveno nevarnejši od bencina in pri Hindenburgu je gorel nitro lak iz oplate. Vodik se je vnel kasneje in je počasi gorel z nevidnim modrim plamenom. Gorijo le hlapi in ko ga razliješ ne utegne dovolj hitro izhlapevat, da bi počilo. Če ga razpršiš kot to delajo američani pri tistih bombah, ki spijejo kisik iz zraka, takrat je pa druga pesem. Ampak razpršit ga ni tako enostavno.
V pravi mešanici z zrakom je seveda eksploziven, ampak tako mešanico lahko dosežeš tudi z pšenično moko, celo vlažna je lahko.
Imaš pa prav, da ga je težko obdržat v keslu.
Nekaj se šušlja, da se avto industrija pripravlja na prehod na vodik. Tu se menda bije vojna med elektro američani in vodičnimi evropejci pod okriljem skandinavcev. Čeprav so američani trenutno bolj trmasti in več vlagajo, je po moje le še vprašanje časa kdaj gremo na vodik, ker se nanj lahko preklopijo letala in tovorna vozila, na elektriko se pa dejansko ne morejo. In tovorni promet skuri levji delež energije. Potniki smo na cestah sicer sitni in rojimo ko ose, ampak mizerija v porabi energije.