Beneteau first

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

Re: Beneteau first

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Sr Avg 25, 2021 10:35

H2O napisal/-a:
1stofficer napisal/-a:Tok mi je lepa, da je šla kar lepo na ozadje zaslona :mrgreen:

Baje je to dober način, da dobiš, kar si želiš :wink:

Ampak samo želja ponavadi ni dovolj. Je treba tudi ukrepat 8)

Tko pravijo ja ;)
MatkoBatko
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a MatkoBatko » Če Avg 26, 2021 09:15

H2O napisal/-a:
MatkoBatko napisal/-a:Tole zbijemo na 60k

Težko, ker je že prodana 8)

A veš, da prejšnji teden še ni bila! Ene par dni je prodana...
Uporabniški avatar
Lynal
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a Lynal » Pe Avg 27, 2021 08:46

1stofficer napisal/-a:No tole pa sploh dobr izgleda. Novost, Beneteau First 36 izpod skalpela seascape ekipe !!! 8)

https://seascape-edition.com/news/first ... lance-9007

Samo pa je res podobna (vsaj kokpit) temu spodaj:
Slika
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Pe Avg 27, 2021 08:52

Ja sej teli zadnji dirkalno sleš družinski bolidi so si kar precej podobni po obliki. Npr Elanke E serija, X-ycht XP serija ...
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Pe Avg 27, 2021 09:05

Jaz bi ji staro bosanko raj prsraufu na rit ko da jadram z tako odprto...kaj je to barki podobn??polizdelek
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Pe Avg 27, 2021 22:32

Ko tovrstne barke zglisirajo je prav lepo gledat kako leti voda za krmo in kako se dela lep valček... Sem že jadral na Sea Scapih.

Za družinska jadranja OB VSAKEM VREMENU pa bi si vseeno tudi jaz želel malo več "varnosti" in komoditete, kot smo je vajeni taki patroni kot je Polanc, še posebej na daljših prečenjih izven sezone, ko se vreme zelo hitro lahko poslabša.
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » So Avg 28, 2021 07:45

@NT

Kaj mislis da bi bilo lahko vec varnosti?

Meni se sicer zdi, da so performance cruiserji sicer dizajnirani za hitrost in imajo v glavnem vso minimalno komoditeto s to razliko, da so cim lazji in s tega vidika bolj spartanski

Je pa res lepo videt kako tele barkice zglisirajo, letijo kot sneta skira. Vozil se s tako se nisem bi se pa res rad :!:
polanc
Admiral

OdgovorNapisal/-a polanc » So Avg 28, 2021 08:50

Tist kos plastike,ki takim barkam manjka in so v mojih očeh polizdelki bi tehtal 30 kil.Če je to pri 12 m barke težava..zakaj pol vlačimo s seboj 150 l nafte,300 l vode in še 200 pijače..isto bi videl kako barka glisira..
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » So Avg 28, 2021 09:50

polanc napisal/-a:Tist kos plastike,ki takim barkam manjka in so v mojih očeh polizdelki bi tehtal 30 kil.Če je to pri 12 m barke težava..zakaj pol vlačimo s seboj 150 l nafte,300 l vode in še 200 pijače..isto bi videl kako barka glisira..

Polanc, po 200 litrih pijače glisira vsa posadka, barka pa je lahko varno privezana v marini. :P
Drugače pa je krma verjetno odprta zato, da voda, ko zarije v val, hitro odteče. Poleg dodatne teže, seveda.
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » So Avg 28, 2021 13:17

Marchi napisal/-a:
polanc napisal/-a:Tist kos plastike,ki takim barkam manjka in so v mojih očeh polizdelki bi tehtal 30 kil.Če je to pri 12 m barke težava..zakaj pol vlačimo s seboj 150 l nafte,300 l vode in še 200 pijače..isto bi videl kako barka glisira..

Polanc, po 200 litrih pijače glisira vsa posadka, barka pa je lahko varno privezana v marini. :P
Drugače pa je krma verjetno odprta zato, da voda, ko zarije v val, hitro odteče. Poleg dodatne teže, seveda.

V kombinaciji z zlozljivo stopnico, pa postane kopalna ploscad ali pa lezalnik za mornarko. Kaj ces lepsega ;)
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » So Avg 28, 2021 14:08

Z varnostjo sem mislil predvsem na občutek, ki ga imaš ob plovbi pri odprti krmi, še posebej na nočnih prečenjih. Mene bi bilo zelo strah pluti s tako barko še posebej z otroci ali starejšimi. Nemalokrat se zgodi, da se kdo spodtakne, pade in zelo hitro bi se znašel v takem primeru v vodi.

Kot skiper sem že doživel, ko je ženska omedlela med jadranjem v orco in se prevrnila na k sreči veliko krmno ploščad, kjer se je ustavila. V kolikor bi bila krma strma ali odrezana, bi jo verjetno za vedno izgubili. Ko je prišla k sebi sploh ni vedela, da bi ji bilo prej kakorkoli slabo samo enostavno je zlezla skupaj.
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » So Avg 28, 2021 14:58

Nikola T. napisal/-a:Z varnostjo sem mislil predvsem na občutek, ki ga imaš ob plovbi pri odprti krmi, še posebej na nočnih prečenjih. Mene bi bilo zelo strah pluti s tako barko še posebej z otroci ali starejšimi. Nemalokrat se zgodi, da se kdo spodtakne, pade in zelo hitro bi se znašel v takem primeru v vodi.

Kot skiper sem že doživel, ko je ženska omedlela med jadranjem v orco in se prevrnila na k sreči veliko krmno ploščad, kjer se je ustavila. V kolikor bi bila krma strma ali odrezana, bi jo verjetno za vedno izgubili. Ko je prišla k sebi sploh ni vedela, da bi ji bilo prej kakorkoli slabo samo enostavno je zlezla skupaj.

To pa se strinjam ja. Mojega firsta je prejsnji lastnik prodal ravno zaradi vnukov, ki se niso pocutili varno, vkljucno z njim ;)
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » So Avg 28, 2021 15:02

1stofficer napisal/-a:
Nikola T. napisal/-a:Z varnostjo sem mislil predvsem na občutek, ki ga imaš ob plovbi pri odprti krmi, še posebej na nočnih prečenjih. Mene bi bilo zelo strah pluti s tako barko še posebej z otroci ali starejšimi. Nemalokrat se zgodi, da se kdo spodtakne, pade in zelo hitro bi se znašel v takem primeru v vodi.

To pa se strinjam ja. Mojega firsta je prejsnji lastnik prodal ravno zaradi vnukov, ki se niso pocutili varno, vkljucno z njim ;)

Meni osebni taksen odprt kokpit bolj odgovarja kot pri starejsih jadrnicah ki majo zelo majhen prostor. Mas npr celo kako 40-ko kjer se med vsemi spagami komaj premikas, pol pa mas se nekaj potnikov, ki so samo v napoto, sebi in tebi ;)
polanc
Admiral

OdgovorNapisal/-a polanc » So Avg 28, 2021 16:33

Ja če ti je na 40tki napot pač kupš šestdesetko pa je takoj rešem problem..samm...pol rabiš daljšo bosanko za ji rit zapret..
fakinx
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a fakinx » So Avg 28, 2021 18:52

Jaz sem vedno z določenim strahom gledal na tovrstne dizajne. Če mi pade nekaj po tleh, je naslednji trenutek v vodi, prav tako sem v vodi sam, če me slučajno odplakne in nisem privezan.
Za dirko s številno posadko super, za dopust s familijo… lepa cruiserka z lepo zaprtim cocpitom, pa tudi nekaj tika v cockpitu se lepo prileže. Skratka, bolidi, namenjeni za hitrost in nič za udobje. Meni ne sedejo.
Sicer pa - vsakemu svoje.

Kdo je na strani

Po forumu brska: MKN in 1 gost