Mene pa zanima, ali imate na svojih plovilih kakšen seznam opreme?
Vprašanje gre v smeri kje je pospravljen kakšen kos opreme, orodje, hrana, oblačila,...skratka kje se kaj skriva, ko nečesa ne najdeš?
LP, Nasa
Seznam predmetov na plovilu
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Re: Seznam predmetov na plovilu
Najprej sem imel vse lepo pospravljeno po predalih in omaricah, potem pa sem ugotovil, da nič ne uporabljam in sploh ne vem kaj imam. Potem sem veliko stvari obesil na steno in na vidno, da je pri roki, ko se rabi. Tudi en križni šraufciger je našel prostor na steni, ker se pogosto rabi, pa nož, daljnogled, gasilni aparat, prva pomoč, ribiške palice pod stropom...
Vrvi privezane na ograji, ne v boksu ipd.
V excellu pa popis opreme in oznake o vzdrževanju po letih.
Vsake toliko, sem v roke prijel kos opreme in se vprašal, če sem ga kdaj uporabil. Če nisem, je romal v prtljažnik in na bolho recimo. Krame nisem kopičil, ker to vpliva tudi na varnost, kot si pravilno ugotovil, ker potem nekaj kar nujno rabiš ne najdeš ali pa moraš preložit pol barke da najdeš.
Vrvi privezane na ograji, ne v boksu ipd.
V excellu pa popis opreme in oznake o vzdrževanju po letih.
Vsake toliko, sem v roke prijel kos opreme in se vprašal, če sem ga kdaj uporabil. Če nisem, je romal v prtljažnik in na bolho recimo. Krame nisem kopičil, ker to vpliva tudi na varnost, kot si pravilno ugotovil, ker potem nekaj kar nujno rabiš ne najdeš ali pa moraš preložit pol barke da najdeš.
- 1stofficer
- Admiral
Js mam seznam v glavi in ceprav stvari ne znam natancno nastet, tocno vem kaj imam in kaj ne ter priblizno kje, ko kaj rabim. Si pa dam po predalih malo sezoni primerno stvari, ki jih bolj pogosto rabim. Srafciger, lampa, noz, spage, resilni jopic, rokavice, dezni anorak, spegli, kapa, voda in USB polnilni kabli po pa itaq skoz pri roki.
-
Rok-11
- Admiral
- Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.
1stofficer napisal/-a:Js mam seznam v glavi in ceprav stvari ne znam natancno nastet, tocno vem kaj imam in kaj ne ter priblizno kje, ko kaj rabim. Si pa dam po predalih malo sezoni primerno stvari, ki jih bolj pogosto rabim. Srafciger, lampa, noz, spage, resilni jopic, rokavice, dezni anorak, spegli, kapa, voda in USB polnilni kabli po pa itaq skoz pri roki.
Podobno.
S tem, da imam odprt predal pri navigacijski mizici in predal v stopnici za stvari, ki morajo biti hitro pri roki - in okvirno razdeljene vsebine po drugih predalih, da vem kje mora biti kaj.
Pri vsem milijonu rezervnih delov in opreme... še kar najdem kar je potrebno.
Jaz sem imel na barki vse živo, lahko bi naredil generalko
Vse sem imel v glavi, ampak, ko sem kaj iskal, nič nisem našel
Ko sem iskal neko stvar, sem navadno našel stvar iz prejšnjega iskanja, ki je takrat nisem našel
So pa bile res zapolnjene vse luknje na barki. 90% stvari sem samo vozil zraven, včasih pa je kakšna stvar le prišla prav, ne samo meni, ampak tudi kot pomoč kakšnemu drugemu morjeplovcu 
-
Rok-11
- Admiral
- Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.
zlatko83 napisal/-a:Jaz sem imel na barki vse živo, lahko bi naredil generalkoVse sem imel v glavi, ampak, ko sem kaj iskal, nič nisem našel
Ko sem iskal neko stvar, sem navadno našel stvar iz prejšnjega iskanja, ki je takrat nisem našel
So pa bile res zapolnjene vse luknje na barki. 90% stvari sem samo vozil zraven, včasih pa je kakšna stvar le prišla prav, ne samo meni, ampak tudi kot pomoč kakšnemu drugemu morjeplovcu
He, he... ta zgodba je pa podobna; Iz vseh rezervnih delov in opreme ki je na barki bi verjetno lahko sestavil vsaj še pol podobnega motorja in opremil še eno barko.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost