Robotske kosilnice, kaj mate?
Moderatorji: moderator2, moderator
Re: Robotske kosilnice, kaj mate?
Katero mašino izbrati za 4000m2 košnje?
Najboljše kar s tako BCS-ko.

lp.

lp.
Ce imas kaj grmovja, koze.
Najcenej, najbol pospravjo, pa se koline imas.
Spredi kosi, uzadi gnoji
Spredi kosi, uzadi gnoji
Darh napisal/-a:Ce imas kaj grmovja, koze.
Spredi kosi, uzadi gnoji
In sigurno najboljša kosilnica, jebeš robotske, trošijo elektriko in še kaj, pa servis rabijo itd.
Pri nas se vozi Worx M700 (do 700m2). Najprej sem tudi bil bolj proti, kot za. Zlasti, ko so mi naredili ponudbo za konkurenco. Potem sem našel akcijo v Bauhausu, pri nas 849E, v Avstriji 666E in 5 let garancije. To pa je že cena, ki sem jo bil pripravljen plačat. Dokupil sem še sistem za izogibanje, ki je res dobra rešitev, zlasti na našem vrtu, ki je en sam labirint. Žico potegneš sam, po dveh, treh tednih je že skrita v travi. Prednost je, ga jo hitro korigiraš, brez kopanja, če se po prvih testnih vožnjah pokaže kje potreba. Robot se je prve dni kar pridno učil, včasih tudi zakopal, tako da sem moral poflikat par lukenj na zelenici, malce popravit žico, po kakem tednu dni je že dobro obvladal teren. Kar se robota tiče, imamo nemogoč vrt, polno grmovnic, dreves in drugih ovir, ki so nametane po celem vrtu. Ampak se spretno izogiba, premaguje 60 cm široke koridorje, kosi med brajdo,..... Za zagon in položitev žice nisem potreboval nobenega strokovnjaka in dodatnih stroškov, vse sam, po navodilih iz interneta 
- 1stofficer
- Admiral
zlatko83 napisal/-a:Pri nas se vozi Worx M700 (do 700m2). Najprej sem tudi bil bolj proti, kot za. Zlasti, ko so mi naredili ponudbo za konkurenco. Potem sem našel akcijo v Bauhausu, pri nas 849E, v Avstriji 666E in 5 let garancije. To pa je že cena, ki sem jo bil pripravljen plačat. Dokupil sem še sistem za izogibanje, ki je res dobra rešitev, zlasti na našem vrtu, ki je en sam labirint. Žico potegneš sam, po dveh, treh tednih je že skrita v travi. Prednost je, ga jo hitro korigiraš, brez kopanja, če se po prvih testnih vožnjah pokaže kje potreba. Robot se je prve dni kar pridno učil, včasih tudi zakopal, tako da sem moral poflikat par lukenj na zelenici, malce popravit žico, po kakem tednu dni je že dobro obvladal teren. Kar se robota tiče, imamo nemogoč vrt, polno grmovnic, dreves in drugih ovir, ki so nametane po celem vrtu. Ampak se spretno izogiba, premaguje 60 cm široke koridorje, kosi med brajdo,..... Za zagon in položitev žice nisem potreboval nobenega strokovnjaka in dodatnih stroškov, vse sam, po navodilih iz interneta
Kolikokrat na teden pa ti kosi? A mas auto schedule al si nastavil na dolocene dni?
Sedaj sem kosil pon-pet, 1xdnevno, da sem malo popravil travo in naučil robota. Z 4 Ah baterijo se je vozil cca 3,5 ure. Sedaj ga testiram na auto schedule program. Na minimum se vrne v garažo po cca 1,5 ure (slabih 500 m2). Počakajmo na malce več dežja, da začne trava rast in bom videl, če bo v stanju pokosit.
gregor.n napisal/-a:Tudi jaz sem letos maja vzel Worxa v merkurju za 550€, pa še garažo sem dobil zraven đabe, zelo zadovoljen po enem mesecu delovanja, brez problemov
Zdravo a lahko prosim za točen model:
je to WORX LANDROID S300
ali WORX LANDROID M500 ?
Imam samo še cca 150m2 trate pa me zanima ali je S300 dovolj, oz ali je tudi kvaliteta itd ok pri s300 ali je vseeno bolje vzeti m500?
Vem, da je malo a je vseeno potrebno stalno kosit. Zanima pa me še ali je možno kosilnici dopovedati da gre čez cca en meter pas tlakovcev na drugo zelenico, ki je ločena s tlakovci? Je v tem primeru potrebno žico napeljati tudi čez tlakovce ?
- 1stofficer
- Admiral
Js mam 300 in bi ti mogoce bolj svetoval 500. 300 je zgolj teoreticno in 150 ne vem ce bo podelal z enim polnjenjem. Polni pa 4 ure, tako da se pol res cel dan vozi naokoli. Poleg tega 300 nima kosenja do roba 500 pa ima. To pomeni, da mors vsake 14 dni z eno rocno robove popravljat.
Ima pa tudi ze 300 programiranje dveh zon, ne vem pa kako to v praksi izgleda in kaj ce je vmes med tratami betonska pot. Najbz se da na youtubu najt odgovore glede tega.
Ima pa tudi ze 300 programiranje dveh zon, ne vem pa kako to v praksi izgleda in kaj ce je vmes med tratami betonska pot. Najbz se da na youtubu najt odgovore glede tega.
Ok hvala za tole potem ciljam na 500M.
Meni S300 kosi bp 250m2, vsak dan uro in pol, rob tudi pri 500 ostane, samo manjši.
lpg
lpg
https://medisken.si
- 1stofficer
- Admiral
gregor.n napisal/-a:Meni S300 kosi bp 250m2, vsak dan uro in pol, rob tudi pri 500 ostane, samo manjši.
lpg
Meni 150 kvadratov kosi isto dolgo. Sem pricakoval da bo skoz manj casa pa ne
Kosi po urniku ki ga nastaviš, jaz imam od 10 do 11.30
https://medisken.si
- 1stofficer
- Admiral
To ze, samo ima vgrajeno nekaksno ucenje kar pomeni, da nekajkrat na zacetku porabi vec casa, da se nauci vzorcev trate, potem pa kosi krajsi cas. No pri meni se to ni zgodilo
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost