Kasko zavarovanje

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

MKN
Admiral

Kasko zavarovanje

OdgovorNapisal/-a MKN » Po Sep 13, 2021 09:44

Lep pozdrav,

Poiskati moram agenta/zavarovalnico, ki bi mi hotela kasko zavarovati jadrnico letnik 1987. Barka je v slovenskem registru.

Če se da, bi prosil za kakšno številko agenta, da ne pošiljam mailov na info@... Seveda lahko na ZS

Hvala za trud.

LPO MKN
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

Re: Kasko zavarovanje

OdgovorNapisal/-a H2O » Po Sep 13, 2021 10:01

gorazd.urbas@gmail.com

O41 661 8O8

On je specializiran za plovila. Večinoma dela z Generali.
MKN
Admiral

OdgovorNapisal/-a MKN » Po Sep 20, 2021 15:20

Imam dve ponudbi za kasko zavarovanje za jadrnico 38ft, letnik 1987. Ena je 170€, druga je 330€. Obe sta hvraški zavarovalnici. Predvedevam, da je s tisto za 170€ nekaj narobe in bo bolj verjetna tista dražja.
Ker delam to prvič prosim za kakšno okvirno številko koliko bi moral znesti tak račun.

Hvala.

Lp, MKN
BoŠt
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a BoŠt » Po Sep 20, 2021 16:05

MKN napisal/-a:Imam dve ponudbi za kasko zavarovanje za jadrnico 38ft, letnik 1987. Ena je 170€, druga je 330€. Obe sta hvraški zavarovalnici. Predvedevam, da je s tisto za 170€ nekaj narobe in bo bolj verjetna tista dražja.
Ker delam to prvič prosim za kakšno okvirno številko koliko bi moral znesti tak račun.

Hvala.

Lp, MKN

Na ceno kasko zavarovanja vpliva novonabavna vrednost plovila z morebitno dodatno opremo, ki je vgrajena. Potem pa so še popusti na stalni privez v marini ali komunalnem vezu (marina-večji popust) in doplačila če se daje barka v najem. Tudi članstvo v jadralnem klubu prinese nekaj % prihranka. Kasko zavarovanja so ponavadi sklenjena z dogovorjeno odbitno franšizo. V primeru totalke se izplača dejanska vrednost plovila na dan škode.
MKN
Admiral

OdgovorNapisal/-a MKN » Po Sep 20, 2021 16:23

Vse te podatke sem dal pri pridobivanju ponudb. Pa sta prišli dve zelo različni ponudbi.

MKN
BoŠt
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a BoŠt » Po Sep 20, 2021 17:44

MKN napisal/-a:Vse te podatke sem dal pri pridobivanju ponudb. Pa sta prišli dve zelo različni ponudbi.

MKN

Različna odbitna franšiza je lahko en od razlogov. Drugi, da je pri enih vključena tatvina, prevoz po kopnem ... pri drugih pa ne. Če so pa kritja enaka pač pomeni, da so eni dosti cenejši od drugih. Vsekakor pa preveri kaj krijejo eni in kaj drugi.
Dokler se nič ne zgodi so najboljše najcenejše ponudbe. Ko pa se pa to ponavadi ne drži.
Uporabniški avatar
modro morje
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana - Krk

OdgovorNapisal/-a modro morje » To Sep 21, 2021 09:55

Jaz sem se tudi zanimal za kasko, pri dveh zavarovalnicah, za jadrnico. Parametri, ki sem jih podal, so bili: trenutna vrednost plovila po moji oceni 30K, dolžina 36ft, moč (notranjega) motorja 17kW, letnik 2002, delni zimski vez na suhem vsaj 9mesecev. Področje plovbe HR, zastava HR. Znesek ponujene premije je bil 176, odbitna franšiza 540. Neka druga zavarovalnica je hotla met 2x toliko. Včasih hoče zavarovalnica sklenit še dodatna zavarovanja, in samo kasko ni možen, recimo zavarovanje za škodo, ki jo ti narediš drugemu, ali pa zavarovanje oseb. Na koncu nisem sklenil nič od ponujenega, ker iz prebranih pogojev drobnega tiska ne zmorem sklepati, v kakšnem primeru bom kaj dobil. Še tole: ko sem vztrajno zastavljal dodatna vprašanja glede totalke, recimo potopitev, ali da barko neurje vrže na skale, se je izkazalo, da je treba plačati dvig in čiščenje terena in prevoz , kar gre na stroške lastnika, oziroma iz zavarovanja.
Navigare vivere est.
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » To Sep 21, 2021 10:24

modro morje napisal/-a:potopitev, ali da barko neurje vrže na skale, se je izkazalo, da je treba plačati dvig in čiščenje terena in prevoz , kar gre na stroške lastnika, oziroma iz zavarovanja.

Mislim, da to stane okoli 20-30k, tako da adijo povračilo škode v takem primeru.
fakinx
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a fakinx » So Sep 25, 2021 12:15

Da opišem moje zavarovanje:
Barka letnik 2006, 42ft, jadrnica, 36kW.
Cena obveznega in kasko zavarovanja 1.100€.
Območje plovbe Mediteran z vključenim jamstvom za I vode 6MIO.
Dogovorjena vrednost 125k z 0,5% odbitne franšize.
Toda pazi, dvigovanje in čiščenje morja gre iz te dogovorjene vrednosti tako da:
a. če potopiš, potopi zelooo globoko
b. če potopiš, se reši na splav in počakaj vsaj nekaj časa, preden pokličeš.
V primeru, da te vrže na obalo, si ga v vsakem primeru naj***
Je pa moja zavarovalnica plačala stroške reševanja in popravila, ko smo na Žutu pobrali v propeler en konkreten štrik pod vodo in posledično zlomili P-bracket brez vprašanja. In stroški niso bili mali…

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost