Hrvaska registracija

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
evovii
Admiral

Re: Hrvaska registracija

OdgovorNapisal/-a evovii » Pe Maj 28, 2021 22:46

ennavtik napisal/-a:Jaz ne vidim nobenih zajebavanj tukaj. Kaj je narobe z novimi pravili? Kar se mene tiče je to tudi zaradi samih hrvatov, ne bojo mogli več imet na privezu na pol potpoljeno pasaro, samo za to da obdrži privez. Teh pa itak kronično primanjkuje...

Ne mislim zajebavanje dobesedno... ampak če me premamijo, da grem iz Slo na njihovo registracijo zato ker je trajna, potem pa mi čez dve leti povejo da od sedaj naprej bom moral pa na pregled na 5 let pa se ne morem otresti občutka da so mi ga nekam porinili....
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
Uporabniški avatar
dole
Viceadmiral
Kraj: gorenjska - center galaksije

OdgovorNapisal/-a dole » So Maj 29, 2021 10:33

Še 1x, ko primerjaš cene ni dileme pa če je treba vsako leto delat preglede.
mirno morje
marez
Kontraadmiral
Kraj: novo mesto-vir

OdgovorNapisal/-a marez » So Maj 29, 2021 10:54

A mogoče kdo ve ali je možno pooblastilo za sprejemanje pošte itd. poslati preko pošte ali je potrebno oddati osebno na kapeteniji.
Uporabniški avatar
dole
Viceadmiral
Kraj: gorenjska - center galaksije

OdgovorNapisal/-a dole » So Maj 29, 2021 12:06

Jaz sem vse uredil že po novem preko pošte, maila in telefonično - brez težav je pa trajalo dva meseca.
mirno morje
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » So Maj 29, 2021 12:28

Zlo je odvisno od tega na koga naletis. Js sem v prvo na enega mozakarja, k je bil tik pred penzijo, delo z njim pa ustrezalo definiciji uradnika v taki situaciji ;)

Ko sem urejal nekaj kasneje ga je zamenjala mlajsa zenska in je slo vse skupaj zelo hitro skozi. Plus kapitan je bil razumen mozakar!

Znajo pa domorodci povedat, da juzneje ko gres, bolj so pravila 'fleksibilna'. Zato tu in tam vidis na severu jadrana barke s ST ali ZD registracijami ;)

Sicer pa velja kot pribito, lepa beseda lepo mesto najde. Ce si vljuden ti in po moznosti komuniciras z njimi v Hrvascini bo vse potekalo BP
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » So Maj 29, 2021 17:25

V Porecu sem imel letos zelo dobro izkusnjo pri prepisu lastnistva. LK Porec ima novega kapetana in domacin, ki mi je prodal barko, pravi da je zelo razumen mozakar in ne zajebava samo ker lahko. Tudi bp sem prevzel papirje za vikend, ceprav takrat "ne poslujejo z domacimi strankami" (samo vinjeta oz njen ekvivalent). Kak pravi birokrat bi rekel dođi u ponedeljak..
maxi12
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a maxi12 » Sr Sep 22, 2021 10:39

Pozdravljeni, ali je kdo v zadnjem času urejal pregled barke/brodice , ki je trajno registrirana na hrvaškem ? Kličem na kepetanijo , da se naročim na pregled in mi po preverbi registrske prijazno pove : ( da imam vse uredno plačano, vpisanega pooblaščenca , OIB broj....) in če je zunanji motor in prenosni rezervoar goriva ne rabim skrbet za tehnični pregled... !!??? ali mi lahko kdo potrdi kaj podobnega ?? da nebo poleti pizdarija na morju ali izbris iz registra ?? :oops: :cry: :?:
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Sr Sep 22, 2021 10:41

maxi12 napisal/-a:Pozdravljeni, ali je kdo v zadnjem času urejal pregled barke/brodice , ki je trajno registrirana na hrvaškem ? Kličem na kepetanijo , da se naročim na pregled in mi po preverbi registrske prijazno pove : ( da imam vse uredno plačano, vpisanega pooblaščenca , OIB broj....) in če je zunanji motor in prenosni rezervoar goriva ne rabim skrbet za tehnični pregled... !!??? ali mi lahko kdo potrdi kaj podobnega ?? da nebo poleti pizdarija na morju ali izbris iz registra ?? :oops: :cry: :?:

to je res
jaz ga moram naredit, ker imam vgrajen rezervoar za gorivo, če ga ne bi imel ni potrebno
maxi12
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a maxi12 » Sr Sep 22, 2021 11:17

imam namreč oba rezervoarja... zato nisem najbolj prepričan če je ok.. :cry:
Uporabniški avatar
MareC
Admiral

OdgovorNapisal/-a MareC » Sr Sep 22, 2021 11:33

maxi12 napisal/-a:imam namreč oba rezervoarja... zato nisem najbolj prepričan če je ok.. :cry:

hja, uradno bi moral narediti pregled, jaz bi sicer pustil tako kot je
sam imam prevelik motor, da bi lahko mutil z zunanjim rezervoarjem
pusti ga na trajni registraciji
Gartner
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Gartner » Sr Sep 22, 2021 19:49

NI več trajne registracije!!!!
Uporabniški avatar
MareC
Admiral

OdgovorNapisal/-a MareC » Sr Sep 22, 2021 20:42

Gartner napisal/-a:NI več trajne registracije!!!!

ni res, ne blebetaj neumnosti, če ne veš, je še vedno!!!
a so izjeme!!

imam tri različna plovila reg na hrvaškem, dva sta še vedno trajno reg., eden pa ne
Gartner
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Gartner » Če Sep 23, 2021 08:47

TRI plovila. :P Kapitalist.
Uporabniški avatar
MareC
Admiral

OdgovorNapisal/-a MareC » Če Sep 23, 2021 10:52

Gartner napisal/-a:TRI plovila. :P Kapitalist.

troll = Gartner, napačno trditev si podal in boljš, da si tiho lot miška, če ne poznaš zadev
Gartner
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Gartner » Če Sep 23, 2021 20:36

Katere izjeme? Nikjer nič ne piše o izjemah! Lahko obelodaniš?
...............................................................
Redni tehnični pregledi plovil
S tem pravilnikom je tudi v Hrvaški, skladno z uredbo EU, ukinjena trajna registracija plovila. Pri prvem vpisu ni treba več opravljati osnovnega pregleda. Plovila za osebne potrebe je treba tehnično pregledati vsakih 5 let – velja za plovila, daljša od 7 m in jih žene motor z močjo več kot 15 kW. Plovila za gospodarske namene bodo morala na tehnični pregled vsaki dve leti. Plovila od 2,5 do 7 m dolžine, katerih moč motorja ne presega 15 kW, pa bodo morala na pregled vsakih 10 let.
...............................................................

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta