Izgnana tema

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
H2O
Admiral

Re: Izgnana tema

OdgovorNapisal/-a H2O » Po Okt 11, 2021 18:21

To je simpsonov paradoks. Ampak nisi dovolj brihten, da bi ga razumel :wink:
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Po Okt 11, 2021 18:30

Pa dej ti pol dokaži da je. :) Ampak za okužbe ne za težje poteke.

Pri težjih potekih pije vodo ta paradoks ki ga ne razumem, me pa zanima kako ga apliciraš pri okužbah?
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Po Okt 11, 2021 19:13

Večji je delež cepljenih med okuženimi, bolj učinkovito cepivo preprečuje okužbe :mrgreen:

Pa da je v Veliki Britaniji in večini najbolj precepljenih držav že več hospitaliziranih in umrlih, kot lani ob istem času, ko še ni bilo cepiva, je tudi dokaz učinkovitosti cepiva. Sploh proti novim sevom :roll:

Btw, trenutno je v Sloveniji na intenzivni negi 12 polno cepljenih, 3 delno cepljeni in 1 prebolevnik: https://covid-19.sledilnik.org/embed.html#/sl/chart/VaccineEffect

Toliko o tem, da cepivo bolje zaščiti pred težjim potekom bolezni, kot prebolelost.

Epidemije bo očitno konec šele takrat, ko bo dovolj prebolelih.
fakinx
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a fakinx » Po Okt 11, 2021 21:52

Oh, AEgir… nimam besed. Spet si premašio samog sebe.
Pa si ti sploh prebral poročilo, na katerega se sklicuje citiran članek? Si ga razumel? Si? Preberi še enkrat.
Glede HIV pozitivnih pripravkov v prispevkih pred tem pa ti lahko povem, da se sprva ni testiralo krvi krvodajalcev na HIV, se pa to (vsaj pri nas) dela že od nekdaj. Ene 30+ let sem krvodajalec in je bila moja kri testirana že 1. Zakaj me je to takrat zanimalo? Bil je čas cvetja in ljubezni in… no, saj razumeš, ne?
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Po Okt 11, 2021 23:57

Gre za en detajl v tej zgodbi. Bayer ko so mu prepovedali v evropi in ameriki ta zvarek prodajat ker je prišlo na dan da od njega dobiš virus HIV in posledično terminalno bolezen AIDS, je Bayer brez pomislekov čeprav je vedel da je zdravilo SMRTONOSNO, le to brez slabe vesti prirodajal naprej v ostale konce sveta in raje plačeval odškodnino tistim, ki so jih tožili. Obolelo in umrlo jih je samo v ameriki od tega 10000+.

Razumeš poanto?

Dva urednika najbolj čislanih zdravstvenih publikacij vseh časov trdita da je čez palec cca pol objavljenih raziskav POL, 50%, 1/2, vsaka druga, LAŽ, kupljena z denarjem in egoizmom. V povezavi z velikimi lažnimi medicinskimi raziskavami je bilo veliko škandalov v zadnjih letih.

Lani je bilo v lancetu objavljeno priporočeno zdravljenje koronskih bolnikov, to je koktejl nakmočnejših zdravil v kombinaciji, ki zdravega človeka lahko ubije. Dobesedno.

A je kdo že slišal da bi kdo doma od korone umrl?

In temu naj zaupam? Pa revolverju z enim metkom bolj zaupam kot temu.
Sandi__
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Sandi__ » To Okt 12, 2021 07:25

AEgir napisal/-a:A je kdo že slišal da bi kdo doma od korone umrl?

Ne klati takih neumnosti. Veš kako izgleda smrt doma zaradi korone? Teden ali dva ti počasi zmankuje kisika. Kot bi te nekdo počasi stiskal za vrat. Boriš se za vsak dih. Veš, da se ti približuje smrt in razmišljaš, kolikokrat boš še vdihnil. Zaradi pomanjkanja kisika ti najprej odpovedo določeni organi, šele nato umreš. Iz tega razloga je pomembno, koliko postelj je v bolnišnicah. Zaradi tega je bila v začetku panika in tekma za ventilatorje. Razpad zdravstvenega sistema smo lahko opazovali v Bergamu in Wuhanu. Tam so umirali doma. V Bergamu niti mtrvih niso odvažali iz domov. V Wuhanu so jih odlagali na ulice. Bistvo ukrepov je ravno v omejevanju dotoka težje bolnih. Bolnice ti lahko pomagajo samo z umetnim predihavanjem in da te dajo v umetno komo, da se ne zavedaš težkega poteka. Potem, je tako, kot sem govoril z žensko, ki je bila 11 dni v umetni komi. Rekla je, da ima srečo. Iz bolniške sobe ni odšla skozi tista vrata, skozi katero odvažajo krste. Pred umetno komo je videla tudi to.
Bavarko
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bavarko » To Okt 12, 2021 07:51

V Wuhanu so mrtvi padali po tleh sredi ulice! Se spomnite posnetkov :lol: :lol: :lol:
V Bergamu so za prikaz količine krst uporabili 3 leta staro fotografijo!!
Nekateri so tudi več krat umrli!!! :lol: :lol:
Slika
Sandi__
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Sandi__ » To Okt 12, 2021 08:01

Če leni novinarji opremijo opis dogodkov s starimi fotografijami, to ne pomeni, da se to ni dogajalo.
To ni zgodba o laži glede covida, temveč zgodba o škodi, ki jo novinarji povzročijo s slabim delom.
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » To Okt 12, 2021 09:49

Predam se, vse je zarota, sam ne okol govort, vas lahk na silo čipirajo:

Covid je fikcija!
Covida ni!
To je navaden namensko v Ameriki razvit in na Kitajsko plasiran prehlad, bolnike pa zarotniški zdravniki usekajo z namensko izdelanimi krampi po glavi, nato jih pa priklopijo na smejalni plin, da je statistika bolj ziher! Menda dobijo sodelujoči medicinci (Zdravniki zgoraj, sestre v podpalubju.) zastonj "All inclusive" vstopnico za dvoletni seminar na turistični rižarki. Potovanje se začne na robu zemlje in potem dve leti plujejo v smeri nasproti urinemu kazalcu, ter občudujejo čudovite morske slapove in mavrice, ko se odvečna oceanska voda razliva čez rob zemlje.

p.s.
Pred minuto mi je en skrivnosten glas neznanca, ki se je skril v mojo glavo prišepnil, da grafen oksid menda mešajo k letalskemu gorivu, da bomo bolj ziher hitro hin in ne bo treba plačevat penzij. Temu bi skoraj verjel, ker prej, ko so vplivali na vreme so se za letali vlekle bele črte, zdaj pa grafen oksida ne vidiš, je predroben. :roll:

Ampak to je zaupna informacija, ne tega okol govort! Vam bojo težili, mene bo pa CIA označila za norega, če oblast to vidi. 8)
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » To Okt 12, 2021 10:47

En teoretik zarot je lani napisal tole:
SR 290 napisal/-a:Ne vem, verjetno totalno mimo sekam, ampak:
- navadna gripa pobere do 1% bolnikov in večinoma so to starejši, pobere jih pa pljučnica. (Lani konec februarja je med ostalimi tako odšel moj oče. Bil je srčni bolnik in dvakrat prej ga je tudi že lovila pljučnica ob gripi.)
- Slovenija je v vrhu med odstotki testiranja na št. prebivalcev, pa se vseeno ocenjuje, da je te viroze vsaj petkrat več kot je potrjene. Nič slabega o Italijanih, ampak vsi vemo kako pri njih poteka organizacija. Ne rečem, da je ni, je pa malo specifična. Če v tej luči sklepaš, da je te viroze do desetkrat več kot pa je potrjene, prideš do enakega odstotka smrtnosti kot pri gripi, le da je to kot kaže frdamano nalezljiva "gripa".
- Kitajci so najavili uzbuno po 24 primerih! Kakorkoli, nekajkrat sem že bil tam in nisem dobil občutka, da bi bili tako zelo organizirani, da po 24 "gripah" ugotovijo kam pes taco moli. Zdaj, ali jim je virus ušel iz laboratorija in so se usrali, ali pa so preroško nadarjeni, da po 24 primerih že vedo, da z tem se pa ni za igrat. po drugi strani je to idealen virus za biološko vojno. Sesuje gospodarstvo, počisti z bolnimi, mladi in močni pa ostanejo, da lahko delajo za zmagovalca, čeprav tega ne vedo. Saj je konec koncev dovolj, da zmagovalec pokupi dolgove in je prvi!
- če je ta zarota resnična, kar verjetno ni, potem to ni zarota kapitala, ker tudi kapitalizem ima svoje meje. Vsak ve, da le delavec z pozitivno energijo nekaj velja in ta "zarota" ne spada v kapitalsko naravnane cilje. V tem primeru "zarote" bi se lahko govorilo bolj o fevdalizmu, če ne svetovnem sužnjelastništvu.

Tale novinar je obroben in vedno išče neke afere, ampak je spoštovan, ker jih tudi najde. In, če bi lahko povedal kdo mi je poslal ta link in kaj je zadaj, bi se vsi vi globoko zamislili. Žal moram biti tiho, čeprav me frdamano srbijo prsti. Vseeno pa tudi ta pošiljatelj ne ve ali je kaj na tem, ali ne.
Sandi__
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Sandi__ » To Okt 12, 2021 11:19

Odgovor bo verjetno bolj banalen in eden najbolj bizarnih v zgodovini. Primer, kaj se zgodi, ko se človek igra boga in se dober namen sprevrže v katastrofo. Kitajci so po SARS-u, ki je dodobra prestrašil Azijo, začeli intenzivneje preučevati te viruse. V Wuhanu. Z dokumenti in zaslišanji v senatu ZDA je potrjeno, da so ZDA sofinancirale te raziskave. Znano je, da so poskuse delali na t.i. humaniziranih miših. Znano je, da so na viruse cepili nove vrste t.i. spike proteinov. Nič ne nakazuje na zaroto, samo da je šlo nekaj zelo narobe. Da so Kitajci prikrivali izbruh, kažejo satelitske slike bolnic mesece pred tem, večja od običajnih naročil PCR testov itd. Kitajska je totalna diktatura, tam ljudje nimajo dostopa do večine svetovnega spleta. Negativne novice cenzorji brišejo. Verjetno so prikrili ključna 2 meseca. V ZDA je polemika, ali so financirali t.i. "gain of functionality" oziroma nove lastnosti virusov, ki jih ni v naravi. Finaciranje novih lastnosti je nazakonito. Dokazov o tem ni. Kaj so financirali američani in kaj dejansko počeli kitajci je vprašanje. Najbolj bizaren odgovor v zaslišanju je dal dr. Fauci z izjavo, da so raziskave v Wuhanu financirali zaradi varnosti, ker je varneje izvajati poskuse v oddaljeni Kitajski kot v ZDA. Sever Italije je nastradal, ker so njihova letališča glavni hub za Kitajsko.
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » To Okt 12, 2021 11:56

@H2O,
Ja, je res. Ta link mi je poslal podpredsednik švedske gospodarske zbornice! Ampak to je bilo čisto na začetku, ko sem res dvomil v vse skupaj. Žal me je kasneje Covid doletel v familiji in na osnovi videnega sem zamenjal ploščo in tudi on jo je. Spreobrnjenci so itak najhujši. :evil:
Uporabniški avatar
PogachnyK
Admiral

OdgovorNapisal/-a PogachnyK » To Okt 12, 2021 12:25

Malo gledam poročila (priznam, da bolj po redko) in kaj slišim, da so Zlatkota priprli?

Ajde, res, da niso bili vsi komadi suho zlato, ampak vseeno, ni kar za v pržon....

Slika
Hvala na razumevanju
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » To Okt 12, 2021 15:57

verjetno so tega mislili
Slika
Sandi__
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Sandi__ » To Okt 12, 2021 16:31

Če vpišem v google "čoban Zlatan", dobim zanimeve rezultate.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost