Čiščenje bokobranov.

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

Re: Čiščenje bokobranov.

OdgovorNapisal/-a Marchi » Če Dec 30, 2021 21:51

MKN napisal/-a:Uporabil sem vaša priporočila za čiščenje bokobranov. Na bokobranih, ki imajo običajne madeže sem bil kar uspešen.
Nekaj pa imam takih, kot je ta na sliki. Na njih je nekakšen materjal, ki mu ne vem izvora. Mogoče je z moje barke - sumim, da bi lahko bila tesnilna masa pod robno letvijo. Mogoče je s kakšne sosednje barke v preteklosti. Dvomim, da je s kakšnega pomola.
Meni izgleda kot kakšen kit, ki je že malo zasušen. Lahko ga odstranim s strgalom, a to na bokobranu naredi preveč škode.

Če ima kdo kakšen uporaben nasvet, da zadevo sčistim in pri tem ne uničim bokobrana, bi bil hvaležen.

LP, MKN

Slika

To je najverjetnje material samega bokobrana, ki se je zaradi neustreznega čiščenja in vzdrževanje začel "topiti". Verjetno je na otip limast. Če je, je to, to. Nepopravljivo.
Sam sem se ob takem bokobranu malo hecal z acetonom in sem vse spravil dol, samo zaščita je uničena. Probaj z acetonom, potem pa spoliraj s pasto za linolej ali pač kar ti svetujejo gumenjak mojstri.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov