Avtopilotu je odpovedal mehanski linearni pogon. Zaradi povečanih sil na ohišje je tudi popustilo steklce LCDja na spoju zaradi česar je vdrla voda na TIV.

Ko sem razdrl ohišje sem takoj opazil, da je ležaj odtrgal plastični zadrževalni rob ležišča ležaja, zaradi česar je zobnik pričel drsati po aluminijasti ojačitvi. Na sliki se vidi, da je zobnik za zobati jermen zamaknjen in naslonjen na ojačitev.

Premočan odriv pogona je povzročil da je polomilo in skrivilo tudi držalo na zunanejm delu pogona.

Vsi deli na mizi z označenimi poškodbami.

Polomljen rob ležišča ležaja je le tega poškodoval.
Odlomilo je celoten rob okoli ležaja in del nosilca.

Za popravilo ležišča sem dal izdelati aluminijast nastavek in močnejše gumi amortizerje, ki bodo sedaj v bodoče preprečevali, da bi prišlo do poškodb, ko pogon zadene rob na koncu hoda.

Manjkajoči rob nadomesti posebno lepilo, zato sem ležaj zaščitil.
Tik pred nanosom lepila

Na sredino položim staro baterijo, da mi ne bo treba vrtati luknje za os pogona.

Zvrtam luknjice skozi nov nastavek in vrežem M3 navoje v zadnjo originalno ojačitveno Alu ploščo.

Popravljeno in ojačano ležišče ležaja.

Gumi ležaj preprečuje udarce in nadaljne poškodbe, ko pogon udari v skrajno lego.
Gumi blažilec namestim tudi na drugi konec pogona.

Pogonski mehanizem vstavljen v spodnji del plastičnega ohišja.

Pred sestavljanjem, sem še očistil in preventivno zaščitil tiskano vezje ter seveda zalepil polikarbonatno stekelce na ABS ohišje.
Sestavljen avtopilot. Sledi še test kompasa na posebni pripravi in zadeva je pripravljena za montažo na "švedico".