Mladen Šutej Jedrilicom oko Cape Horna

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

MKN
Admiral

Mladen Šutej Jedrilicom oko Cape Horna

OdgovorNapisal/-a MKN » Ne Apr 03, 2022 14:42

Knjiga mi je slučajno prišla pod roke. Prebral sem jo na dušek. Če kdo še ni bral, priporočam.
Poleg zanimive vsebine se najde tudi kakšen Alanfordovski stavek ali slog zapisovanja, ki vse skupaj naredi še bolj všečno.

Mladen Šutej je poleg jadralca tudi odličen pripovedovalec.

LP, MKN
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

Re: Mladen Šutej Jedrilicom oko Cape Horna

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Ne Apr 03, 2022 15:21

Mladen Šutej in Ozren Bakrač sta bila "motor" Hrvaške Čigre s katero so obpluli svet.

Imel sem čast, osebno spoznati in potovati z Ozrenom Bakračem. Skupnemu prijatelju sva pomagala prepeljati barko iz Netuna pri Rimu do Slovenije. Na poti smo doživeli marsikaj, da bi se dalo napisati knjigo o prigodah. :D

10 legendarnih Hrvaških jadralcev...

Mladen Šutej
Slika
Citat: Prvi je Hrvat koji je s jedrilicom Hir 3 sam preplovio Atlantik i Pacifik i prvi je s Ozrenom Bakračem obišao zloglasni rt Horn, a njegova Hrvatska Čigra prva je oplovila Svijet od Arktika do Antarktika.

Ozren Bakrač
Slika
Citat: Oplovio je Cape Horn sa Mladenom Šutejom na Hiru 3, bio je skiper i jedan od najvažnijih ljudi na Hrvatskoj Čigri na ekspediciji Arktik-Antarktik i Čigrom oko Svijeta...

Vsekakor si med hrvaškimi jadralci častno mesto zasluži tudi na žalost pokojni Borut Čičin Šain...
andrejv
Admiral
Kraj: Ljubljana, Koper

OdgovorNapisal/-a andrejv » Ne Apr 03, 2022 20:01

MKN napisal/-a:Knjiga mi je slučajno prišla pod roke. Prebral sem jo na dušek. Če kdo še ni bral, priporočam.
Poleg zanimive vsebine se najde tudi kakšen Alanfordovski stavek ali slog zapisovanja, ki vse skupaj naredi še bolj všečno.

Mladen Šutej je poleg jadralca tudi odličen pripovedovalec.

LP, MKN

Ja, knjiga je zelo dobra. Tako kot tudi prva, kjer opisuje svojo pot do karibov in nazaj. Te knjige sem bral že kot najstnik (Beso od Horvata pa še prej) in ker sem že takrat jadral, sem si vedno želel jadrat z njim. Leta 2001 se mi je ta želja uresničila in skupaj smo jadrali na Čigri čez atlantik.

Žal pa me je tedaj kot človek nekoliko razočaral. Ima zelo težek karakter in z njim biti na barki je zelo zahtevno. V nasprotju z Ozrenom, ki pa je zelo prijeten človek.

Vsekakor pa Je Šutej dober pripovedovalec in tudi jadralec.
Uporabniški avatar
Paco
Admiral
Kraj: Lj-Pag

OdgovorNapisal/-a Paco » Ne Apr 03, 2022 21:49

Ozren je fejst dec in prijeten tako za resen pogovor kot druzbo !
pojdi se z bikom bost!
sasha_fishter
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a sasha_fishter » Po Apr 04, 2022 10:44

Prosle godine Sutej je gostovao u emisiji Nedjeljom u 2. Odlicno za pogledati

https://www.youtube.com/watch?v=F_IgvHFDjaI
Uporabniški avatar
potapljač
Kontraadmiral
Kraj: Velenje

OdgovorNapisal/-a potapljač » Po Apr 04, 2022 14:55

Leta 1990 sem pri bil njima na tečaju jadranja. Imel sem to srečo, da je na naši jadrnici poučeval Mladen Šutej. Vrhunsko in preprosto. Sedem dni garanja in smeha. Zgodb, da te kap. Lepo je bilo, pa še veliko sem se naučil.
še mal pa bo.... :-)
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Maj 18, 2022 17:05

V moji jadralski knjižnici je (bila - verjetno je sposojena in še ne vrnjena) Šutejeva knjiga "Taktike na olujnom moru".

Kupil sem jo na predstavitvi, ki jo je on imel v Lj. v Geonavtik-u, tedaj smo se kar precej časa tudi pogovarjali.
Ne vem, če se ta knjiga še dobi in jaz tudi ne morem posoditi svoje, dokler je prejšnji (ob upokojitvi pred nekaj leti izgubljeno, kdo je bil zadnji) ne vrne :oops: :mrgreen:
Edit: na povezavi zgoraj na Šutejevo stran sem dobil vtis, da se jo še da dobiti - napisana je cena in za nekatere druge piše, da so razprodane, za to pa ne.

Geonavtik je bila knjigarna (zlasti za navtične reči) in okrepčevalnica (kjer so bili tudi z navtiko povezani dogodki - predstavitive knjig, srečanje z avtorji ipd.) v Lj v nekdanji Kazini na Kongresnem trgu 1. Zdaj google najde nekaj s tem imenom na Rimski 6, ampak še nisem šel pogledat, če gre za kaj podobnega. Podatki za Geonavtik na strani odpiralni časi pa mislim da so zastareli).
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
pagus
Poročnik korvete
Kraj: Zagreb, Pag

OdgovorNapisal/-a pagus » Sr Maj 18, 2022 20:19

Pagus
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Maj 20, 2022 14:48

Na Šutejevi strani (povezava zgoraj) piše, da je v akciji 70 kn nova (izven akcije 120 kn) :wink:
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti