Kiwigrip - izkušnje, izvedba , + - ...
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
Kiwigrip - izkušnje, izvedba , + - ...
Pozdravljeni
Saniral sem podvodni del barke Elan31 in obnovitveno pobarval boke in dodal nalepke. Sedaj pa me blazno moti razlika med obstoječim palubnim delom in snežno belimi boki spodaj.
Zato razmišljam o varianti kiwigripa. Gladke dele pa bi pobarval na gladko nazaj. Glede apdekanja, se ne sekiram kolk bo dela, to sprejmem v zakup.
Kakšne so vaše izkušnje s tem materialom, kako se dela, obnaša....
Saniral sem podvodni del barke Elan31 in obnovitveno pobarval boke in dodal nalepke. Sedaj pa me blazno moti razlika med obstoječim palubnim delom in snežno belimi boki spodaj.
Zato razmišljam o varianti kiwigripa. Gladke dele pa bi pobarval na gladko nazaj. Glede apdekanja, se ne sekiram kolk bo dela, to sprejmem v zakup.
Kakšne so vaše izkušnje s tem materialom, kako se dela, obnaša....
Re: Kiwigrip - izkušnje, izvedba , + - ...
Jaz sem delal Kiwigrip na svoji barki leta 2013. Do sedaj lahko rečem, da je top zadeva. Trenutno še vedno v top stanju glede na to, da je paluba kar precej obremenjena in se hodi po njej tudi z čevlji (barko imam na vezu z kljunom obrnjeno proti pomolu). Če bi se že enkrat odločil bi bil to sigurno Kiwigrip. Če boš kupoval, ga prodajajo v marini v Umagu (Almi) ki so tudi uvozniki za HR.
Glede nanašanja pa si lahko prebereš na spodnji povezavi. Enostavno simpl kot pasulj. Največ časa sem porabil za zaščito, pobarvano je bilo en, dva tri...
viewtopic.php?f=16&t=2865&start=30
Če prvič delaš probaj prej doma na kakšni ravni plošči nanesti Kiwigrip, da dobiš mal občutka koliko moraš pritisniti z valjčkom. Glede na to je potem odvisno kakšen raster boš dobil. Prvo leto je lahko raster skoraj malo grob za bose noge vendar vse zavisi od tega kako ga boš nanašal. Če je pregrob lahko preletiš ko je suho z brusnim papirjem na nežno, samo da pobereš iste res grobe vrhe rastra.
Če te še kaj zanima pa kar na plano z vprašanji.
Glede nanašanja pa si lahko prebereš na spodnji povezavi. Enostavno simpl kot pasulj. Največ časa sem porabil za zaščito, pobarvano je bilo en, dva tri...
viewtopic.php?f=16&t=2865&start=30
Če prvič delaš probaj prej doma na kakšni ravni plošči nanesti Kiwigrip, da dobiš mal občutka koliko moraš pritisniti z valjčkom. Glede na to je potem odvisno kakšen raster boš dobil. Prvo leto je lahko raster skoraj malo grob za bose noge vendar vse zavisi od tega kako ga boš nanašal. Če je pregrob lahko preletiš ko je suho z brusnim papirjem na nežno, samo da pobereš iste res grobe vrhe rastra.
Če te še kaj zanima pa kar na plano z vprašanji.
Veter v laseh, travarca v zobeh 
Poskusi najprej očistit palubo s krtačo in kakšnim dobrim čistilom za palubo.
H2O napisal/-a:Poskusi najprej očistit palubo s krtačo in kakšnim dobrim čistilom za palubo.
Visoktlačno z rotacijsko šobo, in pol še z namenskim čistilom na bazi enih kislin pa ni pomagalo da bi dobila nekaj več beline.
Zato grem definitivno v barvanje.
-
snetaskera
- Kapitan korvete
Jaz imam izkušnjo s čistilom Nautic Clean 01 - je precej kislo, zato ga je nujno potrebno nevtralizirati s šamponom. Čistil sem palubo, raster in kabino in je po čiščenju izgledalo kot novo.
Pri kivi gripu pazi da ne narediš preveč grobo.
Se lahko naredijo balončki, ki popokajo. Potem se pa v teh luknjicah nabira umazanija.
To kontroliraš z debelino nanosa same mase.
Se lahko naredijo balončki, ki popokajo. Potem se pa v teh luknjicah nabira umazanija.
To kontroliraš z debelino nanosa same mase.
Mato 
V bistvu si želim naredit čim bolj fino kot bo mogoče.
Razmišljam, da bi probal v sveži nanos površinsko utreti fasadno mrežico ali podobno, jo potegniti ven in narahlo preleteti z valjčkom. Da ne bi imel prehudih špic
Razmišljam, da bi probal v sveži nanos površinsko utreti fasadno mrežico ali podobno, jo potegniti ven in narahlo preleteti z valjčkom. Da ne bi imel prehudih špic
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Kako grobo bo izpadlo določa samo količina nanešenega materiala, valjček in koliko pritisneš.
Ne boš mel cajt se z mrežo igrat,kr z valjčkom nared
Za (apdekanje) zaščito, sem pa tudi sprobal zaščitni trak na povoščen papir in odrezal na laser. Super izpade

Nazadnje spremenil Kovač, dne Sr Apr 27, 2022 13:48, skupaj popravljeno 1 krat.
Čak ti bi mrežo not pustil?
polanc napisal/-a:Čak ti bi mrežo not pustil?
ne ne, mrežo daš notr sam tolk da dobiš urejen enakomeren raster.
V frišno maso jo utopiš, pogladiš in potem izvlečeš. Nato rahlo povaljaš s finim valjčkom..
Simpl in zelo hitro gre
Dobr zgleda.zdej če maš možnost,ko bojo te probe suhe jih nekako zamaži z kako blatno vodo al neki tazga in pol probi iz kterga rastra boš laže umazanijo ven dobu.Vem ,z kirherjem od povsod,z krtačo morda,če je to smiselno.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov