Cene in plače leta 1973
Moderatorji: moderator2, moderator
Re: Cene in plače leta 1973
Obljubljajo nam podobne reči kot takrat, le embalaža je zdaj malo drugače pofarbana.
(Popolnoma nič nestrpni predstavniki vlade je v manj kot leto dni povedal, da je treba privatnike z mitraljezi nagnat v morje in jim vse pobrat, da ne smeš živet v stanovanju, ki je tako veliko, da ga v petnajstih minutah ne posesaš, da vsi privatniki kradejo, meso bi lahko jedli le dvakrat tedensko, obdavčit prasce kapitalistične, da jim nič ne ostane, saj so itak vse napravili z subvencijami...)
Kdor se ne strinja je nestrpen, če kdo protestira je pa fašist.
(Popolnoma nič nestrpni predstavniki vlade je v manj kot leto dni povedal, da je treba privatnike z mitraljezi nagnat v morje in jim vse pobrat, da ne smeš živet v stanovanju, ki je tako veliko, da ga v petnajstih minutah ne posesaš, da vsi privatniki kradejo, meso bi lahko jedli le dvakrat tedensko, obdavčit prasce kapitalistične, da jim nič ne ostane, saj so itak vse napravili z subvencijami...)
Kdor se ne strinja je nestrpen, če kdo protestira je pa fašist.
Osnova demokracije je, da imamo različna mišljenja. To, da imaš drugačno mišljenje še ne pomeni, da si nestrpen. Nestrpen si takrat, ko "drugačnim" omejuješ osnovne pravice, ki jih imajo "tapravi".
Lahko to dojameš? @AEgir za tebe isto vprašanje.
O privatnikih in mitraljezih pa nima smisla komentirat, ker si že podoben poslancem.
O privatnikih in mitraljezih pa nima smisla komentirat, ker si že podoben poslancem.
Nikakor nobenemu izstopajočemu ne bi omejeval enakih pravic kot jih imajo tapravi. Sem in bom pa proti zahtevam po posebnih pravicah.
Lahko to dojameš?
Dokler "mitraljezec" in njemu podobni brez sramu in z veliko gorečnostjo zastopajo vladajočo politiko na javni rtv je še kako umestno opozarjat na to šlomastiko, ki zadeva večino članov tega foruma. Če namreč le delno uspe z svojimi za moje pojme čudnimi idejami, se lahko zgodi, da politika pobegne iz parlamenta, potem bo pa hudič.
Lahko to dojameš?
Dokler "mitraljezec" in njemu podobni brez sramu in z veliko gorečnostjo zastopajo vladajočo politiko na javni rtv je še kako umestno opozarjat na to šlomastiko, ki zadeva večino članov tega foruma. Če namreč le delno uspe z svojimi za moje pojme čudnimi idejami, se lahko zgodi, da politika pobegne iz parlamenta, potem bo pa hudič.
No, nisem mislil, ampak vseeno:
1. Kaj kdo doma oz. za 4 stenami dela, mi dol visi.
2. V šoli so me učili in kasneje dejansko nisem nikoli videl drugače, sta 2 spola. Takrat so rekli, da obstajajo še dvospolniki, kar pa v praksi nisem nikoli videl. Jim pa še danes verjamem.
3. Kaj ima spol veze s spolnostjo? Nekaterim je všeč to, drugim ono… Briga me, meni je všeč, kar sam prakticiram.
4. Družina je temelj družbe. Briga me kakšna je, glavno da funkcionira, vlada ljubezen in da ni nasilja.
5. Pravice izhajajo iz dolžnosti. Ne more nekdo zahtevati pravic, če ni pripravljen izpolnjevati svojih dolžnosti (pa če tudi gre za reproduktivno funkcijo)
6. Imejte me za nestrpneža ali karkoli, toda posvojitev ali medicinske oploditve osebno ne bi dopustil istospolnim, razen v primeru da je eden izmed partnerjev biološki starš ali ožji sorodnik.
7. Zaradi mene se ženite, dedujte, ustvarjajte, delite… ko pa pride do “posiljevanja” otrok v šolah z ne vem kakimi teorijami o spolih pa pravim samo, pustite jih pri miru. Vzgajali jih bodo starši, malo tudi ulica, naučite jih raje potrebnih življenskih spretnosti, kot npr. obveznosti, odgovornosti, vztrajnosti, kako registrirati vozilo, zakaj in kdaj je treba plačati davke, kaj dejansko pomeni lastnina in kakšne obveznosti prihajajo z njo… Vse to pa seveda na dobrih temeljih osnovnih znanj (matematika, fizika, materin in tuj jezik, kemija, biologija, zgodovina…), kajti sicer bomo prej kot v generaciji v moškem spolnem organu.
Demokracija je pa diktatura večine. Ne pozabite tega!
1. Kaj kdo doma oz. za 4 stenami dela, mi dol visi.
2. V šoli so me učili in kasneje dejansko nisem nikoli videl drugače, sta 2 spola. Takrat so rekli, da obstajajo še dvospolniki, kar pa v praksi nisem nikoli videl. Jim pa še danes verjamem.
3. Kaj ima spol veze s spolnostjo? Nekaterim je všeč to, drugim ono… Briga me, meni je všeč, kar sam prakticiram.
4. Družina je temelj družbe. Briga me kakšna je, glavno da funkcionira, vlada ljubezen in da ni nasilja.
5. Pravice izhajajo iz dolžnosti. Ne more nekdo zahtevati pravic, če ni pripravljen izpolnjevati svojih dolžnosti (pa če tudi gre za reproduktivno funkcijo)
6. Imejte me za nestrpneža ali karkoli, toda posvojitev ali medicinske oploditve osebno ne bi dopustil istospolnim, razen v primeru da je eden izmed partnerjev biološki starš ali ožji sorodnik.
7. Zaradi mene se ženite, dedujte, ustvarjajte, delite… ko pa pride do “posiljevanja” otrok v šolah z ne vem kakimi teorijami o spolih pa pravim samo, pustite jih pri miru. Vzgajali jih bodo starši, malo tudi ulica, naučite jih raje potrebnih življenskih spretnosti, kot npr. obveznosti, odgovornosti, vztrajnosti, kako registrirati vozilo, zakaj in kdaj je treba plačati davke, kaj dejansko pomeni lastnina in kakšne obveznosti prihajajo z njo… Vse to pa seveda na dobrih temeljih osnovnih znanj (matematika, fizika, materin in tuj jezik, kemija, biologija, zgodovina…), kajti sicer bomo prej kot v generaciji v moškem spolnem organu.
Demokracija je pa diktatura večine. Ne pozabite tega!
igor_k napisal/-a:Osnova demokracije je, da imamo različna mišljenja. To, da imaš drugačno mišljenje še ne pomeni, da si nestrpen. Nestrpen si takrat, ko "drugačnim" omejuješ osnovne pravice, ki jih imajo "tapravi".
Ne slediš ti glih levičarskim podvigom v zadnji dekadi se men zdi.
Levičarska agenda se močno ne strinja s tvojim pojmovanjem.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Nikakor nobenemu izstopajočemu ne bi omejeval enakih pravic kot jih imajo tapravi.
Krasno, torej si se zmotil, ko si govoril o normalnih družinah. Torej podpiraš, da imajo homoseksulani pari (družine) enake pravice kot ostali, vključno z dedovanjem, posvojevanjem, skratka, da so pred zakonom izenačeni s heteroseksualnimi?
Krasno, zelo me veseli, da sem se motil in te označil za nestrpneža.
Kar za fakinx-a seveda ne velja.
Družina je sestavljena iz moškega, ženske in otrok.
Vse ostalo so prijatelji. Vsa pravila za prijatelje so enaka, ne glede na to če si lulčka pripirajo med vrata, v multipraktik ali pač karkoli že počnejo drugega kar je popolnoma nepovezano z družino.
Vse ostalo so prijatelji. Vsa pravila za prijatelje so enaka, ne glede na to če si lulčka pripirajo med vrata, v multipraktik ali pač karkoli že počnejo drugega kar je popolnoma nepovezano z družino.
Enakih pravic ja, vsekakor, ampak ne pa izrednih pravic in dva ali celo več oseb enakega spola, ki se dol dajejo, nekako ne more biti družina, niti ne more o družinskih zadevah odločat minister, ki zaradi svoje usmerjenosti nikoli ne bo imel družine.
Ne razumem zakaj tako sprenevedanje in slepomišenje in igranje dobrega samaritana. Če te narava zezne te pač zezne. Tu lahko sočustvujemo, ampak žal ni pomoči.
Fakinx je lepo napisal in se strinjam z njim in če sudac Igor-k na osnovi tega določi, da sem nestrpnež, sem pač po njegovem nestrpnež.
Ne razumem zakaj tako sprenevedanje in slepomišenje in igranje dobrega samaritana. Če te narava zezne te pač zezne. Tu lahko sočustvujemo, ampak žal ni pomoči.
Fakinx je lepo napisal in se strinjam z njim in če sudac Igor-k na osnovi tega določi, da sem nestrpnež, sem pač po njegovem nestrpnež.
AEgir napisal/-a:Družina je sestavljena iz moškega, ženske in otrok.
Vse ostalo so prijatelji.
Kaj pa tisti (heteroseksualni) pari, ki ne morejo imeti otrok? Prijatelji?
SR 290 napisal/-a:Dokler "mitraljezec" in njemu podobni brez sramu in z veliko gorečnostjo zastopajo vladajočo politiko na javni rtv je še kako umestno opozarjat na to šlomastiko, ki zadeva večino članov tega foruma. Če namreč le delno uspe z svojimi za moje pojme čudnimi idejami, se lahko zgodi, da politika pobegne iz parlamenta, potem bo pa hudič.
V bistvu je Kordiš omenjal bajonete, ne mitraljeze, ampak a ti ni jasno, da ne gre za resne grožnje, pač pa za pihanje na dušo njegovim volilcem? Politiki ponavadi vedo, kaj morajo govoriti svojim volilcem, da glasujejo zanje.
Pa sem podjetnik, tako kot ti, da ne bo pomote.
Podobno jemljem tudi napovedi nove vlade o višanju davkov za "bogate prasce". Gre pač za pihanje na dušo svojim volilcem. In večina med njimi se očitno še ne zaveda, da bodo tudi oni plačevali višje davke, ker je resnično bogatih prascev v Sloveniji premalo, da bi lahko financirali vse pobožne želje iz koalicijske pogodbe nove vlade.
Po moje marsikateri volilec nove vlade ne bo več tako navdušen nad njo, ko bo ugotovil, da ga prišteva med bogate prasce
Kordiš je omenjal bajonete in mitraljeze in nihče od "pravovernik" ni reagiral! Če je to počel zaradi všečnosti, ali je resno mislil je to njegov problem, vsekakor velik osebnostni problem. Naš problem je, da smo take fičfiriče spustili v vlado.
Vsi vemo, da od davka na premoženje ne bo nobenega uporabnega finančnega izplena, ampak bo pa ogromen moralni izplen. In tega taki, ki obljubljajo nore sanje bolj rabijo kot denar. Dvomim, da bodo kar tako popustili, ker se zdijo hudimano odločni v svojih namerah in ne vem, če se nam dobro piše.
Heteroseksualni pari, ki ne morejo imet otrok imajo tudi smolo, ampak v taki družini ima otrok dve osebi, ki ju lahko imenuje ata in mama.
Vsi vemo, da od davka na premoženje ne bo nobenega uporabnega finančnega izplena, ampak bo pa ogromen moralni izplen. In tega taki, ki obljubljajo nore sanje bolj rabijo kot denar. Dvomim, da bodo kar tako popustili, ker se zdijo hudimano odločni v svojih namerah in ne vem, če se nam dobro piše.
Heteroseksualni pari, ki ne morejo imet otrok imajo tudi smolo, ampak v taki družini ima otrok dve osebi, ki ju lahko imenuje ata in mama.
Nobena juha se ne poje tako vroča, kot se skuha. Kot je zadnjič povedal že Ivo Boscarol: nepremičnine so Slovencem svete in, če jih bo nova vlada poskušala preveč obdavčit, bodo kolesa pred parlamentom zamenjale vile
Pa če smo že pri obdavčitvi premoženja... a tega, da nova vlada grozi tudi z obdavčitvijo plovil, ne bo pa noben od vas komentiral? Čeprav so že dvojno obdavčena. Z davkom od vodnih plovil, pa še z dodatnim davkom od plovil
Pa če smo že pri obdavčitvi premoženja... a tega, da nova vlada grozi tudi z obdavčitvijo plovil, ne bo pa noben od vas komentiral? Čeprav so že dvojno obdavčena. Z davkom od vodnih plovil, pa še z dodatnim davkom od plovil
Zakonski par brez otrok .... 24,9%
Zakonski par z otroki .... 34,5%
Mati z otroki .... 18,6%
Oče z otroki .... 4,6%
Zunajzakonska partnerja brez otrok .... 4,8%
Zunajzakonska partnerja z otroki .... 12,6%
Istospolna partnerska skupnost brez otrok .... 0,0%
Istospolna partnerska skupnost z otroki ..... 0,0%
(Podatki SURS l. 2021)
Zadnji dve, istospolni kategoriji, nas ogrožata s stopnjo 0,0% in ni videti, da bi se to bistveno spremenilo. Podobna retorika se uporablja tudi v zvezi z vsemi sovražniki, ki nas ogrožajo s stopnjo 0,0% (južnaki, migranti, lastniki pasjih drekcev, ljudje s posebnimi potrebami, ki jih izganjamo iz vasi, "ker nas bodo pojedli").
Otroke ogrožajo disfunkcionalne družine (nasilje, alkohol, odsotnost staršev ...). Pogosto vse troje v eni osebi, v 90%, lahko uganete katerega spola.
1/3 žensk, v partnerski/družinski zvezi ("naravni"), bi takoj zapustila svojega partnerja, če s tem ne bi ogorozila otrok in socialnega statusa. Pa raje malo potrpi. Res, kvalitetna oblika sobivanja
Ata, mama, otrok so danes redkejše oblike sobivanja, kot ostale. So v manjšini! Welcome to the future.
In narava včasih res postavi izzive. Tistim, ki se soočajno z njimi, je treba pomagat/ne otežit situacije. Tudi tistim, ki se počutijo ogrožene.
Zakonski par z otroki .... 34,5%
Mati z otroki .... 18,6%
Oče z otroki .... 4,6%
Zunajzakonska partnerja brez otrok .... 4,8%
Zunajzakonska partnerja z otroki .... 12,6%
Istospolna partnerska skupnost brez otrok .... 0,0%
Istospolna partnerska skupnost z otroki ..... 0,0%
(Podatki SURS l. 2021)
Zadnji dve, istospolni kategoriji, nas ogrožata s stopnjo 0,0% in ni videti, da bi se to bistveno spremenilo. Podobna retorika se uporablja tudi v zvezi z vsemi sovražniki, ki nas ogrožajo s stopnjo 0,0% (južnaki, migranti, lastniki pasjih drekcev, ljudje s posebnimi potrebami, ki jih izganjamo iz vasi, "ker nas bodo pojedli").
Otroke ogrožajo disfunkcionalne družine (nasilje, alkohol, odsotnost staršev ...). Pogosto vse troje v eni osebi, v 90%, lahko uganete katerega spola.
1/3 žensk, v partnerski/družinski zvezi ("naravni"), bi takoj zapustila svojega partnerja, če s tem ne bi ogorozila otrok in socialnega statusa. Pa raje malo potrpi. Res, kvalitetna oblika sobivanja
Ata, mama, otrok so danes redkejše oblike sobivanja, kot ostale. So v manjšini! Welcome to the future.
In narava včasih res postavi izzive. Tistim, ki se soočajno z njimi, je treba pomagat/ne otežit situacije. Tudi tistim, ki se počutijo ogrožene.
H2O napisal/-a:AEgir napisal/-a:Družina je sestavljena iz moškega, ženske in otrok.
Vse ostalo so prijatelji.
Kaj pa tisti (heteroseksualni) pari, ki ne morejo imeti otrok? Prijatelji?
Da.
Vseeno je kaj kdo more in ne more met. Družina ni pravica.
Torej je skoraj tretjina slovenskih heteroseksualnih parov (če štejemo še zunajzakonske partnerje brez otrok) samo prijateljev? Pa že, če ti tako rečeš...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti