Jamborna luč - nadomestek
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
Jamborna luč - nadomestek
Po vsej verjetnosti mi pred dopustom ne bo uspelo popravit jamborne luči, zato razmišljam kaj lahko na sidru ali boji uporabim kot alternativo.
Kolikor vem, ni nujno da je 360 stopinjska bela luč ravno na vrhu jambora.
Ali obstaja primerna luč z lastno baterijo, katera bi svetila celo noč.
Lahko naredim kaj drugega, improvizirano ?
Kolikor vem, ni nujno da je 360 stopinjska bela luč ravno na vrhu jambora.
Ali obstaja primerna luč z lastno baterijo, katera bi svetila celo noč.
Lahko naredim kaj drugega, improvizirano ?
Re: Jamborna luč - nadomestek
Mogoče bi lahko kar uno lučko za kampiranje kupil v dechatlonu za par€ pa jo zvečer z dvižnico potegneš gor pa zjutraj dol. Edino hudič zna bit če ti ponoč glih z tipko ob jambor udari in ti iz bele prešalta na rdečo luč 
Dejansko rabis gor sam eno ledico...naredi si home made zadevo...
Od kake stare baterije uporabi ohišje pa gor sam eno ledico zalotaš...
Jaz sem imel kamping baterijsko luč...polnjenje na USB...odklopil sem vse ledice razen dveh...zdrzali sta vsaj 4 noči na sidru...
Od kake stare baterije uporabi ohišje pa gor sam eno ledico zalotaš...
Jaz sem imel kamping baterijsko luč...polnjenje na USB...odklopil sem vse ledice razen dveh...zdrzali sta vsaj 4 noči na sidru...
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Jamborna ali motorna luč je bele barve 225°. Pozicionirana je nad prvim križem.
Jamborna luč mora biti vžgana, ko barko poganja motor.
Sidrna luč pa je nekaj popolnoma drugega!
Zopet jebo vas vse znalce skupaj kako znate zakomplicirat najbolj enostavne zadeve!?#@!?%
Koji qrac je treba z dvižnico gor vlečt svetilko!? Kako pa ima sidrno luč čoln?? Ali jo z zmajem dvigne na 15m višine?? Obesi neko lučko na bum, roll bar, kamor koli samo, da te vidijo na privezu....
Kdor želi komplicirat se pa še vedno lahko vrti na palubi s čelko na glavi do jutra.

Zopet jebo vas vse znalce skupaj kako znate zakomplicirat najbolj enostavne zadeve!?#@!?%
Koji qrac je treba z dvižnico gor vlečt svetilko!? Kako pa ima sidrno luč čoln?? Ali jo z zmajem dvigne na 15m višine?? Obesi neko lučko na bum, roll bar, kamor koli samo, da te vidijo na privezu....
Kdor želi komplicirat se pa še vedno lahko vrti na palubi s čelko na glavi do jutra.
Nikola T. napisal/-a:Jamborna ali motorna luč je bele barve 225°. Pozicionirana je nad prvim križem.
Hvala za pripombo, res sem se napačno izrazil - opredelil.
Iščem torej lučko, katero bi lahko polnil preko USB- ja in bi jo dejansko obesil na bum . Zdržati pa mora vsaj 10h .
-
dijo_porko
- Kapitan bojne ladje
Kupi najcenejšo vrtno luč s solarnim napajanjem in jo nekam zatakni; nekaj na to varianto: https://www.bauhaus.si/vrt-in-okolica/v ... avno-jeklo
Nikola T. napisal/-a:Jamborna ali motorna luč je bele barve 225°. Pozicionirana je nad prvim križem.
kar tole varianto bom šel iskat
https://www.decathlon.si/svetilka-bl100-id_8579848.html
vrtna luč s celicami ni v redu po mojem, ker v primeru, da je bil dan oblačen , nimaš nafilano za zvečer. 8h je pa tud premalo delovanja.
https://www.decathlon.si/svetilka-bl100-id_8579848.html
vrtna luč s celicami ni v redu po mojem, ker v primeru, da je bil dan oblačen , nimaš nafilano za zvečer. 8h je pa tud premalo delovanja.
Zakaj pa ne moreš na jamboru zrihtat?
Hvala Nikola!
Že dolgo se nisem tako od srca nasmejal.
Čestitam za zdrav humor.
Lp F
Marchi napisal/-a:Zakaj pa ne moreš na jamboru zrihtat?
Ker mi enostavno ni za plezat gor ob predpostavki, da sem zamenjal žarnico za motorno luč in potem ni delala zaradi oksidacije v kablu... sklepam da bo tukaj podoben scenarij.
Imam pa še kup drugih reči za porihtat , cajt pa leti ko hudič.
Če zaprosim za pomoč sosede pri dvigu na jambor, sem pa še za par ur frdaman k je treba kirga spit , po akciji
Bom videl, mogoče se pa vseeno opogumim. Posebni užitki, še posebej v vročini k prhaja.....
U Hoferju sem videl ene..HEINEKEN je pisal gor....pržgeš vsake 3 ure po eno..Ne sekiri se,jaz imam 2 vrtni iz obija,čist ok je,kr na ograji..
- modro morje
- Viceadmiral
- Kraj: Ljubljana - Krk
Jaz imam tole za razsvetljavo kokpita: https://www.decathlon.si/svetilka-za-ka ... 84585.html . Odlično sveti, da lahko beremo. Se polni preko USBja. Mi zvečer to uporabljamo kake 2-4 ure (na polni svetilnosti 200 lumnov), pa ni opazit kakega zmanjšanja svetlosti. V specifikaciji pa piše, da naj bi na zmanjšani svetilnosti (100 lumnov) zmogla 17 ur. Kar bo zadosti za poletno, pa tudi zimsko noč.
Navigare vivere est.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost