Servis izvenkrmnega motorja Yamaha 60-80-100-115 (home made)
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
rterpin1 napisal/-a:zivio!
na koncu pa koncas pri rozeju na yamaha servisu pa cvilis, da je drago.
Pri 4-taktnem motorju se enako ocistijo vpljinjaci in pa po dolocenem casu se nastavijo tudi ventili. Pa brez zamere ampak jaz pa raje dam 100 eurov in stojim zraven rozeja pa se na pivo greva ko je koncano. lp
rok
s tem si vse povedal, tudi reklama
Plinko, se popolnoma strinjam s teboj, lepo bi bilo, če bi vsak morjeplovec, kater sam serviseira svoje motorje naredil podoben prispevek za svoj motor. Tako bi imeli knjigo sam svoj mojster na internetu. Velikokrat je to bolje, kod da nek kvazimojster naredi na pol.
Zanima pa me nekaj. Pri konzervaciji moje dvotaktne jamahe sem opazil sledeče.
Ko sem odstranil svečke in skozi odprtine našprical sprej, sem ročno zasukal propeler na nogi motorja. Pri tem je v nogi nekaj čudno škripalo, kod da škriplje jermen od pralnega stroja pri bobnu pralnega stroja.
Je to normalen zvok, ali to pomeni, da je kak jermen pretegnjen ali fuč?
Hvala za odgovore.
Mirno morje želim PACEK
Zanima pa me nekaj. Pri konzervaciji moje dvotaktne jamahe sem opazil sledeče.
Ko sem odstranil svečke in skozi odprtine našprical sprej, sem ročno zasukal propeler na nogi motorja. Pri tem je v nogi nekaj čudno škripalo, kod da škriplje jermen od pralnega stroja pri bobnu pralnega stroja.
Je to normalen zvok, ali to pomeni, da je kak jermen pretegnjen ali fuč?
Hvala za odgovore.
Mirno morje želim PACEK
Spodaj v peti je par konusnih zobnikov s poševnim ozobljenjem. Ko se prenaša navor motorja na propeler v smeri, v kateri se vrti motor, dobimo zaradi poševnega ozobljenja silo v smeri osi, ki zobnik na osi propelerja drži v prestavi. Če ti ročno obrneš propeler v smeri, v kateri bi se sicer vrtel, če bi motor tekel, dobiš na zobnik osno silo, ki ga potiska iz prestave, ujem zobnikov ni več pravilen in od tu škripanje. Mislim pa da glede na momente in sile, ki tam nastopajo med plovbo, ne moreš z ročnim obračanjem propelerja nič pokvariti.
motorni
yamaha 40 betl
Pozdravljeni vsi morjeplovci. Sem nov na forumu in skoraj nov pomorščak. Mnogo sem se naučil iz foruma vendar pa vsega ne. Pri mojem motorju sem iskal cink anode, vendar niso tam kot pri močnejših modelih. Po mojem mnenju so par cm desno od svečk in to vse 3. Če morda kdo ve če je to res se mu že vnaprej zahvaljujem.
LP
LP
Re: yamaha 40 betl
bsc46 napisal/-a:Pozdravljeni vsi morjeplovci. Sem nov na forumu in skoraj nov pomorščak. Mnogo sem se naučil iz foruma vendar pa vsega ne. Pri mojem motorju sem iskal cink anode, vendar niso tam kot pri močnejših modelih. Po mojem mnenju so par cm desno od svečk in to vse 3. Če morda kdo ve če je to res se mu že vnaprej zahvaljujem.
LP
in tvoj motor je .................? bo lažje če še to zaupaš
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti