Dokončanje marinizacije Mercedes 300 D

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
frikmusic
Admiral
Kraj: Ljubljana-Volme Kamenjak
Kontakt:

Dokončanje marinizacije Mercedes 300 D

OdgovorNapisal/-a frikmusic » Po Dec 14, 2009 16:21

Zdravo Morjeplovci na temu forumu sem nov ker ga do sedaj enostavno nisem potreboval sedaj pa sem pred velikim problemom, rad bi pred Majem 2010 v vodo spravil sea ray 29 z mariniziranima motorjema mercedes 300d mislim da 130km 6 cil. problem pa je nastal ker mi je sedanji monter pustil delo nedokončano in rabim nekoga ki bi dosedanje delo pregledal in dokončal sem iz Lj. Inox ispuhi so dokončani izmenjevalec praktično tudi problem nastane že pri bosch pumpi in pri vgradnji vsega tega ali kdo pozna koga ki je resen in bi za normalno ceno dokončal začeto delo lahko je firma ali privat samo da je pošten, resen in ve kaj dela. :oops:
Frajtonerca je prava stvar...
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Dec 14, 2009 19:39

Pozdravljen med nami! Upam, da najdeš nekoga!

Me pa daje radovednost... Sea Ray je model Sundancer 290? Kateri letnik? Če gre za ta model, bodo motorji s 130 KM absolutno preslabotni, zato kar pozabi na vse skupaj... Žal...

LP
Uporabniški avatar
frikmusic
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a frikmusic » Po Dec 14, 2009 20:01

admin napisal/-a:Pozdravljen med nami! Upam, da najdeš nekoga!

Me pa daje radovednost... Sea Ray je model Sundancer 290? Kateri letnik? Če gre za ta model, bodo motorji s 130 KM absolutno preslabotni, zato kar pozabi na vse skupaj... Žal...

LP
Ja gre za omenjen model letnik 1996 vsekakor pa ostajam na teh motorjih ker smo na čolnu že oklestili cca 300 kil na gorivu in razliki v kilah motorjev v primeru da ne zglisiram ne bom nič razočaran vsekakor sem v predelavo že vložil precej časa in bom na njej vstrajal ker sem podobno zadevo probal na 6,9 m čolnu in enem motorju vw 2,5 d 115 km in me je zadeva prepričala rabim samo nekoga da bo stvar zalaufal. Mislim da vseeno dieslovih 260km požene 3 tone barko z vode mogoče pa se motim in nikakor ne bom razočaran želim si samo velike sigurnosti na vodi to pa lahko dosežeš samo z dvema motorjema.
nac
Admiral

OdgovorNapisal/-a nac » Po Dec 14, 2009 20:33

Kako pa je s papirologijo v tem primeru? A je možno registrirat ali pa vpisat doma marinizirane motorje?
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Dec 14, 2009 20:54

Se strinjam, da iz vode boš s primernimi propelerji zagotovo prišel, vendar... Problem bo kasneje, saj boš za ohranjanje glisiranja moral tiščati plin do konca, to pa nobenemu motorju kaj posebej ne koristi, starejšim letnikom pa še manj...
Da pa bi s tako barko plul deplasmansko pa tudi ne vidim logike.

Želim ti obilo uspeha in to, da boš resnično zadovoljen.

LP
Uporabniški avatar
frikmusic
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a frikmusic » Po Dec 14, 2009 21:43

admin napisal/-a:Se strinjam, da iz vode boš s primernimi propelerji zagotovo prišel, vendar... Problem bo kasneje, saj boš za ohranjanje glisiranja moral tiščati plin do konca, to pa nobenemu motorju kaj posebej ne koristi, starejšim letnikom pa še manj...
Da pa bi s tako barko plul deplasmansko pa tudi ne vidim logike.

Želim ti obilo uspeha in to, da boš resnično zadovoljen.

LP
Motorja sta oba v odličnem stanju z manj kot 100.000 kilometri pregledana, pretesnjena ...Motorja sta letnik 97 in upam da bi jih uspel na bosch pumpi še mal navit v primeru da barka ne bo potovalno drsela po vodi pa bomo z njo pluli tako da bomo motorje čim manj obremenjevali in jih imeli za čim daljše obdobje. Z tapravim propelerji pa bi pri cca 3100-3300 oratih morala lepo glisirat kar pa za tale dva motorja nebi smelo biti nemogoče in upam da nisem preveč mim ustrelu :?

Papirji pa so druga stvar in se sploh ne mislim preveč ukvarjat znjimi če bojo od mene hoteli kakšen denar (upam da ne preveč) ga bodo dobil drugač pa če mislijo preveč kumplicirat pa bom zadevo pustu in jo sploh ne bom prijavljal do sedaj mi še nikoli nihče na barki ni gledal po motorjih upam da bo tako tudi v bodoče - imam pa original računa za oba motorja.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Po Dec 14, 2009 22:04

Kje imaš Barko sedaj? Če imaš v Ljubljani ali okolici poznam nekoga, ki je tudi meni pomagal okoli montaže motorja na barko, ker sem enostavno pri tem potreboval pomoč. Morda se kaj zmeniš.

Za Bosch pumpe ni blema imaš forumaša Mihola oziroma njegovega očeta Bosch servis Arčon.

Glede papirjev imaš prav, največ težav je pri samogradnji. Po novem pa v vpisni list niti ne vpisujejo več številk motorjev.

Lep pozdrav
Nikola Tesla :D
Uporabniški avatar
frikmusic
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a frikmusic » Po Dec 14, 2009 22:58

Nikola Tesla napisal/-a:Kje imaš Barko sedaj? Če imaš v Ljubljani ali okolici poznam nekoga, ki je tudi meni pomagal okoli montaže motorja na barko, ker sem enostavno pri tem potreboval pomoč. Morda se kaj zmeniš.

Za Bosch pumpe ni blema imaš forumaša Mihola oziroma njegovega očeta Bosch servis Arčon.

Glede papirjev imaš prav, največ težav je pri samogradnji. Po novem pa v vpisni list niti ne vpisujejo več številk motorjev.

Lep pozdrav
Nikola Tesla :D
Ja barka je na Rudniku imam svoj viličar pa tudi hiab veliko delavnico za druge namene in en kup orodja samo nikoli nisem maral šmirastih rok bi pa v zimskem času z veseljem pomagal ker imam več časa kot spomladi.

Za naslov oziroma kontak če je možakar zanesliv pa se priporočam in hvala za kontakt servisa bosch pump.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Po Dec 14, 2009 23:36

Frikmusic
Na ZS imaš kontakt. Mislim, da bo pravšnji zate. Mislim, da boš imel še največ problemov s propelerji. Ta katerega kontakt sem ti dal pozna tudi strokovnjake za propelerje iz Reke in ti bo že z svojimi zvezami lahko veliko pomagal. Mislim, da bo ključen dober izkoristek propelerja. Pokliči in mu razloži, da pokliče svoje znance, ki bodo pripravili izračun in ti takoj povedali, če bo zadeva izvedljiva.
LP
Nikola Tesla
Uporabniški avatar
uri1
Kontraadmiral
Kraj: Kamnik

OdgovorNapisal/-a uri1 » To Dec 15, 2009 18:29

A ti ni Seliškar rihtal tista dva Mercedesa?
Vsak let meter več pa bo
Uporabniški avatar
frikmusic
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a frikmusic » To Dec 15, 2009 18:56

uri1 napisal/-a:A ti ni Seliškar rihtal tista dva Mercedesa?
Nažalost ali pa mogoče na mojo srečo je fant popolnoma neresen bom pa ko zadevo speljem do konca celo zgodbo opisal in podrobno pokomentiral upam da se komu ne ponovijo moje dogodivščine zaenkrat samo toliko :evil: :oops:
Uporabniški avatar
uri1
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a uri1 » To Dec 15, 2009 19:15

No saj se mi je zdelo.

Upam, da ti je vsaj noge porihtal :wink:

Lp. Uroš!
Vsak let meter več pa bo
Uporabniški avatar
frikmusic
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a frikmusic » To Dec 15, 2009 20:49

uri1 napisal/-a:No saj se mi je zdelo.

Upam, da ti je vsaj noge porihtal :wink:

Lp. Uroš!
Tudi jaz upam "prebarvane so"

A se poznava?
Uporabniški avatar
uri1
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a uri1 » Sr Dec 16, 2009 12:55

Ja na nek način se!
Sem hotel od tebe kupit tistega Mercruiserja, če se spomniš.
Vsak let meter več pa bo
Uporabniški avatar
frikmusic
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a frikmusic » Sr Dec 16, 2009 19:51

uri1 napisal/-a:Ja na nek način se!
Sem hotel od tebe kupit tistega Mercruiserja, če se spomniš.

Še vedno ga lahko kupiš. :D

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov