zastave
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Re: zastave
Zdaj je še v Črni, al na morju?
Pardon da smetimo temo..
Pardon da smetimo temo..
Od konca maja blunka, slike so letšne. 
Da grem nazaj na zastave:
Naročil sem 20 mm inoks steber-Osculati, ki ga bom odrezal na okol 400 mm. To bo ziher dovolj močno, ampak zastave me skrbijo.
A kdo morda ve kje bi se dobile take iz trpežnejšega blaga, oziroma ali bi mi kak organ težil, če dam našivat po robovih en močnejši enobarvni rob, da je ne začne cefrat?
Da grem nazaj na zastave:
Naročil sem 20 mm inoks steber-Osculati, ki ga bom odrezal na okol 400 mm. To bo ziher dovolj močno, ampak zastave me skrbijo.
A kdo morda ve kje bi se dobile take iz trpežnejšega blaga, oziroma ali bi mi kak organ težil, če dam našivat po robovih en močnejši enobarvni rob, da je ne začne cefrat?
Hud čoln, kako pa notr zgleda kabina?
Zastave vzemi dve in vmes daj plast platna za čolne sunbrelle ali nekaj podobnega in zašij skupaj z belo obrobo. To ne bo tako divje odzivno plapolalo in je ne bo scefralo.
Zastave vzemi dve in vmes daj plast platna za čolne sunbrelle ali nekaj podobnega in zašij skupaj z belo obrobo. To ne bo tako divje odzivno plapolalo in je ne bo scefralo.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
AEgir napisal/-a:Zastave vzemi dve in vmes daj plast platna za čolne sunbrelle ali nekaj podobnega in zašij skupaj z belo obrobo.
Trenutno nimam kakih pametnih slik iz notranjosti. Pošljem, ko bom not.
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
SR290 je preveč skromen. Ta čoln sem videl že nekaj let nazaj in je veliko obetal takrat sicer še z dvema našpičenima Hayabusama, kako je opremljen danes pa ne vem.SR 290 napisal/-a:Ma ne čist sam. Midva z bratom.
To je v bistvu en nasedel projekt za ceno katerega bi dobil spodobno barko.![]()
Leta 2005...
Upam, da bom imel kdaj priliko izkusit to brzino na vodi.
Ma, nisem skromen. Projekt je res trapasta in nasedla investicija. Z istim vložkom bi se dalo napravit marsikaj donosnega, ampak "lako sada". Takrat so padali avansi in pogodbe za gliser, ko je bil gotov so bili pa vsi interesenti globoko v dolgovih, ali pod vodo.
Ampak je pa dobra igrača če te ne moti, da si prehlajen.
Ampak je pa dobra igrača če te ne moti, da si prehlajen.
Morje izgleda mirno, ampak v piranskem zalivu je bilo včeraj polno enih otroških jadrnic, malo bolj zunaj je bilo pa kar nekaj valov do 1 m, pa še nametani so bili naokrog brez nekega reda, ali urejene amplitude in se ni dalo kaj prida čez 50 mph, ker je bil gliser naenkrat v zraku in vsakič ko ga je odbilo je bil skok daljši, vmes je pa še bočno nabilo v kak val, to pa ni glih veselo. Snemalec je posnel tole, potem pa ni hotel več prijeti telefona, se je raje držal.
Pozno popoldan se je umirilo, ampak klinc, v takem te hitro preseneti en mrtev val in te zmeče. Raje smo parkirali in domov.
https://www.youtube.com/watch?v=6WPynFCYICA
Pozno popoldan se je umirilo, ampak klinc, v takem te hitro preseneti en mrtev val in te zmeče. Raje smo parkirali in domov.
https://www.youtube.com/watch?v=6WPynFCYICA
Rumpl kamra pod stopnicami je v resnici druga postelja, a ker je ne trenutno ne rabim je priročno odlagališče. Za prve vožnje z novim motorjem je dobro, da je rumpl kamra polna.
Prva slika je start z spuščeno lestrvijo, ki je nasrečo preživela. Sedež je dvignjen za start, da ne bo kdo pomislil, da mam 2 m.

Prva slika je start z spuščeno lestrvijo, ki je nasrečo preživela. Sedež je dvignjen za start, da ne bo kdo pomislil, da mam 2 m.

Čak mal.. a ste vi v soboto dirkal iz Portoroža ( Jernejev kanal) na odprto?
Sem mislil da je en avion vzletel, pa pol vidim gliser
Hud bolid- kajak 
Sem mislil da je en avion vzletel, pa pol vidim gliser
Zelo fajn notranjost.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
NASA napisal/-a:Čak mal.. a ste vi v soboto dirkal iz Portoroža ( Jernejev kanal) na odprto?
Sem mislil da je en avion vzletel, pa pol vidim gliserHud bolid- kajak
Trenutno je gor en propeler, ki preveč zaventilira ob startu in obrati skočijo do plafona, pol se pa dere dokler ne prime. Verjetno si nas slišal enkrat okrog pol treh, ko nas je bilo not za 400 kg in je zato precej časa tulil. Ta težka dva sta se usedla na zadnjo klop...
Navadno sva dva not in to propeler kolikor toliko zmore.
To še porihtam čez zimo, pa bo pravi.
In pa rikverc se moram naučit peljat preden v marini koga kresnem.
Ojla SR kaj maš en motor noter LS3?
en mrzu špric, še raje en knc terana in ena feta pršuta, na zdravje morjeplovci
ls376/480 in prestavo v menjalniku 1.58:1 namesto 2:1.
To moram zamenjat čez zimo, da bo šel gor pravi propeler ker zdaj ni dovolj navora na propelerjevi gredi za prave pospeške. Z 2:1 bodo na gredi motorja pogoji nekje med Mercuryjem 500 efi in Merc racing 525 efi, to pa pomeni prop Maximusa 28". Zdaj mora biti gor Signature SL five 22", ki je petkraki klon propa Bravo1 in mu manjka malenkost premera, potem pa na startu preveč ventilira, ob pospeševanju pa ima motor od 40 mph do konca 5800-6000 rpm, propeler pa počasi zmanjšuje slip. Leti skoraj kolikor si upam, ampak pospeški še niso pravi in na kilometer pokuri 20% več kot bi z pravo prestavo.
Motor je drugače dober in mi je zelo všeč.
To moram zamenjat čez zimo, da bo šel gor pravi propeler ker zdaj ni dovolj navora na propelerjevi gredi za prave pospeške. Z 2:1 bodo na gredi motorja pogoji nekje med Mercuryjem 500 efi in Merc racing 525 efi, to pa pomeni prop Maximusa 28". Zdaj mora biti gor Signature SL five 22", ki je petkraki klon propa Bravo1 in mu manjka malenkost premera, potem pa na startu preveč ventilira, ob pospeševanju pa ima motor od 40 mph do konca 5800-6000 rpm, propeler pa počasi zmanjšuje slip. Leti skoraj kolikor si upam, ampak pospeški še niso pravi in na kilometer pokuri 20% več kot bi z pravo prestavo.
Motor je drugače dober in mi je zelo všeč.
Nazadnje spremenil SR 290, dne To Jul 02, 2024 10:31, skupaj popravljeno 1 krat.
Dajte povejte kaj več in odprite temo v naša plovila kajti čoln zgleda super in kolko časa ste dograjevali si zasluži da nam malce predstaviš oz da tvoj čoln dobi svojo temo. Lepo pridni sedaj pa uživajte z njim. Kajti iz foruma se da delček po delčku sestavit celotno zgodbo.
en mrzu špric, še raje en knc terana in ena feta pršuta, na zdravje morjeplovci
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti