Navionics Boating HD apikacija za Andrioid
Moderatorji: moderator2, moderator
Re: Navionics Boating HD apikacija za Andrioid
Meni Boating HD na Android 14 ne dela... 
Boating dela do android 12
Naloži si aqua, ki deluje na 14-ki
Naloži si aqua, ki deluje na 14-ki
Tale aquamap je clean ? Ime ima nevzpodbudno v filu
pojdi se z bikom bost!
Zanima me ali ima še kdo podobne težave kot jaz z novejšo in plačano verzijo Navionics Boating?
Namreč na čolnu imam tudi wifi, ki oddaja nmea podatke iz fishfinderja, ais, vhf postaje in krmili avtopilota.
če je telefon povezan na wifi ap od nmea seveda nima interneta. kar mene ne moti. Moti pa zgleda Navionics Boating, ki zgleda velikokrat preverja licenco ali pa še kaj drugega preko spleta. Zadeva deluje tako, da preden zaženem Naovionics Boating izključim wifi, nato štartam Boating. nato vklopim wifi in dela dokler je aplikacijana zaslonu. če recimo preklopim na fotoaparat na telefonu velikokrat neha delat. Skratka se zapre.
Možno bi sicer bilo, da bi wifi ap naredil na telefonu in nmea wifi povezal na ta ap in bi potem imel in wifi in internet, samo jezi me, ker so starejše verzije Boatinga delale tudi v taki kombinaciji brez interneta.
Skratka ali to še kdo drug opaža? In ima morebiti predlog rešitve?
Namreč na čolnu imam tudi wifi, ki oddaja nmea podatke iz fishfinderja, ais, vhf postaje in krmili avtopilota.
če je telefon povezan na wifi ap od nmea seveda nima interneta. kar mene ne moti. Moti pa zgleda Navionics Boating, ki zgleda velikokrat preverja licenco ali pa še kaj drugega preko spleta. Zadeva deluje tako, da preden zaženem Naovionics Boating izključim wifi, nato štartam Boating. nato vklopim wifi in dela dokler je aplikacijana zaslonu. če recimo preklopim na fotoaparat na telefonu velikokrat neha delat. Skratka se zapre.
Možno bi sicer bilo, da bi wifi ap naredil na telefonu in nmea wifi povezal na ta ap in bi potem imel in wifi in internet, samo jezi me, ker so starejše verzije Boatinga delale tudi v taki kombinaciji brez interneta.
Skratka ali to še kdo drug opaža? In ima morebiti predlog rešitve?
Piši njim sej si plačal dela pa ne.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Možnosti je več:
- pisat njim naj to uredijo kot že predlagano
- ostale podatke dobit namesto po WiFi po kakšnem drugem kanalu (bluetooth)
- uporabit mali WiFi routerček s sim kartico za cel sistem
- pisat njim naj to uredijo kot že predlagano
- ostale podatke dobit namesto po WiFi po kakšnem drugem kanalu (bluetooth)
- uporabit mali WiFi routerček s sim kartico za cel sistem
Xilinx Vivado HLx trainee
Hvala obema!
Sem poslal mail. Bom videl kaj odgovorijo. Ja BT je dobra ideja, samo ne vem ali BT podpira tudi OCPN in Boating?
Sem poslal mail. Bom videl kaj odgovorijo. Ja BT je dobra ideja, samo ne vem ali BT podpira tudi OCPN in Boating?
Ja BT je dobra ideja, samo ne vem ali BT podpira tudi OCPN in Boating?
Boating ne poznam, OpenCPN pa bluetootha ne podpira, sicer imam neko verzijo par let staro. Lahko pa narediš nek app oz service, ki se priklopi na BT in preusmeri stream na nek lokalni TCP socket kamor pa se potem z OpenCPN ali čim drugim ki razume nmea stavke priklopiš. Tako sem jaz eksperimentalno naredil in povezal OpenCPN z nmea 2000 mrežo in je delovalo. Nisem pa potem tega še vkomponiral v mojo SeaBeat aplikacijo. Bom to najbrž implementiral za nasl. sezono ker mi je crknil garmin in ne mislim neke nove naprave kupovat.
Lahko pa obstaja kak app oz. service ki na androidu to naredi. Sem se pred časom ukvarjal s Signal-K serverjem na rpi in je to znal.
Xilinx Vivado HLx trainee
A na Navionics se ne da več pogledat kart?
Mi vrže na Garmin kjer ponudi karte za nakup
Mi vrže na Garmin kjer ponudi karte za nakup
Nikoli ne izpustijo priložnosti za razočarat svoje stranke.
Navionics Boating imam inštaliran na:
- telefon Samsung J7, Android 8.1,
- telefon Samsung A42, Android 12 in
- tablica Lenovo Tab M10 plus, gen 3, Android 13 in vsi delajo BP.
So pa letos omejili uporabo na samo 2 napravah istočasno in je potrebno eno odjaviti, če želim aplikacijo uporabljati na tretji napravi.
Sem že razmišljal, da bi šaltal na C - map v sklopu B&G oziroma Simrad aplikacije. Ker pa moj MFD Simrad NSS8 podpira samo Navionics kartografijo in Wi-Fi integracijo z Navionics Boatingom, ostajam na Navionicsu.
LPZ
- telefon Samsung J7, Android 8.1,
- telefon Samsung A42, Android 12 in
- tablica Lenovo Tab M10 plus, gen 3, Android 13 in vsi delajo BP.
So pa letos omejili uporabo na samo 2 napravah istočasno in je potrebno eno odjaviti, če želim aplikacijo uporabljati na tretji napravi.
Sem že razmišljal, da bi šaltal na C - map v sklopu B&G oziroma Simrad aplikacije. Ker pa moj MFD Simrad NSS8 podpira samo Navionics kartografijo in Wi-Fi integracijo z Navionics Boatingom, ostajam na Navionicsu.
LPZ
Cmap tudi podpira mape.
Pozdrav
Kupu sem navionics
Na tel dela,na tablicah pa ne najde gps pozicije.Imam android 14,zasledil sem da do 12dela
Kaj to pomeni?Da moram kupit starejso tablico al se da kaj na moji spremenit?
Hvala za info
Kupu sem navionics
Na tel dela,na tablicah pa ne najde gps pozicije.Imam android 14,zasledil sem da do 12dela
Kaj to pomeni?Da moram kupit starejso tablico al se da kaj na moji spremenit?
Hvala za info
- 1stofficer
- Admiral
spyder napisal/-a:Pozdrav
Kupu sem navionics
Na tel dela,na tablicah pa ne najde gps pozicije.Imam android 14,zasledil sem da do 12dela![]()
Kaj to pomeni?Da moram kupit starejso tablico al se da kaj na moji spremenit?![]()
Hvala za info
Js sem na stare tablice dajal gor željeno verzijo androida s tem: https://lineageos.org/
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta