Voda
Moderatorji: moderator2, moderator
Voda
Kje dotocite vodo v rezervovarje? V marinah/crpalkah?
Imam okoli 70l tank vode, ki racunam, da mi bo zdrzal okoli 10dni? Za pit imam posebej 25l posodo.
nimam zelje kupovati 5l kantic z vodo, ce je mogoce kje natociti. Ce je zastonj se toliko bolje, na kar sicer niti ne racunam.
Lp
Imam okoli 70l tank vode, ki racunam, da mi bo zdrzal okoli 10dni? Za pit imam posebej 25l posodo.
nimam zelje kupovati 5l kantic z vodo, ce je mogoce kje natociti. Ce je zastonj se toliko bolje, na kar sicer niti ne racunam.
Lp
Re: Voda
Povej kje se nahajaš, pa ti povem kam po vodo, imam že veliko lokacij čez cel jadran kamor grem po vodo, največkrat transportiram z čolničkom na barko

- 1stofficer
- Admiral
Pa se za Losinj proti Dugem otoku in proti Unijam prosim. Po moznosti reful vode prek cevi ce ti je kaj znano morda... hvala vnaprej
Super, imam tudi en 30l sod 
Trenutno Losinj- uvala Zabodarski, kasneje okolica Nina in še nekje Pelješac-Trpanj.
Pa če je kje spotoma se bom tako počasi premikal (:
Trenutno Losinj- uvala Zabodarski, kasneje okolica Nina in še nekje Pelješac-Trpanj.
Pa če je kje spotoma se bom tako počasi premikal (:
Na Dugem otokku pred Božavo je v bunkerju - podkopu za podmornice izvir vode. Narejen je nekakšen rezervar s pipo. Tukaj jo točim že trideset let. Je pitna.
1stofficer napisal/-a:Pa se za Losinj proti Dugem otoku in proti Unijam prosim. Po moznosti reful vode prek cevi ce ti je kaj znano morda... hvala vnaprej
Lošinj, artatore, na konc zaliva desno, pipa na pasji kopalnici, prevoz do barke z čolničkom, luka na dugem na glavnem pomolu, unije na novem pomolu pa mislim da se sedaj nekaj plača, ampak tam še nisem rabil vode.
koliko sladke vode dnevno porabite razen za pitje?
Tu berem 70 l za 10 dni, nam je pa 60 l zmanjka v treh dneh.
jst ugibam teh 10dni. ne vem še koliko. Je pa res, da sem sam in sparam z vodo
tank imam 100l fleksibilni. Ampak ni dovolj prostora, da bi se cel napihnil, zato ugibam, da gre notri 70l.
Trenutno od ponedeljka uporabljam in ga je še približno polovica.
tank imam 100l fleksibilni. Ampak ni dovolj prostora, da bi se cel napihnil, zato ugibam, da gre notri 70l.
Trenutno od ponedeljka uporabljam in ga je še približno polovica.
SR 290 napisal/-a:koliko sladke vode dnevno porabite razen za pitje?
Jaz cca 10l na dan, 2 osebi, varčevalno.
- 1stofficer
- Admiral
SR 290 napisal/-a:koliko sladke vode dnevno porabite razen za pitje?
Za pitje in kuhanje imamo vodo iz plastenk. Sicer pa tank 120l kak teden brez posebnega varcevanja.
Mi smo tudi prej kurili 150l na 8 dni (3 osebe). Zdaj pa z watermakerjem vsak drug dan naredim 120-150l vode. Je pa zdaj ta voda tudi za pitje. Hitro se razvadiš.
Lure napisal/-a:Mi smo tudi prej kurili 150l na 8 dni (3 osebe). Zdaj pa z watermakerjem vsak drug dan naredim 120-150l vode. Je pa zdaj ta voda tudi za pitje. Hitro se razvadiš.
Daj mi prosim povej kakšnega imaš, ful razmišljam da si ga nabavim
hvala
Kdo je na strani
Po forumu brska: lslabe in 5 gostov