Cena boje

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

BoŠt
Višji vodnik

Re: Cena boje

OdgovorNapisal/-a BoŠt » So Avg 03, 2024 16:38

Darh napisal/-a:Uradno bo zih spet rekorden obisk turistov in zasluzka.
Nekje globoko v sebi, bodo pa jokali, pa tarnali, skrti turisti……
Jaz jim tud ne dam 3+ e za kavo, ker enostavno ni vredna tega.
Pd sestre moz je bil dober teden nazaj na Touru v Nici, na mestni plazi, kava 1,6e! Pivo 3,2e!

Težko verjetno! Sin je v Nici živel več kot leto in najcenejši pir tam je bil 6€. 2022 ne 2024!
Uporabniški avatar
Paco
Admiral
Kraj: Lj-Pag

OdgovorNapisal/-a Paco » So Avg 03, 2024 18:07

Se celo na revnem jugu Italije je najcenejsi 3dcl 4 eur + postreznina min 1,5

Tko da kr na pamet okoli pira , ne bi lih
pojdi se z bikom bost!
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Ne Avg 04, 2024 09:07

V Firencah dobil dvosobno sobo brez hrane v hotelu z 4 zvezdicami za 120 eur/noč za dva.
V Aquili jedel sladoled po 1,5 eur/kepica in pil kavo za 2 eura, soba za dva 80 eur v hotelu z tremi zvezdicami, ki pa ni bil slabši od Hrvaških štirih zvezdic.
V Ovindoli sem prespal za 100 eur/noč.
V San Felicianu ob jezeru Magiore (Ki ima po videnem sodeč primerljiv obisk kot naša obala.) sem v dobri restavraciji ob jezeru jedel vrhunsko pico za 12 eur.
Cene piva se ne spomnim, a v Italiji ga itak redko pijem.

OK, vozil sem se po vukojebini, ampak ta italijanska vukojebina je turistično primerljivo oblegana kot vzhodna obala Jadrana! Primerjat Monte Carlo ali Nico z vzhodno obalo Jadrana je smešno in oni pridejo skoz z trojno ceno neke realno gledano no name destinacijo, ki se imenuje oh in oh Pula, ali Portorož.
Z Svetim Stefanom ali Brijoni nikoli ni bil problem v ceni...

Pa še tale okrog cen; V Avstriji ni ceneje kot "pri nas", je pa bolj urejeno in to leto je Avstrija nafilana z Nemci...
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Ne Avg 04, 2024 09:36

Sej tut v Cro je letos ful Nemcev. In imam obcutek, da na ulicah slisim manj Slovencev, enako je pri avtih. Vcasih je bilo 3/4 tablic SLO, letos precej manj. Tudi uradna statistika, ki sem jo nekaj dni nazaj bral pravi, da je letos najvec turistov iz DE, Slo je pol manj od njih in smo na 3 mestu. 2. Avstrijci
wolkec
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a wolkec » Ne Avg 04, 2024 10:21

Susak okoli 50€ /10m boja. Govorim glede na napisano na Navily.
En komentar je bil, da lahko sidras. Ko sem prisel do zaliva, so table v obeh zalivih kontra obrnjeno sidro. Tako, da sem obrnil na Losinj.
Na severo zahodu suska primerno sidrisce, dobro drzi(prezivel prvo nevihtico), brez signala(ce si na zunanji strani zaliva na vsake tolko 1 crtica od A1 hr omrezja LTE).

Lp
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Ne Avg 04, 2024 11:04

1stofficer napisal/-a:Sej tut v Cro je letos ful Nemcev.

Napisal sem to leto in mislil dobesedno, ne le 10 dni julija in 15 dni avgusta.
MKN
Admiral

OdgovorNapisal/-a MKN » Ne Avg 04, 2024 11:09

Na Hvaru, relacija Zastražišče - Jelsa - Stari grad zelo težko najdeš nemško govorečega turista. Poljaki, Slovaki in Čehi in stalni slovenski gostje so v veliki večini ter priložnostne druge tuje registracije. V glavnem pri nas Nemcev ni več.

MKN
Uporabniški avatar
Paco
Admiral
Kraj: Lj-Pag

OdgovorNapisal/-a Paco » Ne Avg 04, 2024 11:27

Paški akvatorij se pridružujem, Nemci in Avstrijci samo za vzorec v primerjavi s preteklostjo, še celo Poljakov je bistveno manj...in nekdo je že zapisal, dokler bo flota čarterja med največjimi če ne največja v mediteranu na km2 ni šans da gredo cene boj dol in kdor ne bo sidral je bolje da se kar kmalu navadi ali pa pač joče dalje, seveda lahko tudi ne pluje tu...slišim da je cena boj na zapadni jadranski nižja, tudi apartma najbrž se najde cenejši se pa vsak meter plaže plača ležalnik in marela, ponekod tudi na rezervacijo...kot "naše" boje.

Svet se je pač spremenil, všeč ali ne všeč je pa zgolj stvar let in glave.

lpp
pojdi se z bikom bost!
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » Ne Avg 04, 2024 12:41

Posredno povezano s temo - na mojem pomolu v marini je danes, v nedeljo, ostalo pri carterju 9 ali 10 od 16 bark notri! In ne, da se niso sli ven, ampak so povsem prazne. Prejsnji tedni v juliju od 4 do 6 ostajalo notri v nedeljo popoldan.
MKN
Admiral

OdgovorNapisal/-a MKN » Ne Avg 04, 2024 13:17

Riva v Starem gradu je zvečer na promenadi pol prazna. Ponavadi so se grebli za prostor.
Uporabniški avatar
MarjanT
Admiral
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a MarjanT » Sr Avg 07, 2024 12:15

Danes na rivi v Malem Lošinju, kapučin 1,5 €. To nekaj pomeni.
Jadranje je odklop
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Sr Avg 07, 2024 13:46

Nemci pravijo:
"Ni problemv znesku. Problem je v razmerju storitev/cena." Tu se počutijo kot bi jim nekdo hotel zaračunat mercedesa in dat hrošča.
En turistični stručko mi je namignil, da se dogajajo izjemno nevarne stvari, katerih se Jadran ne zaveda. Navkljub pestri čezmorski ponudbi Nemcem menda ne diši preveč potovat z letali, na Hrvaško pa nočejo in našli so novo turistično meko in to je Avstrija z svojo bližino, gorami in jezeri. Največja nevarnost za balkan naj bi bila kasneje nostalgija. Medtem ko so po Portorožu samo starci brez otrok, se po avstrijskih jezerih kopajo cele družine in ko se bodo čez par let njihovi majhni otroci spomnili družinske topline v povezavi z temi dopusti bo Jadran pase, ker bodo zaradi nostalgije bolj zadovoljni kot bi sicer bili in se bo nekaj generacij vračalo raje v alpe kot na Jadran.
Nekaj podobnega so menda dve ali tri desetletja nazaj napravili Španci z ponudbo za mlade družine in doživeli turistični bum.
Tole z nostalgijo bi znalo držat, saj tud nas Slovence glih to drži v hrčkolandiji.
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Sr Avg 07, 2024 14:02

Mah ne vem če je tako simpl. Je preveč razlik med jezeri in okolico eni strani ter morjem in okolico na drugi. Meni ustreza morje in če ne bom zadovoljen v CRO bom šel pač na morje v Grčijo. In točno to je pomoje letos naredilo veliko Slovencev. Grčija, Turčija, Egipt, Ciper so cenovno primerljive in nekako podobne destinacije v smislu okolja.
samodaje
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a samodaje » Sr Avg 07, 2024 15:00

Predvcerajsnjem sidral v Puli, vceraj na Susku, nihce ni prisel kasirat. Na Susku picerija in sladoled cene kot pri nas.
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Sr Avg 07, 2024 15:26

@Officer;

Saj to je hudič na ni tako enostavno kot so si tile "naši" zamislili. Enemu povprečnemu Nemcu postajajo Alpe vedno bolj všeč in ko se pelješ po Avstriji od Pongaua proti Innsbrucku je resnično gneča. Vsak četri ali peti avto je avstrijski, ostali imajo D na tablici.
Koroška jezera ne vem, če imajo slabši poslovni rezultat za poletje kot celotna Istra vključno Trst.

Taki kot jaz, ti in večina na morjeplovcu bomo počasi odpenzionirali, tile novi mulci se pa že ne ogrevajo več za morje tako kot mi, ko dva dni pred odhodom nisem mogel spat in sem gledal čoln na prikolici, v katerem je bilo že par dni pred odhodom vse spakirano. Tega ni in ne bo več, to so kockasti zaradi pohlepa zakockali, naš zaliv se pa itak "obnaša" enako kot kockasta obala, ker je premali, da bi ga turisti mentalno ločevali od ostalega vzhodnega Jadrana.

Kakorkoli;
Ko odžagajo vejo na kateri sedijo bo prazno in bodo cene padle, sidral bom kjer bom želel, vsi me bodo pozdravljali z prijaznim nasmeškom, kelnerji bodo skakali okoli mene in se slinili za 1 euro trinkelti. :twisted:
Zjutraj se bom pa zbudil. :mrgreen: :mrgreen:

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gosti