Dvig sidra potekal brez izklopa in sem se odpravil z barko na jug. Že na prvem sidrišču so začele težave, ker mi začela vitel izklapljati med dvigom notranja temična zaščita, vendar na začetku ne redno. Stanje se je postopoma slabšalo in termična zaščita izklapljala na manj, kot 3m dvignjene verige. Vmes pa je izklapjal tudi odklopnik. Odklopnik je ratal po 10s zelo vroč. Izmerjeni tok ni nikoli prekoračil 90A. Z voltmetrom sem izmeril padec napona na 150A odklopniku. Nameril sem več kot 3V.
Vitel se povezal brez odklopnika in dela, kot urica.
Seveda bom namontiral nov odklopnik, sem pa v dvomih kakšen. Kitajski je stal 8 EUR, Naročil sem při podjetju Visol 135A odklopnik za 35 EUR, ki je po zunanjem videzu enak, kot so tisti kitajski. Bojim se, da bo rezultat enak, le za več denarja, sicer upam v bolje.
Če bi prej vprašal Googla, ne bi smel biti presenečen nad delovanjem kitajskih odklopnikov, ker je o tem napisano veliko na netu.
Moje vprašanje za strokovnjake je: Ali nakup odklopnika při Visolu ali na SVB za 35 EUR garantira boljšo kvaliteto, ali moram plačati za odklopnik 100 EUR in več?
Na slikah je omenjeni kitajski odklopnik in stanje kontaktov, ki so zelo ožgani.