Izgubljen izpit

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

rider666
Admiral

Re: Izgubljen izpit

OdgovorNapisal/-a rider666 » So Sep 14, 2024 22:17

Bavarko napisal/-a:V Kopru smo izpit polagali v luški kapetaniji in ga tam dvignili čez kakšen teden.
A je v Ljubljano prihajal luški inšektor za izpit ali kako?
Kako ste pol izpit dobili, po pošti?

Ja trije so prišli v ljubljano in nas izprašali. Kako sem izpit dobil se ne spomnim točno, ampak mislim da po pošti
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Ne Sep 15, 2024 08:05

Po moje imaš te možnosti:

1.) Greš ponovno na izpit. Ta bo verjetno prava.
2.) Poiščeš za nazaj katerega datuma je to bilo in poizkusiš najti izpitno komisijo, ter tega, ki vam je predaval pred izpiti.
3.) poizkusiš najti nekaj soborcev, ki so istočasno delali ta izpit in naj še oni pogledajo, če imajo falsifikat, nato pa skupno usekate tožbo proti tem trem izpraševalcem. Če ne drugega bodo vsaj plačali ponovno delanje izpita in morda kaj malega za "duševne poškodbe".
rider666
Admiral

OdgovorNapisal/-a rider666 » Ne Sep 15, 2024 14:27

SR 290 napisal/-a:Po moje imaš te možnosti:

1.) Greš ponovno na izpit. Ta bo verjetno prava.
2.) Poiščeš za nazaj katerega datuma je to bilo in poizkusiš najti izpitno komisijo, ter tega, ki vam je predaval pred izpiti.
3.) poizkusiš najti nekaj soborcev, ki so istočasno delali ta izpit in naj še oni pogledajo, če imajo falsifikat, nato pa skupno usekate tožbo proti tem trem izpraševalcem. Če ne drugega bodo vsaj plačali ponovno delanje izpita in morda kaj malega za "duševne poškodbe".

Po mojem misljenju se jim je kaj v arhivih zalomilo. Sicer nevem kako je to vodeno ali beleženo ampak sklepam da so moje dokumente v kapetaniji nekam "založili".
Bavarko
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bavarko » Ne Sep 15, 2024 23:51

Najboljše da greš osebno na kapetanijo in tam najdeš sogovornika, da mu opišeš svojo težavo.
Eden od teh, ki so hodili naokoli je Rado Glavina. Se ga spomnim, ker je tudi predaval na tečajih. Vsaj meni je leta 2001, ko sem delal izpit za mornar-motorista. Mislim pa, da je on že v penziji.
Darh
Admiral
Kraj: Tu bolje- Pula

OdgovorNapisal/-a Darh » Po Sep 16, 2024 06:32

Pri Radotu sem delal za VHF, izpit v Kopru, tecaj za voditelja pa v Zalcu na Ljudski univerzi, predaval pa je Janez Lotric iz Piranske kapetanije- pred 15 leti. Izpit v Ljubljani na ministrstvu.
Panty Dropper
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a Panty Dropper » Po Sep 16, 2024 14:32

Tečaj za izpit sem delal 2003 v Hotelu Hesper v Dravogradu. Predavanja so bila vsak popoldan izpit pa v soboto pred 3 člansko komisijo, v istem objektu. Izpit sem verjetno dobil po pošti, se ne spomnim.
Organizator tečaja je bil Prorelax d.o.o. iz Dravograda, komisija pa iz kapetanije.

Sedaj sem preveril v E-upravi in ga ne najde :roll:
Bavarko
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bavarko » Po Sep 16, 2024 15:22

Panty Dropper napisal/-a:
Sedaj sem preveril v E-upravi in ga ne najde :roll:

Ta je svetska, torej ni osamljen primer..... Kdo ve koliko je še takih?
Če imaš original, lahko greš vsaj na kapetanijo in jim jebeš vse po spisku.

Moj izpit za mornar-motorista in za VHF sta vidna na eupravi.
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Po Sep 16, 2024 18:19

Problem je samo v tem, da so uni kupljeni čist isti kot original. Edina razlika naj bi bila, da niso vpisani..
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Bavarko
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bavarko » Po Sep 16, 2024 20:26

To pomeni, da jih je lahko prodajal samo nekdo iz kapetanije.
sandokan
Desetnik

OdgovorNapisal/-a sandokan » To Sep 17, 2024 07:22

AEgir napisal/-a:Problem je samo v tem, da so uni kupljeni čist isti kot original. Edina razlika naj bi bila, da niso vpisani..

Problem tukaj je še eno stopničko višje, saj ti ljudje niso kupovali izpitov, ampak so jih delali po legalni poti in v dobri veri, da je vse ok.
Zna biti, da je "insider" izpite potem izdajal za svoj žep.

Seveda pa vedno obstaja možnost, da gre za napako v arhivu/prenosu podatkov v digitalno obliko,...
Panty Dropper
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a Panty Dropper » To Sep 17, 2024 07:55

Jaz mislim, da ga nisem kupil, ker sem cel teden vsak dan hodil na tečaj in potem opravil še izpit pred 3 člansko komisijo. Če bi bil nekomu cilj samo prodati izpit, nebi izgubljal časa z vso organizacijo in vsem skupaj.
To je moje mnenje lahko pa da se motim.

Ali je tukaj morda še kdo, ki je delal izpit leta 2003 in lahko preveri v e-upravi če je izpit viden?
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » To Sep 17, 2024 09:54

Jaz sem ga delal v Mb pri Arnušu in ga tudi v MB pred komisijo naredil in je tudi v pisan v e-dokumentih.
Sem pa letos delal zamenjavo za oba otroka. prehod na kartico in tam piše da ne rabiš slike zraven in sem potem dobil dopolnitev da vseeno rabijo sliko....za vsako zadevo se odpre uradni spis, tako se je verjetno tudi za tebe, ko si delal izpit oz. ko so delali prijavo za izpit. Oglasi se tam in ti naj po imenu in priimku poizkušajo najti zadevo.
Guma je guma, zaenkrat.
BoŠt
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a BoŠt » To Sep 17, 2024 10:57

Panty Dropper napisal/-a:Jaz mislim, da ga nisem kupil, ker sem cel teden vsak dan hodil na tečaj in potem opravil še izpit pred 3 člansko komisijo. Če bi bil nekomu cilj samo prodati izpit, nebi izgubljal časa z vso organizacijo in vsem skupaj.
To je moje mnenje lahko pa da se motim.

Ali je tukaj morda še kdo, ki je delal izpit leta 2003 in lahko preveri v e-upravi če je izpit viden?

Moj iz 2002 je viden.
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » To Sep 17, 2024 17:09

Sam sem ga delal 2003 prek Spinakerja v LJ. Izdan (fizično izkaznica) mi je bil sicer šele 2005, ko sem naredil izpit za avto in s tem 1. pomoč. Če bi ga želel in rabil takoj, bi moral takrat še narediti PP. Je vpisan na eupravi regularno.
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » To Sep 17, 2024 20:08

Izpit sem naredil na Reki, spomladi 1988. YU izkaznico sem potem zamenjal 9.6.1999 za našo, slovensko. Pravkar sem pogledal na e-upravo in so vsi podatki tam.
Piše pa tudi tole:
Posebno opozorilo: Podatki o listinah o usposobljenosti za upravljanje s čolni, izdanih pred 1.1.1997, NISO objavljeni. V primeru, da je bila posamezna listina o usposobljenosti za upravljanje s čolni izdana pred 1.1.1998, se za podrobnejše informacije obrnite neposredno na Upravo RS za pomorstvo.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov