Privez, privez, privez...
Nakup stare kripe
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
Re: Nakup stare kripe
Lepa, niti ne spada v temo s takim naslovom
Glede oglasov, ki ponujajo barke s privezom, bodi previden...sliši se lepo, vendar je prej obratno kot pravilo, da novi lastnik dobi pogodbo oziroma mesto v marini, ko prejšnji najemnik veza proda barko....
Zato se pred pologom are sam osebno pozanimaj, kako je v konkretni marini s tem...da ne bo potem bolela glava.
Zato se pred pologom are sam osebno pozanimaj, kako je v konkretni marini s tem...da ne bo potem bolela glava.
A je z privezom problem na splošno, ali je to bolj zaradi iskanja poceni priveza?
Se opravičujem za vprašanje, ampak ko sem pomladi iskal privez sem dobil ponudbe za celoletni privez tako v Sloveniji kot po Istri, a ga na srečo ne rabim. Kasneje so me še klicali in razlagali kakšne posebne pozitivne lastnosti ima dotična marina in sem se jim lepo zahvalil za prijaznost.
Saj privez za en 8 m dolg škaf nikjer nima neke nedosegljive cene.
Se opravičujem za vprašanje, ampak ko sem pomladi iskal privez sem dobil ponudbe za celoletni privez tako v Sloveniji kot po Istri, a ga na srečo ne rabim. Kasneje so me še klicali in razlagali kakšne posebne pozitivne lastnosti ima dotična marina in sem se jim lepo zahvalil za prijaznost.
- 1stofficer
- Admiral
V vecjih marinah bos vedno nasel plac ampak cene gredo v nebo. Tezava so manjsi privezi, ki so seveda cenejsi. Lahko precej cenejsi. Ce imas 45 ft nekaj let staro ladjo jo bos najbrz dal v marino, pri 6 ali 8m starejsi banji pa to ni niti racionalno, niti si tega ne mors privoscit.
Js za 31 ft jadrnico placujem 1K5 eur, sicer na muringu, ampak je vsaj zasciten 'uraden' privez. To mi je sprejemljivo, 4-5K v marini pa pac ne. Barko sem pa kupil s privezom, sicer je ne bi. Glede lastnistva je pa potreben dogovor. Pri nas je to ustno, nikjer nic ne pise. Ampak se vsi tega drzijo, tako da ni nobenih tezav odkar privezi obstajajo.
Js za 31 ft jadrnico placujem 1K5 eur, sicer na muringu, ampak je vsaj zasciten 'uraden' privez. To mi je sprejemljivo, 4-5K v marini pa pac ne. Barko sem pa kupil s privezom, sicer je ne bi. Glede lastnistva je pa potreben dogovor. Pri nas je to ustno, nikjer nic ne pise. Ampak se vsi tega drzijo, tako da ni nobenih tezav odkar privezi obstajajo.
Nazadnje spremenil 1stofficer, dne So Sep 28, 2024 08:40, skupaj popravljeno 1 krat.
V 2011 sem kupil jadrnico, ki je imela privez v Vrsarju. Lastnik je tik pred prodajo podaljšal privez še za 1 leto. Po nakupu so mi v marini dali vedeti, da kar smo naredili nikakor ni OK. Da za tisto leto naj bo, za prihodnja pa nikakor ni nujno, da mi pogodbo podaljšajo. V tej negotovosti sem potem šel v Izolo, kjer so takrat bili privezi na voljo. V Vrsarju se še običajno ustavim in jih povprašam, če je kaj prostega, pa žal nikdar ni. V večini marin po Istri se ceniki začnejo z okoli 9m, torej če imaš 8m barko, plačaš za večje - vsaj tako imam v spominu.
majval napisal/-a:Glede oglasov, ki ponujajo barke s privezom, bodi previden...sliši se lepo, vendar je prej obratno kot pravilo, da novi lastnik dobi pogodbo oziroma mesto v marini, ko prejšnji najemnik veza proda barko....![]()
![]()
Uf, hvala za opozorilo. Mi ni niti na pamet prišlo da bi to bil problem.
A je z privezom problem na splošno, ali je to bolj zaradi iskanja poceni priveza?
Ja cena je problem, ker 4 k€ ali pa 2,5 k€ je pri mojem budgetu razlika. Tisti 1500 bom dal raje za vzdrževanje.
Js za 31 ft jadrnico placujem 1K5 eur, sicer na muringu, ampak je vsaj zasciten 'uraden' privez.
Tole se tudi dobro sliši. Verjetno se ne da prav enostavno dobit?
Hvala za pomoč!
- 1stofficer
- Admiral
Js za 31 ft jadrnico placujem 1K5 eur, sicer na muringu, ampak je vsaj zasciten 'uraden' privez.
Tole se tudi dobro sliši. Verjetno se ne da prav enostavno dobit?
Vsekakor ne. Razen ce vez od koga odkupis...
omas napisal/-a:Grega295 napisal/-a:Zanimiva: https://www.mornar.net/Show/boat.asp?ID ... 20-%201974
Meni je tudi všeč. Danska barka..Pa u nulo jo je zrihtal. Je mogoče lastnik na forumu?
Mala je ta barka v notranjosti...
Grega295 napisal/-a:V 2011 sem kupil jadrnico, ki je imela privez v Vrsarju. Lastnik je tik pred prodajo podaljšal privez še za 1 leto. Po nakupu so mi v marini dali vedeti, da kar smo naredili nikakor ni OK. Da za tisto leto naj bo, za prihodnja pa nikakor ni nujno, da mi pogodbo podaljšajo. V tej negotovosti sem potem šel v Izolo, kjer so takrat bili privezi na voljo. V Vrsarju se še običajno ustavim in jih povprašam, če je kaj prostega, pa žal nikdar ni. V večini marin po Istri se ceniki začnejo z okoli 9m, torej če imaš 8m barko, plačaš za večje - vsaj tako imam v spominu.
Tudi v Izoli začno z ) metzri
Saj ni čudno. manj kot 9 m se navadno naloži na prikolico in odpelje.
Evo, se javljam da mi je uspelo njti super zadevico, ki je ža v moji lasti!
https://www.histoiredeshalfs.com/Quarter%20Tonner/Q%20Jezequel%20Mana.htm
Vem da ni glih začetniška, sam sva se lepo pobondala in me vseli izziv
Bom počasi začel težit za nasvete
Vem da ni glih začetniška, sam sva se lepo pobondala in me vseli izziv
- modro morje
- Viceadmiral
- Kraj: Ljubljana - Krk
Čestitam na pogumu, da si se odločil. Naj ti dobro služi in se čim manj kvari.
Navigare vivere est.
Cestitam!
To ni tista, ki si jo imel ogledano v Bunarini?
To ni tista, ki si jo imel ogledano v Bunarini?
Hvala, hvala.
Sm vesel k radio
Ne ni tista, tista je razpadala, tale je pa v precej dobrem stanju.
Bo pa par stvari za poštimat, ojačat pokrove na plubi pri pantih, k so čist bogi, zrihtat wc in mogoče hladilnik, par stoperjev ojačat (razpoke v gel coatu), pa še kaj, večinoma kozmetičnih stvari.
Kje priporočate da kupim steklena vlakna in smolo?
Sm vesel k radio
Ne ni tista, tista je razpadala, tale je pa v precej dobrem stanju.
Bo pa par stvari za poštimat, ojačat pokrove na plubi pri pantih, k so čist bogi, zrihtat wc in mogoče hladilnik, par stoperjev ojačat (razpoke v gel coatu), pa še kaj, večinoma kozmetičnih stvari.
Kje priporočate da kupim steklena vlakna in smolo?
martinček napisal/-a:Evo, se javljam da mi je uspelo njti super zadevico, ki je ža v moji lasti!
Vem da ni glih začetniška, sam sva se lepo pobondala in me vseli izziv![]()
Bravo. Letos se ja pa Božiček res potrudil
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost