Osnovno zavarovanje - plovilo reg v Slo, privez v Cro
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
- 1stofficer
- Admiral
Osnovno zavarovanje - plovilo reg v Slo, privez v Cro
Vprasanje za poznavalce glede osnovnega zavarovanja.
Ravno sem podaljsal zavarovanje pa se mi je primerila naslednja situacija. Barka je reg v Slo, privezana pa v Cro. Vseskozi imam kasko, plus proti tretji osebi plus posadko. Zavaroval pri Wiener v Cro. Ob pregledu police pa sem opazil, da osnovnega sploh nimam gor!? Agentka mi je rekla, da za moj motor (v Cro do se mi zdi 20 HP) tega ne rabis in da je s kaskom ter tretji osebi zadeva cista. Omenila je, da bi morl met, ce je barka reg. v Slo, osnovno v Slo. Vec ni vedela, jaz pa tut pojmam nimam kaj sedaj.
Ve kdo kako je s tem? V Slo ne bom plul, pa me zanima ce je sploh smiselno pri nas placevat osnovno? V Cro je ocitno res vse OK tudi ce ga nimam (prejsnja polica ga ni zajela) saj sem kasko letos ze 2x uveljavil in ni bilo nobenih tezav.
Ravno sem podaljsal zavarovanje pa se mi je primerila naslednja situacija. Barka je reg v Slo, privezana pa v Cro. Vseskozi imam kasko, plus proti tretji osebi plus posadko. Zavaroval pri Wiener v Cro. Ob pregledu police pa sem opazil, da osnovnega sploh nimam gor!? Agentka mi je rekla, da za moj motor (v Cro do se mi zdi 20 HP) tega ne rabis in da je s kaskom ter tretji osebi zadeva cista. Omenila je, da bi morl met, ce je barka reg. v Slo, osnovno v Slo. Vec ni vedela, jaz pa tut pojmam nimam kaj sedaj.
Ve kdo kako je s tem? V Slo ne bom plul, pa me zanima ce je sploh smiselno pri nas placevat osnovno? V Cro je ocitno res vse OK tudi ce ga nimam (prejsnja polica ga ni zajela) saj sem kasko letos ze 2x uveljavil in ni bilo nobenih tezav.
-
drago.puksic
- Kapitan
Re: Osnovno zavarovanje - plovilo reg v Slo, privez v Cro
Osnovno zavarovanje moraš imeti sklenjeno v Sloveniji ,kjer imaš barko registrirano.Ne moreš registrirat barke v Sloveniji ,če nimaš skenjenega obveznega zavarovanja v Sloveniji. l.p.
-
CAR
- Admiral
- Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab
Tole pa ne vem, če bo držalo. Jaz imam barko registrirano v SLO, vezano v CRO, pa nimam sklenjenega nobenega zavarovanja v SLO temveč vse v CRO. Pri nas v marini so zelo striktni in želijo vsako leto da jim predložiš veljavno zavarovanje, katero je kot kot sem omenil sklenjeno v CRO. Prav tako sem že imel kontrolo kapetanije in policije na vodi pa je bilo vedno vse OK. Tudi letos sem delal podaljšanje veljavnosti registracije, pa me nihče na kapetaniji v Izoli ni spraševal po zavarovanju. Ima kdo kakšne drugačne izkušnje?
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
- 1stofficer
- Admiral
CAR napisal/-a:Tole pa ne vem, če bo držalo. Jaz imam barko registrirano v SLO, vezano v CRO, pa nimam sklenjenega nobenega zavarovanja v SLO temveč vse v CRO. Pri nas v marini so zelo striktni in želijo vsako leto da jim predložiš veljavno zavarovanje, katero je kot kot sem omenil sklenjeno v CRO. Prav tako sem že imel kontrolo kapetanije in policije na vodi pa je bilo vedno vse OK. Tudi letos sem delal podaljšanje veljavnosti registracije, pa me nihče na kapetaniji v Izoli ni spraševal po zavarovanju. Ima kdo kakšne drugačne izkušnje?
Pri tebi je malo drugace ker imas mocnejsi motor in rabis osnovno na Hrvaskem jaz ga pa za mojih 19HP na Hrvaskem ne. Zato ga tut nimam ma polici ti pa ga imas. Govorim o hrvaskem zavarovanju.
-
drago.puksic
- Kapitan
Car ,če moja razlaga o zavarovanju plovila ne drži,se opravičujem razloženo mi je bilo ,da moram obvezno zavarovanje plačati v sloveniji kjer je 10m jadernica registrirana,kasko pa lahko sklenem pr kakšni drugi zavarovalnici.Jutri preverim na luški kapetaniji, kako je z obveznim zavarovanjem plovil.lp
Js mam čoln reg v slo in imam obvezno in kaško na nemški zavarovalnici že leta. Nobenih problemov in tudi nihče ne preverja tega.
Xilinx Vivado HLx trainee
1stofficer napisal/-a:Vprasanje za poznavalce glede osnovnega zavarovanja.
Iz katere police pa bo šlo,če ti po tvoji krivdi recimo “počohaš Ferettija”??
- 1stofficer
- Admiral
Iz moje. Zavarovalno polico imam proti tretji osebi za 500K
500K je premalo.
- 1stofficer
- Admiral
Kolk pa je dovolj?
1stofficer napisal/-a:Iz moje. Zavarovalno polico imam proti tretji osebi za 500K
Mislim da nimaš prav,ali pa ti zavarovalni zastopnik ni dobro razložil,al pa še tretja varianta,da tudi on ne ve vsega in imate pač vsi igralci te zgodbe srečo.
Če imaš pa srečo,pa tako zavarovanja ne rabiš.
Ali dešava se. I najboljima.
Ne vem, js imam 7.5 mio €, sem šu gledat polico. Mislim da za it. vode rabiš toliko imet. Saj škode za tak denar ali tudi 500K ne morš narest... Problem je, če, nedajbože, gre za poškodbe oseb ali še kaj hujšega.
-
UrbanBatic
- Kontraadmiral
- Kraj: Waj
Za registracijo ne potrebuješ zavarovanja. Ni en izmed obveznoh dokumentov. Vsaj za SLO zastavo ne.
Za manjša plovila je zavarovalna vsota do 3. oseb mininalna v:
- SLO 1.000.000€
-HR cca. 465k€ (3.500.000 HRK)
-IT 6.070.000€ za poškodbe oseb + 1.220.000€ za poškodbe na stvareh
Za manjša plovila je zavarovalna vsota do 3. oseb mininalna v:
- SLO 1.000.000€
-HR cca. 465k€ (3.500.000 HRK)
-IT 6.070.000€ za poškodbe oseb + 1.220.000€ za poškodbe na stvareh
- 1stofficer
- Admiral
kasaudio napisal/-a:Ne vem, js imam 7.5 mio €, sem šu gledat polico. Mislim da za it. vode rabiš toliko imet. Saj škode za tak denar ali tudi 500K ne morš narest... Problem je, če, nedajbože, gre za poškodbe oseb ali še kaj hujšega.
Good point. To pa ne vem ali velja postavka tretja oseba samo za material al tut za osebe. Imam zavarovano tudi posadko a moram preverit al sam moja posadka ali tudi kdo drug (plavalec, drugo plovilo). Kot praviš, bog ne daj, ampak ravno zato moraš met zavarovanje ...
- 1stofficer
- Admiral
nac napisal/-a:1stofficer napisal/-a:Iz moje. Zavarovalno polico imam proti tretji osebi za 500K
Mislim da nimaš prav,ali pa ti zavarovalni zastopnik ni dobro razložil,al pa še tretja varianta,da tudi on ne ve vsega in imate pač vsi igralci te zgodbe srečo.
Če imaš pa srečo,pa tako zavarovanja ne rabiš.
Ali dešava se. I najboljima.
Ja saj ravno to je namen zavarovanja proti tretji osebi, se pravi če 'počohaš' kako barko ali narediš čkodo na kaki infrastrukturi ipd
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost