Peskanje
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Peskanje
Katera granulacija kremenovega peska je primerna za peskanje kobilice in katera za podvodni del barke?
Re: Peskanje
verjetno je bolj smiseno razmišljat o pekanju z suhim ledom za kobilico in podvodni del barke,po moje pesek prodre v plastiko in ga je težko odstranit.
- 1stofficer
- Admiral
Ve kdo za koga, ki bi nekaj takega naredil na Krku? Enako, kobilica in podvodni del.
Bom samo kobilico, da mi gelcota ne poškoduje. Tam bo pesek v redu? Katera granulacija, če kdo ve bo v redu?
verjetno to najbolj ve tisti ki peska, ker ima neke izkušnje in drugo vprašanje kje imaš barko ker cena prevoza je tudi nek faktor ker samo kobilico bo hitro končal,in bo težko pokril ceno prevoza z urami peskanja,in kje boš peskal po peskanju bo ostalo nekaj peska ki ga bo potrebno odstranit.
Tu kjer mi stoji barka sosed peska, samo ni še nikoli barke.
naj poskusi saj je samo barva, kobilica je železna ,če bo grob malo bolj pokiraš,
1stofficer napisal/-a:Ve kdo za koga, ki bi nekaj takega naredil na Krku? Enako, kobilica in podvodni del.
Mediteraneo tudi peska;
https://dry-marina.com/language/sl/
Mato 
Si bom kar tole temo sposodil...
Ima kdo kontakt od kakega mojstra, ki bi speskal dno plastičnega čolna v marini Veruda, Pula?
Moram stare antifoulinge dol dat, da ga lahko pripravim za sezono
Bo peskanje s peskom OK ali je potrebno kaj drugega (manj agresivnega), da ne gre gel coat stran?
Hvala
Ima kdo kontakt od kakega mojstra, ki bi speskal dno plastičnega čolna v marini Veruda, Pula?
Moram stare antifoulinge dol dat, da ga lahko pripravim za sezono
Bo peskanje s peskom OK ali je potrebno kaj drugega (manj agresivnega), da ne gre gel coat stran?
Hvala
Meni vse colne speska Roman +386 41 336 762 Ima mobilno peskanje in kompresor s sabo pripelje. Zascitu, speska, pospravi in gre.
Super, hvala.
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Samo za antifauling dol spravitb greš v tak strošek, kaj imaš 12m ali daljšo barko?
S strgalom iz Merkurja sem to naredil v enem dnevu sam na 12m barki.
S strgalom iz Merkurja sem to naredil v enem dnevu sam na 12m barki.
- 1stofficer
- Admiral
Ce imas barko z neznano zgodovino 10+ premazov AF potem ti strgalo ne pomaga. Kot v mojem primeru, ko niti z rotaijsko in 20+ zamenjanimi smirgl padi nisem uspel vsega dol spravit. Zato bom tui jaz moral peskat.
Najbolje je naredit z strgalom, razen železno kobilico je dobro speskat, če je v slabšem stanju. Peskanje trupa mora bit pravilno opravljeno, ker je nesprotnem primeru lahko več škode kot dobička. Jaz mislim da je rašketanje najboljša odločitev, pa sam narediš brez nekih stroškov. l.p.alesjo
Moje mnenje
Daleč najboljše je peskanje z ledom.Dovolijo v marini.ne poškoduje nič kmalu je fertik zgleda perfektno..
Najem stane 400 e..dobiš vso opremo in kompresor in cev za zrak..lahk pa majster nardi..
Daleč najboljše je peskanje z ledom.Dovolijo v marini.ne poškoduje nič kmalu je fertik zgleda perfektno..
Najem stane 400 e..dobiš vso opremo in kompresor in cev za zrak..lahk pa majster nardi..
Kdo je na strani
Po forumu brska: braner in 5 gostov