Grcija marina

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

spyder
Admiral
Kraj: portorož

Grcija marina

OdgovorNapisal/-a spyder » Ne Nov 02, 2025 06:46

Lep pozdrav
Ve kdo za kako marino da je ugodna in da ima povezave do letalisca?
Lahko jonsko morje al pa okolica Aten,ker tam imam najcenejsi let za nazaj.
Hvala ce bo kdo povedal kaj :D
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

Re: Grcija marina

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Ne Nov 02, 2025 08:45

Spider. Egejsko morje ni primerno za brezskrbne počitnice. Tam stalno piha meltemi in prej kaj preberi o tem.
Uporabniški avatar
PogachnyK
Admiral

OdgovorNapisal/-a PogachnyK » Ne Nov 02, 2025 11:18

Res je,

Tam so barke bolj ali manj sporadične.

Išči v Prevezi, tam je jadralstvo bolj v razmahu.

Sicer pa.... V Grčiji res ne potrebuješ jadrnice... Se na vsaki plaži pripelješ z avtom do morja ;). In to je res svetovna posebnost.

Zato sem tudi opustil navtiko....
Hvala na razumevanju
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Ne Nov 02, 2025 11:58

Saj jadrnice pa ponavad res nimas samo zato, da se voziš do plaž ... IMHO
spyder
Admiral

OdgovorNapisal/-a spyder » Ne Nov 02, 2025 14:03

Nikola T. napisal/-a:Spider. Egejsko morje ni primerno za brezskrbne počitnice. Tam stalno piha meltemi in prej kaj preberi o tem.

Sem prebral da pred junijem in po septembru
Sej bom jadral egejsko morje,ko popusti veter pa parkiram konc sezone okolica Aten,ce bo cenejsi vez
Uporabniški avatar
PogachnyK
Admiral

OdgovorNapisal/-a PogachnyK » Ne Nov 02, 2025 14:38

Solun ti je preveč odročen? Mogoče res malo slabše izhodišče...
Tam imaš dobre ( predvsem pa res ugodne) letalske povezave. Če ni ravno čas popolni dominator, so leti lahko skorajda zastonj.

Volos ima poceni ( in dobro)marino, ampak žal zelo slabe povezave. ..
Hvala na razumevanju
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » Ne Nov 02, 2025 18:35

Ce imas FB poglej skupino Sailing in greece. Tam pogosto sprasujejo podobno. Za marine v Jonskem morju, sploh Preveza, pravijo da se hitro zapolnijo in je treba rezervirati kar vnaprej.
spyder
Admiral

OdgovorNapisal/-a spyder » Po Nov 03, 2025 05:28

Ok super
Bom pogledal malo
Vsem hvala za odgovore :wink:
Uporabniški avatar
igorb
Admiral

OdgovorNapisal/-a igorb » To Nov 04, 2025 18:25

Krf
andrejv
Admiral
Kraj: Ljubljana, Koper

OdgovorNapisal/-a andrejv » To Nov 04, 2025 18:40

V Prevezi imaš 3 velike marine na suhem, ter eno v vodi. Večinoma so barke v Grčiji na suhem, ampak to v resnici ni nek problem.
Cena je bila približno polovica tiste za enako barko v marinah pri nas. Jaz sem imel Barko od 2015 do 2018 v Prevezi, od 2018 do 2020 pa na Aegini.
V Prevezi je bilo bolj profesionalno, ogromne suhe marine, dobro urejene. Jadral sem 8 tednov poleti in ponavadi 1 teden spomladi. Ko sem hotel iti z barko na jadranje, sem se dogovoril, da mi jo bodo v soboto ob 9ih dali v vodo in recimo v petek ob 15ih iz vode. In res je bilo tako, v 1 uri je bila barka ven ali noter, točno ob uri. Poleg tega, če je barka zunaj porabiš manj barve, jaz sem barval samo najbolj izpostavljene dele vsako leto, pa še to z eno roko. Je pa potrebno za zimo barko bolj pripraviti, predvsem motor.

Preveza je takoj poleg letališča, a leti so večinoma samo v poletni sezoni. Včasih je letela tja tudi Adria, kot charter, ne vem morda je danes TRade air poleti (letališče Lefkas). Sicer pa imaš Voloteo ali Aegean. Jaz sem včasih spomladi letel v Atene ali Solun, tam najel avto in se odpeljal v Prevezo. Cca 4 ure avtoceste v obeh primerih.

Na Aegini si letel v Atene, ampak potem si imel še 1 uro do Pireja, pa 1 uro s hidrogliserjem do otoka. Ni bilo tako komot.Tudi marine so tam bolj kavbojske, so pa cenejše.

Vem še za eno marino prav v bližini korintskega prekopa (v Saronskem zalivu), ki je lahko dostopna z vlakom iz Atenskega letališča.

Če rabiš še kaj vprašaj. Pojdi v Grčijo, ne bo ti žal, to je drug svet. Ljudje so prijazni, navtika je poceni otoki so lepi, morje je super. V Jonskem morju je gneča, ampak to (in lepo morje) je vse kar imajo skupnega s Hrvati.

Če nočeš gneče greš potem na Peloponez, pa v Egejsko morje.
spyder
Admiral

OdgovorNapisal/-a spyder » To Nov 04, 2025 20:19

AndrejV hvala ti za napisano.
Ja definitivno grem v Grcijo vsaj za 1leto (upam da dve)
Pisal sem ene 15marinam ze.V vodi nisem nasel nikjer,vse polno al pa pravijo pisi 2-3mesece pred prihodom in bomo vidli ce bo.A cene so pa iste kod Hr;Spanija(3000za 6mesecev)
Ja zdej iscem pac za na suhem.Edino kar bom moral AF eno roko dat-v vodi nebi rabu ker jotun drzi kao 2-3 sezone brez dodajat novega.
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Sr Nov 05, 2025 16:40

OJ
Če boš imel barko zunaj lahko AF če ni poškodovan RAHLO prebrusiš na roko z gobico spomladi, toliko da ga spet aktiviraš in pol v vodo..Če se ti ne da malat nove roke gor.
spyder
Admiral

OdgovorNapisal/-a spyder » Sr Nov 05, 2025 18:40

Ok hvala ti
Ja sem uprasal tega iz Izole ki mi prodal jotun Af in pravi da rahlo pobrusim in da moram dat vseeno 1roko Af cez :|
Al.mislis da nerabi.?Valda on rece da rabi da pokasira ce spet kupim
andrejv
Admiral
Kraj: Ljubljana, Koper

OdgovorNapisal/-a andrejv » Sr Nov 05, 2025 19:20

spyder napisal/-a:Ok hvala ti
Ja sem uprasal tega iz Izole ki mi prodal jotun Af in pravi da rahlo pobrusim in da moram dat vseeno 1roko Af cez :|
Al.mislis da nerabi.?Valda on rece da rabi da pokasira ce spet kupim

Jaz sem sicer imel Hempla, ampak moja izkušnja je, da za 2 meseca v bistvu ne potrebuješ ničesar. Sploh če vsak dan malo pluješ okrog, potem se tam ne nabere kaj veliko. Jaz sem večinoma samo vodno črto in krmilo pobarval z eno roko na novo in se ni nikoli nič nabralo gor.

Sicer pa, suhih marin se navadiš, sploh niso slabe. In povsod imaš lestve na voljo, zastonj. Ne tako kot pri nas, kjer nimaš npr. v Izoli ničesar.
spyder
Admiral

OdgovorNapisal/-a spyder » Sr Nov 05, 2025 21:33

Okk hvala

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost