Lignjelov: sezona 2025-2026
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Lignjelov: sezona 2025-2026
Pozdravljeni,
ali letos lignji že kaj delajo?
ali letos lignji že kaj delajo?
Re: Lignjelov: sezona 2025-2026
Delajo skoz, sam cez poletje bolj svoh, da se ga pa dobit.
2 vikenda nazaj, v dveh dneh 57 kos. Niso prav veliki…… se
Nazadnje sem lovil okoli 25.-26.9. v Vrsarju in je bila bolj revščina. Prvi dan sicer nekaj komadov, ampak mali, vmes prav tisti mini, ki sem jih vrgel nazaj. Naslednji dan manj kosov, potem mi je zmanjkalo volje. Grem probat spet ta vikend..
Darh napisal/-a:Delajo skoz, sam cez poletje bolj svoh, da se ga pa dobit.
A to na panulo al tataki?
Tataki, skupaj z sinom, torej 2 palci, skupaj 6 vab.
Evo, sobota na Kamenjaku od 10-12.30, 69 kos. Kolega cel dan 118 kos, od tega 4 kos preko kile.
Lignji delajo. Pa na obali, v pol metra vode sem ga tud ujel.
Lignji delajo. Pa na obali, v pol metra vode sem ga tud ujel.
Jaz si še nisem vzel časa za lignjelov, bom pa v petek izplul na lignjelov in ribolov, predvidoma čez celo istro in do Unij ter Suska.

alesjo napisal/-a:Jaz si še nisem vzel časa za lignjelov, bom pa v petek izplul na lignjelov in ribolov, predvidoma čez celo istro in do Unij ter Suska.![]()
pust moje velikane pr mir
MareC napisal/-a:alesjo napisal/-a:Jaz si še nisem vzel časa za lignjelov, bom pa v petek izplul na lignjelov in ribolov, predvidoma čez celo istro in do Unij ter Suska.![]()
pust moje velikane pr mir![]()
![]()
Kar se lignjev tiče, je decembra dalo morje 140 kosov v zamrzovalnik
v nadaljevanju letošnjega leta pa bomo videli, zaenkrat burja pali
l.p.alesjo
Pa kaj ti na štrom loviš
?
So lignji zelo veseli za burjo
So lignji zelo veseli za burjo
- 1stofficer
- Admiral
Ne vem če je tule pravo mesto za to vprasanje, zanima me kalsna je tehnika lova na lignje. Imam 1.8 m dolgo palico, a prav nobene izkusnje z lignji 
Jaz sem pomoje zaključil za to sezono...že lanska je bila na 30% prejšnje, letošnja pa nekje na pol lanske, vsaj pri nas v Z Istri. Se pozna slab ulov, da tudi domačini zelo malo hodijo ven. V začetku sezone oz. nekje oktobra tudi blazno mali komadi, še nikoli tako mali, tudi nobenega velikana letos. Skratka, slabo..razlogi? Se ugiba, od rebrašev, pomanjkanja planktona in plave ribe in zato tudi lignjev....
1stofficer: sam lovim na tataki način, npr. opis tule https://fmk.si/check-it-out/ sicer pa malo poguglaj. Za začetnika verjetno najlažje. Variant je pa itak več.
1stofficer: sam lovim na tataki način, npr. opis tule https://fmk.si/check-it-out/ sicer pa malo poguglaj. Za začetnika verjetno najlažje. Variant je pa itak več.
Mene pa zanima kako se lovi lignje iz plovila , na peščenem dnu , globine cca. 10m ?
Zadnjič sem opazoval v bližini Sesljana, da so vsi vlekli za sabo. Kako pripraviti primerno navezo, da ne zapenjaš v tla, s kakšno hitrostjo vleči za sabo itd...
Ko sem plutal sem ujel enega, med plovbo pa sem zapel v dno
.
Zadnjič sem opazoval v bližini Sesljana, da so vsi vlekli za sabo. Kako pripraviti primerno navezo, da ne zapenjaš v tla, s kakšno hitrostjo vleči za sabo itd...
Ko sem plutal sem ujel enega, med plovbo pa sem zapel v dno
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov