Rabuni na zdravje
Pravkar sva z ženo odprla steklenico in bila zelo presenečena. Vino katerega si podaril je eno najboljših
belih vin, kar sem jih okusil v življenju. Pravzaprav bi moral slišati celo zgodbo zakaj tako?
... na kratko pred približno 15timi leti mi je nek kirurg iz kliničnega podaril steklenico vina, ki jo je dobil tisti dan v dar od pacienta. Nekaj dni je bila steklenica v hladilniku. Nad omaro pa se je v več letih nabralo toliko steklenic (polnih), da te nisem imel več kam dati. Do takrat sem namreč v celem letu popil morda deci do dva vina in eno pivo, pa še to vedno bolj zaradi vljudnosti, ker mi zadeve nekako niso šle po grlu. Zvečer sem odprl steklenico in ob večerji sva popila deci. Vino je bilo zelo dobro in (sedaj vem) je bilo barik. To je bila prva steklenica vina, ki sva jo z ženo počasi skupaj popila. Takega vina nisem odtlej nikoli več okusil. Vedno kadar sva z ženo kjerkoli pila belo vino sva se spogledala in odkimala. To je pomenilo:"Ne tisto je bilo boljše, drugačno, posebno". Vino, katerega si podaril pa je najbližje, če ne skoraj enako tistemu, ki sva ga takrat pila, zato te prosim, če poveš več o tem vinu, ki je zares odlično. Aja pa še to, če bi še kdaj po tistem pil tako dobro belo vino najbrž ne bi "prešaltal" na rdeča.
Hvala
Hvala Tudi Sandiju
Lep pozdrav
Nikola Tesla