Pleksi za okna barke;

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Florian
Višji štabni vodnik
Kontakt:

Pleksi za okna barke;

OdgovorNapisal/-a Florian » Če Jan 14, 2010 08:25

Pozdravljeni!

Moral bi zamenjat vsa okna na pasari pa me zanima gdo se z tem ukvarja? Iščem dobavitelja kjer bi ugodno nabavil kvaliteten pleksi ali pa kar izrezana pleksi okna za barko.

Hvala!
Istra je naša!
Uporabniški avatar
mungo
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a mungo » Če Jan 14, 2010 08:42

Krili doo, Vrzdenec pri Horjulu.
Je pa hec- vcasih te preseneti z zelo ugodno ceno, vcasih pa malo vzame sapo. Je pa zelo ok možakar, naredil bo karkoli si boš izmislil. Kolegu je naredil sprednjo šipo za klička, ukrivljeno in vse.
Uporabniški avatar
dule
Admiral

OdgovorNapisal/-a dule » Če Jan 14, 2010 19:49

Mungo, mogoče veš, koliko je dal za šipo?
EL CAPITANO
Admiral
Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula

Re: Pleksi za okna barke;

OdgovorNapisal/-a EL CAPITANO » Pe Jan 15, 2010 12:00

Florian napisal/-a:Pozdravljeni!

Moral bi zamenjat vsa okna na pasari pa me zanima gdo se z tem ukvarja? Iščem dobavitelja kjer bi ugodno nabavil kvaliteten pleksi ali pa kar izrezana pleksi okna za barko.

Hvala!

O pleksiju in izdelovalcih je že ogromno napisanega. Malo pobrskaj po forumu pa najdeš iskane podatke.
FISHING & SAILING IS LIFE
Uporabniški avatar
gabr
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a gabr » Pe Jan 15, 2010 17:56

ACRYTECH d.o.o., Gerbičeva 50A, g. Pečenko.
Navtik drugače.....ima pa CNC mašine.......
ben
Kapitan bojne ladje
Kraj: Zasavje- Umag

OdgovorNapisal/-a ben » Ne Jan 17, 2010 13:42

Hojla.

Meni je Pečenko izrezal pleksi za vsa okna in sem bil zadovoljen z natančnostjo,ima tudi kar nekaj izbire različnih barv in debeline.Cena je pa primerna temu hobiju.

Lp Ben.
rabuni
Viceadmiral
Kraj: Rogaška Slatina

OdgovorNapisal/-a rabuni » Ne Jan 17, 2010 21:15

Pred leti sem kupil v Trebnjem pleksi stekla že po meri urezana z zaščito proti uv-žarkom. To je zraven Trimo Trebnje (naslova se ne spomnem). Zelo kvalitetna stekla in cena zelo dobra.
"Dalmatino povišču pritrujena"
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Po Jan 18, 2010 13:40

Firma se imenuje Akripol. Se mi pa zdi, da nimajo več maloprodaje. Najboljše, da prej pokličeš po telefonu.
mirno morje
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Po Feb 08, 2010 22:49

Pozdravljeni
Plan imam zamenjat bočna stekla in sicer že tretjič.
Prva stekla sem vstavil, ko sem obnavljal barko. Druga sem menjal še predno je bila barka v vodi saj so prva razpokala v komaj dveh letih, zato sem uveljavljal garancijo. Sedaj jih bom menjal že tretjič. Kvaliteta pleksi stekla, ki sem ga kupil na Gerbičevi je bila katastrofalna. Druga so zdržala približno dve leti in pol predno se je na površini pričela delati mreža. Sedaj se ne vidi več ven, če sonce posije pod določenim kotom. Zato sedaj zares iščem tisto pravo varianto, ki naj bi zdržala čim dlje.

Za tesnenje oken sem uporabil Siko. Dela sem opravil pod nadzorom tehnika iz Sike in kasneje po dveh letih zopet uveljavljal garancijo saj barka še v vodi ni bila pa je že vse puščalo. Dobil sem samo nov material škodo na pohištvu pa sem moral požreti in izdelati nove omarice pod oknom ... že tretjič (O tem drugič, ker se mi kar zamegli, ko slišim za mizarje iz Elana katere sem po drugem poskusu odslovil, čeprav sem že plačal polovico vnaprej) Sedaj lahko povem, da je sika v drugo držala samo 6 let, zato je sedaj nujno, da zamenjam stranska stekla saj zopet puščajo. Tokrat o Siki nočem niti slišat. Horizontalna okna tista, ki se odpirajo navzgor, sem moral vsa pretesniti, ker so bila prvotno lepljena z Siko. Po letu dni v vodi so že VSA puščala. Ponovno sem jih zatesnil vendar tokrat z Fast Tackom UV Simpson in ta odlično drži še danes in to brez primerja. Prvi ga je pričel uporabljati Pičuljan in kolikor mi je znano odkar je prešaltal na Simpsona nima več težav z tesnenjem stekel.

Za lepilo bom uporabil Simpsona, stekla pa še iščem saj sem dejansko že sit menjave stekel na tako kratek čas. Prosim vse, ki imate izkušnje z stekli skozi daljši čas za nasvet oziroma opis vaših izkušen z določenim materialom. Ali sploh obstaja dolgoročna rešitev za rahlo ukrivljeno steklo kot se vidi iz slike? Pa še to, steklo je razdeljeno na tri dele zaradi raztezkov.
Lep pozdrav
Nikola Tesla :D

ob splovitvi november 2003
Slika
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Feb 08, 2010 23:04

Polikarbonat je NEODPOREN na UV svetlobo, pa če je še take kvalitete! Lep primer so "stekla" prednjih luči današnjih avtomobilov. Dokler so nova je vse OK, če pa se odstrani zaščitni sloj (marsikdo pobrusi in na novo spolira...), pa steklo v nekaj mesecih postane rumeno in spoka... Torej plexi mora biti na površini barvan s prozornim UV lakom in to tistim najkvalitetnejšim! Če to je, potem ni bojazni in bo z lahkoto zdržal 20 in več let. Če pa ni, potem so problemi tukaj...

Glede Sike pa ni vredno besed. Še vsak, ki je karkoli pacal po barki s Siko, je imel probleme. Tako Elan, tako Argo, tako Pičuljan, tako Adex... Prav sem so okna padala iz bark ali pa so vsaj spuščala po robovih...
Preverjeno dobra varianta je Kent, nekaj dražji, vendar nobenemu ne padajo okna iz barke. Druga varianta je že omenjeni Simpson, če pa hočeš malo eksperimentirati, pa tudi Tikal, ki naj bi imel sestavo na las podobno Kentu...
Če imaš pri roki Siko, pa priporočam, da tubo vržeš v prvo kanto in se sprehodiš do Merkurja. Tam kupiš slovenski silikon od podjetja TKK Srpenica in bo krepko bolje od Sike, cena pa itak smešna...

LP
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Po Feb 08, 2010 23:28

Hvala za tako hiter odgovor.
Kako pa to izgleda v praksi - lakiranje stekel. Morda lahko kaj več poveš o tem. Kdo to dela?
Hvala
LP
ASmarine
Kapitan bojne ladje
Kraj: Gameljne

OdgovorNapisal/-a ASmarine » Po Feb 08, 2010 23:38

In zakaj namesto polikarbonata , makroloma idr. ne uporabiš navadnega stekla. Krasno se obdeluje ,krivi ,polkali...
l.p.Aleš
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Po Feb 08, 2010 23:45

Ker preprosto ne poznam te tehnologije. Steklo bi moral malce ukriviti ali se to sploh da in na kakšen način. verjetno bi moralo biti lepljeno, kaljeno ...??? Daj prosim napiši več.
LP
ASmarine
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a ASmarine » To Feb 09, 2010 00:08

Glede na namembnost stekla bi bilo najboljše polkaljeno saj ohranja večjo prožnost kot kaljeno in vsekakor tudi krivljeno . Postopka sta združena v enega samega saj prednapeto stanje polkaljenosti dosežejo z kontroliranim ohlajanjem med krivljenjem. Če vsa tri stekla niso daljša od 2000mm bi bila brez problema iz enega kosa . Stekla so lahko tudi tonirana v štirih standardnih barvah , glede varnosti pa laminiranje ni smotrno ...skratka najboljša rešitev brez pomislekov na vplive staranja ,večje teže ,varnosti.

l.p.Aleš
ASmarine
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a ASmarine » To Feb 09, 2010 00:39

Moram v mižale ,je žena že huda . Dej na ZS kontakt če potrebuješ več podatkov pa rečeva kakšno.
l.p.Aleš

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov