Bluestar 14 - mnenja

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Exorcist
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Exorcist » So Feb 20, 2010 20:34

Ok, pol sem pa narobe interpretiral :D pardon
Uporabniški avatar
kanto
Kapitan

OdgovorNapisal/-a kanto » Ne Feb 21, 2010 12:45

Tovarna, ki direktno prodaja svoje izdelke končnim kupcem, kljub temu da ima prodajno mrežo, se mi ne zdi resna. Predvidevam, da je temu primerna tudi kvaliteta njihovega izdelka. Na tak način poslujejo samo Kitajci, od njih pa vemo kaj se lahko pričakuje.

Takole na oko, se mi zdi čoln malo nizek, morda je to samo na sliki tako videti. Pa tudi to, da je maks. dovoljena moč samo 50KM, pove, da ne gre ravno za neko kvaliteto in znanost. Morda se pa tudi motim... :roll:
Exorcist
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Exorcist » Ne Feb 21, 2010 13:45

Tudi meni se zdi čoln nizek, zato mi je vprašljiva vodljivost na manjših valovih (morje 2). Kar se tiče pa motorizacije, se mi zdi max 50 konjev čisto primerna. Zdi se mi, da je kvaliteta čolna nekje na sredini, da bi se vsako leto našlo nekaj za popravljat, dodajt ipd. Ampak ob redni negi in vzdrževanju, mislim, da bi bil kot družinski čoln iz uvale v uvalo čisto primeren.
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Ne Feb 21, 2010 14:13

Očitno se vrhunski ekonomisti, ki krojijo makroekonomske odnose po Evropi in očitno tudi konstruktorji ter designerji bark (Dan lenard, Tony Castro, ...) lahko na tem forumu še marsikaj naučijo ! Tukaj "vemo" vse in še več !

Jutri ne grem po mleko v Mercator, bom po travniku raje iskal kravo ! (na men že naujo služl!!!)
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Ne Feb 21, 2010 14:27

kr en napisal/-a:Jutri ne grem po mleko v Mercator, bom po travniku raje iskal kravo ! (na men že naujo služl!!!)

Ti sam da neboš kakega BIKA kje preganjal :wink:
Ure dnevi leta tečejo....
drugmirko
Desetnik

OdgovorNapisal/-a drugmirko » Pe Feb 26, 2010 22:34

evo... smo se na enem hrvaškem forumu pogovarjali o Bluestaru 720. pri njih se ga da dobit skupej z 135 konjskim Mercruiserjem za skorej nevrjetnih 14.900 evrov (+davek)... čoln sem vidu na internavtiki (takrat je mel ceno za slo okrog 26 jurjev) in lahko rečem, da me je z opremljenostjo, prostornostjo, praktičnostjo in tudi z, vsaj na oko, solidno izdelavo za ta denar kar presenetil! pa tudi fantje od slovenskih zastopnikov so bli jako fajn, prijazni, konkretni in direktni pri odgovorih.

no čoln je takle, če ne veste o čem govorim:

Slika

ker je pri hrvatih in zarad krize cena še toliko bolj ugodna se je razvila debata in jaz sem rahlo podvomil v "sladkovodnost" madžarske navtične industrije in sumljivo nizko ceno....

v odgovor na sumnjičavost sem dobil tale quote... upam, da nikogar ne moti hrvaščina:

PORER
Pokušat ću biti objektivan u iznošenju mojih iskustava sa spomenutim tvrtkama (ACM i Bluestar (Yachtpark)) što je sada malo lakše nego prije 6 mj. kad sam preuzeo moj brod.
U startu je krenulo dobro (kao i vi i ja sam bio skeptik na cijenu i NI U LUDILU ne bi platio 100% avansa u današnje vrijeme ma kako cijena dobro zvučala!!). Poslije uplate kaucije (10.000,00kn na cijenu 237.000,00kn s dodatnom opremom) brod je stigao na vrijeme (dan prije famozne trošarine, BTW). Kaucija mi je uredno vraćena u roku 15 dana od potpisa leasinga i to je to što se tiče tvrtke ACM Zagreb.
Nakon početne, kratkotrajne, sreće zbog nove "bebe" u obitelji počinje saga otkrivanja sitnih (i ne baš tako sitnih) nedostataka. Da se razumijemo, brod (Bluestar Holiday) je jako dobra kopija Quicksilver Weekender 640, možda maritimno i bolja od originala, ali samo to.
Kvaliteta radova i opreme broda te rješenja su daleko ispod bilo kakvih, a kamo li CE normi. Vidljivo je da su brod osmislili i slagali ljudi koji se nikad nisu našli u gabuli na moru. Najviše me smeta brdo gluposti, površnosti i aljkavosti te očigledan nedostatak izlazne kontrole. Nabrojit ću samo najvažnije, kronološki, od primitka broda.
-krmeni čep nije zategnut ni silikoniziran kao ni sonda Fishfindera, elektroinstalacija izvedena po sistemu "a-je-to" (žice spajane frkanjem, dovodni kabel + i - za konzolu i frižider(70W) presjeka 1mm2!!, radio antenu glumi komad žice od 3cm, izmjena osigurača zahtijeva cirkuske sposobnosti, kabel alnasera 20mm2(za motor od 220ks najmanje 40-60mm2), glavna sklopka izvedena ispod poklopca motora), u prostor motora ulazi more kroz cijev kaljužne pumpe (izvedena bez "U" lire i smještena na potpuno nedostupnom mjestu, izvod cijevi na max. 10cm od vodene linije), svi vodeni ventili puštaju (dovod za WC i odvod crnih voda), sve cijevovodi odrađeni "vrtnim" crijevom (bez armature), pokazivač goriva laže za 20% i više, nije ugrađen regulator plina na kuhalu, većina inoxa zaruzinavila nakon 15 dana, motor troši ZNATNO (čitaj-DUPLO) više goriva od reklamiranog od strane prodavača (testirao ovlašteni servis Mercruiser-a računalom na test vožnji - na moj trošak!), sva svjetlosna signalizacija kao i osvjetljenje komandne ploče pali se na istom prekidaču, pa pošto nema mogućnosti prigušenja, noćna vožnja je vrhunska patnja (ukoliko nisi Batman), bočna ograda nejednake visine (7-8 cm razlike lijeva-desna), sidro isporučeno s 12m lanca (pa se ti sidri!!), fishfinder plaćen 5500,00kn(očekuješ "zvijer") - ugrađen neki Eagle koji u METRO-u košta 822,57kn, drukeri tende i zavjesa ispadaju itd., itd., itd.....
Dobro je jedino to što, za sada, mađari izlaze na svaku reklamaciju (u mom slučaju došli 2 puta u 3 mjeseca), i oklanjaju ono što mogu (propuštanja, pokazivač goriva, ograda, dovod el.instalacije) pa ću, valjda, u 3g. koliko garancija traje uspjeti dovesti brod u potpuno funkcionalno stanje (ako prije toga ne "skviknem" od stresa ).
Što se tiče dodatne opreme mislim da se može dosta uštedjedi ukoliko se kupi "gol" brod i ostatak riješi po "uradi sam" sistemu (bar prema onim cijenama iz specifikacije). Ako ništa drugo uštedjet ćete živce zbog mađarskog fuša.
U svakom slučaju, preporučujem prilikom ugovaranja sastaviti detaljnu specifikaciju dodatne opreme (sa proizvođačem i modelom opreme) te DETALJAN pregled broda u ZAGREBU prije preuzimanja kod dizalice

torej bi zaključek bil ne na vrat na nos iz navdušenja nad nizko ceno. če že, pol raje bolj previdno, z realnimi pričakovanji in dobrimi živci. :)
Uporabniški avatar
Fojki
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana - Barbariga

OdgovorNapisal/-a Fojki » So Feb 27, 2010 08:20

Ampak res zanimivo za tak tip plovila sam čoln na slikah izgleda res lepo narejen tudi oblika in videz je fantastičena .Meni je po pravici povedano kar simpatično plovilo.

Je pa res malo denarja malo muzike kot sem tudi sam že večkrat napisal smo mi kot kupci dostikrat zavedeni z bliščom nizko ceno in s samo lepoto plovila,Dejanske napake pa lepo ostanejo skrite našim očem .Te se pokažejo kasneje tako kot v zgoraj napisanem Hrvaškem primeru.Podobno sem se jaz našajbal ob znamki CHAPARRAL.

Evo še ena klofuta nekaterim prodajalcem plovil. Ne glede na vse napake Preberi zgoraj Madžari prišli 2x reševat reklamacijo NI ZA VERJET no ste videli naši določeni Slovenski prodajalci pa še telefona ne dvignejo . :evil: :evil: kaj šele ,da bi se primajali in rešili težave.

Vsi se učimo
Včasih je bolje dati malo več in vsaj približno veš kaj si kupil.Kot pa že v začetku malo manj po enem mesecu pa katastrofa.A kaj ,ko je začetni nakup plovila zmeraj težak in drag .
Nazadnje spremenil Fojki, dne So Feb 27, 2010 20:23, skupaj popravljeno 1 krat.

OdgovorNapisal/-a adrian » So Feb 27, 2010 15:16

Fojki, na nekaj moraš računati, da si ponavadi sejemsko plovilo ogleda in pohodi veliko ljudi, sigurno več, kot jih bo na popolnoma novem plovilu bilokdaj, zato pa so cene sejemskih toliko ugodnejše
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » So Feb 27, 2010 22:56

.

Sam sem lastnik tegale plovila

Slika

in moram reči, da me je presenetilo na Internavtiki, ko sem zagledal zelo, ampak res zelo podobno plovilo po zelo konkurenčni ceni. Že to me je začudilo, da so Brunswick korporacijo enostavno kopirali. Kar nekaj je zgoraj že napisano o trgovinsko-menežerskih poslih, ki so stvar "okusa" in tudi kvalitete plovila. To drugo bom pa malo pokomentiral. Ko sem si Bluestar-ja pobliže pogledal, me je pa kar na veliko razočaral glede končne izdelave. K pisanju me je spodbudilo pisanje hrvata, ki se verjetno s serviserji že kar tika, ko mu odstranjujejo napake v garancijskem roku. Takle pač mamo! In ne mislit, da pa pri QUICKSILVER 640 WEEKEND vse štima. Ravno sedaj je na servisu in odpravljajo reklamacijske napake. Zamaka pri prednji šipi, pa na okviru bočnih drsnih oken se lušči barva, odtrgani trije vijaki drsnih vrat...!

Moje mnenje je, da ni neke splošne prakse, ki bi nakazovala smernice za tristransko zadovoljstvo, med tovarno, prodajalcem in kupcem. Poceni navtika se kupuje v nižjem razredu, ko se učimo, rentamo, preizkušamo če smo za to smer itd. Pri večjem znesku, kar 26 000 EUR-ov nedvomno je, pa mora kar veliko stvari "štimat" dolgo časa, sploh če gre za veliko ljubezen do morjeplovstva, ker si kupec odpove marsičemu, da lahko pluje. Že tako ali tako moraš imet na plovilu, ki mu zaupaš, obvezno škatlo orodja z najnujnešim orodjem in kar nekaj znanja in iznajdljivosti, ko hudič vzame šalo. Če misliš, da bo kdo takoj pritekel na tvoj telefonski klic, v neki "zahojen" zaliv v zadnjih "jebinah", se motiš.

Pa lep pozdrav!

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
kanto
Kapitan

OdgovorNapisal/-a kanto » Ne Feb 28, 2010 09:57

Tega nikakor ne morem razumet. Kako so lahko v navtiki stvari tako nekvalitetno in nestrokovno narejne, ko pa so cene tako visoke, v primerjavi z avtomobilsko ali katero drugo industrijo?!? Koliko bi proizvajalca stalo, da bi zatesnil krmni čep s silikonom, žice zvezal tako kot treba... Mislim, da materiali niso toliko dražji, sploh pa je vse skupaj ena PVC banja, s tistimi nekaj rost-frei vijaki, nekaj lima in žice... Res ne razumem te logike, da se jim splača tako nategovat ljudi :roll:
Uporabniški avatar
Fojki
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana - Barbariga

OdgovorNapisal/-a Fojki » Ne Feb 28, 2010 10:36

kanto dober si tole napisal :wink:

Bi pa bilo zanimivo odpreti temo .

npr.
Kdo je z svojim novim kupljenim čolnom zadovoljen oz.kakšne napake
so se pojavljale na določeni znamki plovila. KAJ MENITE ?? :?:

O novem govorim zato ,ker se vse napake pojavijo v 1-2 letu nato ni več relevantno ,ker so napake pri prvem kupcu že odpravljene oz popravljene.

npr:
znamka plovila
letnik plovila
opis napak itd..

Tako bi mi KUPCI sami najbolje ocenili kaj se nam dejansko splača kupovati in kje so največje napake .Tako bi dejansko videli kdo prodaja banje in kdo čolne. Problem bi nastal edino ,če bi imeli morjeplovci v veliki večini enaka plovila potem ne bi štimalo. :cry:
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Ne Feb 28, 2010 13:01

Če odpremo takšno temo, ne bo noben več kupil čolna.
No ja razen Bavarie. :lol:
lpg
https://medisken.si
primusr
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a primusr » Ne Feb 28, 2010 21:23

Evola sem s sejma v Zagrebu!! Ja kje ste hodili ko pa je bil tam BLUESTAR za 3999€ z PDV!!!!! Baš sakamski popust. :P :roll: .
Malo za hec sem pogrešal Morjeplovce ko pa sem imel hladilnik pooooooln!
Le admin ga je prišel poizkusit. :oops:
Fiat Justitia ... Some day....
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Ne Feb 28, 2010 22:12

Zakaj so plovila taka vprašujete?
Trgovci v glavnem kupijo oguljena plovila opremo pa namontirajo z najcenejšo delovno silo. Po pravilu taki nimajo prav nikakršnih izkušenj z navtiko. Seveda so tudi svetle izjeme, vendar ko ravno omenjaš Bavario naj povem, da sem ravno na teh plovilih videl zares neizkušene monterje elektronike pa tudi njihove rezultate dela. Ne bi bil rad v koži lastnika, ki je to kupil. Kar me pa najbolj jezi pa je, da večji distributerji najemajo delovno silo, ki dela v naših marinah na črno.
Moj kolega z obale, ki je dober in natančen monter za zmerno ceno je bil celo pripravljen krepko spustiti ceno za dolgoročno sodelovanje pa kljub temu ni bil dovolj poceni za zelo znanega distributerja plovil, čeprav je kvaliteta njegovega dela, izkušnje in znanje na neprimerljivo višjem nivoju.
Kot sem slišal bodo letos po marinah močno preganjali delo na črno. Odgovarjali pa bodo (visoke kazni) predvsem distributerji plovil, saj na plovilu dokler ni izvoženo ne sme delati tuja oseba brez delovnega dovoljenja pa čeprav je to bodoči lastnik (tuja podjetja, tuji čarteristi...) No sicer to za nas velja na hrvaškem že več kot deset let. Poostren nadzor izvajajo v marinah in na meji že zadnjih pet let. Sankcije so odvzem orodja, plačilo kazni, ter prepoved vstopa v hrvaško. V enem od primerov zaposlenega v slovenskem navtičnem podjetju, ki je šel reševat reklamacijo, poleg prej omenjenega še prepoved vstopa za tri leta!!

Najbolje je kupiti plovilo z minimalno opremo in kasneje v lastni režiji to vgraditi, če želite, da je narejeno kot treba. To velja skoraj za vsa plovila do 100.000€.

LP
Nikola Tesla
adrian
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a adrian » Ne Feb 28, 2010 23:04

Bravo Nikola Tesla, prav si povedal in se popolnoma strinjam s teboj, zaradi prav tega razloga kupujem plovila pri trgovcu, kateri ima suport urejen, se pravi pogoje za odpravljanje reklamacij, tako na motorju kot trupu, enostavno - imam možnost plovilo odpeljati po kopnem ali po morju kjer sem ga kupil, tako težav ni, samo takih "pravih" trgovcev je zelo malo, pri nas pa plovila prodajajo skoraj že v vsaki vasi, kasneje se pa nimaš na koga obrniti

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov