zakaj naj bi počilo ohišje bloka? Menim, da bi v primeru loma materiala prej počil sam nosilec uaganjača, kot pa sam blok motorja.
Iz stikalne plošče lahko "dobiš" ali izmenično napetosto (75W), ali enosmerno (50W). Vsaj tako jaz razumem elektro shemo. Stikalna plošča je označena s številkami od 1 do 6, ki naraščajo po vertikali od zgoraj navzdol. Prvo in zadnje mesto na stikalni plošči nista oštevilčeni. Št. 1 torej zaseda drugo mesto na stikalni plošči, itd...
Kabla iz 4. in zadnjega (spodnjega neoštevilčenega) mesta "nudita" DC, AC pa "dobimo" iz 4. in 5. mesta. Če se motim, me prosim popravite.
Avtomat za "čok" ni nujno potreben. Še vedno lahko ročno potegneš vzvod (in s tem pripreš loputo - dovod zraka) pri hladnem zagonu motorja. Obratno s potiskom vzvoda loputo odpreš, hitro po zagonu motorja in ko užigaš topel motor.
Tudi tisto varnostno stikalo, ki preprečuje nameren ali pa nenameren vklop zaganjača ni nujno potrebno. Je pa dobrodošlo.
Sam imam elektro vžig dobro leto, brez avto čoka in brez varnostnega stikala. Nimam daljinskih komand. Za zagon motorja imam na motorju nameščeno tipkalo. Motor ,v času od kar imam nameščen elektro zaganjač, obratuje vsaj 3x tedensko. Do sedaj (Boscheva elektronika mislim da nima veze z zaganjačem) ni bilo nikakršnih težav. Uporabljam akumulator 55Ah in nanj je skoraj ves čas priklopljena kaljužna črpalkica s plovcem. Kabel do zaganjača odklapljam. Opazil sem tudi, da je vžig z zaganjačem veliko bolj enakomeren in manj sunkovit kot ročni. Pa ročnega še vedno uporabim, da malo ramigam potezno vrv in mehanizem s polžem ter vzmetjo. Jaz, torej toplo priporočam uporabo zaganjača. Ob primerni montaži in vzdrževanju.
Drugače pa "roman v" dobrodošel (dobrodošlico ti izrekam glede na to, da si se "oglasil" šele drugič na Morjeplovcu