Motorji SELVA (9,9KM)
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
kotulc napisal/-a:In kje se da kupiti 2T 9,9KM motorje ? Ter kako naj ga potem registriram?
Dobrodošla vsaka informacija, tudi glede cene.
Tako je kot si napisal v SLO ga ni mogoče registrirat je pa ga mogoče na hrvaškem al pa v EU uniji v drugih državah!
Motor je stal 1375€ je popolnoma nov in Dobiš motor ter rezervoar !
Cenik pod akcija je na www.coln.si prodajalec oz. uvoznik pa je Seaway kolikor sem razbral iz dokumentacije !
kotulc napisal/-a:Kje pa ga boš registriral? Ker za HRV reg. je verjetno treba plačati carino in to verjetno ni ugodno, zanimiva bi bila kakšna poceni EU reg.
Sem ga že v EU v Nemčiji !
Eden je pisal tu na Forumu enkrat o teh registracijah pa sem se malo pozanimal in se je pol dalo uredit !
Pol pa na Hrvaškem ni problema z vinjeto pa z vsemi papirji !
Pri nas ni možno zavarovat zadeve ker zavarovalnice ne zavarujejo čolnov iz tujine ! Registracija je trajna in je stala 180€ !
V Nemčiji pa ga zavaruješ če boš vozil čoln v Sloveniji ker smo v EU, če pa ga voziš na hrvaškem pa ga vsako leto zavaruješ na Hrvaškem ker je tudi ceneje in je to to zaenkrat !
Lp
V Nemčiji pa ga zavaruješ če boš vozil čoln v Sloveniji ker smo v EU, če pa ga voziš na hrvaškem pa ga vsako leto zavaruješ na Hrvaškem ker je tudi ceneje in je to to zaenkrat !
Lp
Zanimivo
Glede na HRV zakonodajo pa zavarovanja sploh ne potrebuješ: Sve domače i strane brodice i jahte ukupne snage porivnog uređaja veće od 15 kW, koje plove u unutarnjim morskim vodama i teritorijalnom moru Republike Hrvatske moraju imati valjanu policu o osiguranju obvezne odgovornosti za nematerijalne štete vlasnika brodice.
Kaj pa to ko je nekdo pisal, da ta NEM reg. velja samo za celinske vode in ne za morje?? Ne bi rad tako registriral, potem mi pa hrvati ne bi dali plovnega dovoljenja vinjete
Ker če je to res je to idealno za marsikoga, ki kupuje čoln z motorjem do 15kw, sploh pa za tiste, ki kupijo 2T.
Glede na HRV zakonodajo pa zavarovanja sploh ne potrebuješ: Sve domače i strane brodice i jahte ukupne snage porivnog uređaja veće od 15 kW, koje plove u unutarnjim morskim vodama i teritorijalnom moru Republike Hrvatske moraju imati valjanu policu o osiguranju obvezne odgovornosti za nematerijalne štete vlasnika brodice.
Kaj pa to ko je nekdo pisal, da ta NEM reg. velja samo za celinske vode in ne za morje?? Ne bi rad tako registriral, potem mi pa hrvati ne bi dali plovnega dovoljenja vinjete
Ker če je to res je to idealno za marsikoga, ki kupuje čoln z motorjem do 15kw, sploh pa za tiste, ki kupijo 2T.
Pozdravljeni,
ima že kdo kaj več informacij kako se obnese Selva Piranha 9,9KM?
Zaradi teže in ker je 4T se mi dopade kot pomožni motor za 6,5m gliser.
Cena je tudi nizka.
Kot ste ugotovili so bile stare 2t selve jajc, vsi večji od 15 konjev (in tudi nekateri manjši) so Yamaha +samo havba od Selve.
Ali ima Piranha res Parsun motor? Kot berem -Parsun- ameriški investitor s proizvodnjo na Kitajkem.
Lp
ima že kdo kaj več informacij kako se obnese Selva Piranha 9,9KM?
Zaradi teže in ker je 4T se mi dopade kot pomožni motor za 6,5m gliser.
Cena je tudi nizka.
Kot ste ugotovili so bile stare 2t selve jajc, vsi večji od 15 konjev (in tudi nekateri manjši) so Yamaha +samo havba od Selve.
Ali ima Piranha res Parsun motor? Kot berem -Parsun- ameriški investitor s proizvodnjo na Kitajkem.
Lp
-
nautic boy
- Kapitan korvete
- Kraj: DOMŽALE - PAG
-
nautic boy
- Kapitan korvete
- Kraj: DOMŽALE - PAG
Pregledal sem precej strani na internetu in sem našel le dva komentarja glede Selve Piranhe 9.9HP.
Eden je bil na neki angleški strani in pravi, da je motor vrnil, ker je bil težek za vžgat, puščal olje in grozno ropotal v najvišjih vrtlajajih.
Drugi komentar iz nemške strni je bil, da gospodu topel motor ne vžge in da na nobenem uradnem servisu ne ugotovijo kaj bi to bilo.
To sta bili edini informaciji, ki sem jih uspel dobiiti. Obe negativni, pozitivne pa nisem našel nobene.
Nautic boy, ali tebi dobro vžiga tudi ko je topel?
Motor ima sicer dve leti garanciji. Ampak, če je pa res bolj nestabilne kvalitete bi pa rajši že v štartu dal tace stran.
lp
Eden je bil na neki angleški strani in pravi, da je motor vrnil, ker je bil težek za vžgat, puščal olje in grozno ropotal v najvišjih vrtlajajih.
Drugi komentar iz nemške strni je bil, da gospodu topel motor ne vžge in da na nobenem uradnem servisu ne ugotovijo kaj bi to bilo.
To sta bili edini informaciji, ki sem jih uspel dobiiti. Obe negativni, pozitivne pa nisem našel nobene.
Nautic boy, ali tebi dobro vžiga tudi ko je topel?
Motor ima sicer dve leti garanciji. Ampak, če je pa res bolj nestabilne kvalitete bi pa rajši že v štartu dal tace stran.
lp
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti