Motor 5HP

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

lukzy
Kapitan korvete
Kraj: Ljubljana - Krk

Motor 5HP

OdgovorNapisal/-a lukzy » Po Jun 15, 2009 22:01

Zdravo

V začetku leta sem kupil gumico YAM 300 ter zraven dobil Mercury 5HP.Oboje 2000 letnik. Pred kratkim pa sem ga tudi prvič sprobal na vodi. Skoraj vse moje izkušnje z (ne)vožnjo so seveda porazne. Motor je bil že 3-krat na servisu in še vedno to ni to. Ne zaupam mu čisto nič in ga bom kar lepo sredi morja enkrat odvil in vrgel v morje. Sem se naveslal in nakurblal za naslednjih nekaj let.
Sedaj sem se odločil kupiti nov 5 konjski motor pa me zanima kaj priporočate. Ker sem finančno omejen se nagibam k nakupu PARSUN-a:
http://www.bolha.com/oglas382899674/novi-motorji-parsun-f5bms

Prosil bi vas za kak info, če kdo pozna te motorje, mogoče kako priporočilo. Sem pa finančno omejen zato kaki 5-konjski za 1.500€ ne pridejo v poštev.

Hvala.
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Po Jun 15, 2009 22:19

Pozdravljen
Če nimaš denarja za stran metat,kupi preizkušeno znamko,te pa naj preizkušajo drugi.Yamaha,Suzuki,Honda in Tohatsu,ostalo pa...
Predno boš pa Mercurkota dal ribam ga pa meni posodi,samo toliko da ga popravim. :)
LP Iztok
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Jun 15, 2009 22:37

Joj lukzy! Imaš vrhunski stroj, ti bi pa sedaj kupil nekega kitajčka, samo da je nov?
Kot ti je svetoval polanc, so Yamaha, Suzuki, Honda odlični motorji, Mercury pa je enako odličen. Raje tega daj enemu poštenemu serviserju (polanc recimo :wink: ), pa bo predel 3.000.000 krat bolje kot nov Parsun.

LP
bfrenk
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a bfrenk » Po Jun 15, 2009 23:07

Si me pa res prestrašil s tem Mercurijem,Sem ravno premišljeval, da bi novega 5KM kupil, sedaj pa....
Mogoče si imel pač smolo, oziroma je prejšnji lastnik zelo grdo skrbel za njega
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Jun 15, 2009 23:09

Vzdrževanje nima veze, očitno je nekaj narobe, pa nihče do sedaj še ni pravilno nastavil. Mogoče je samo kaj zamašen uplinjač...
Mercury je odličen motor, tako da ni nobenega straha.

LP
ploc
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a ploc » Ne Maj 16, 2010 17:27

Parsun, Tohatsu, Yamaha,...vse je to Kitajc do 15KM. Sam etikete limajo na JAP, da lazje urejajo certifikate po svetu. Sicer pa razmerje kvaliteta, EU garancija, cena - bodimo realni in pravicni - PARSUN prevaga vse! Povprasajte HR ribice, ki jih imajo na testih ze 2. leto vse dni v letu; brez pripomb. Odg. ki sem ga dobil: motor kot motor - prav nic mu ne fali, kot tudi ne Tomosu, ki so ga tudi vsi grajali. Nic vam ne koristi Honda, ce ji ne date olja. Sicer pa ce se vse redno menja, dela kot urica. Parsun ima tudi najmanj decibelov do 15KM! Parsun 2.6 je najbolji motor na svetu... Analize v laboratoriju v Londonu za CE so pokazale svoje. Se bolj sem ga vzljubil-Parsun; sicer pa mu moramo se dati cas 5 let da cas pokaze svoje-zaenkrat mu za prva 4 leta kaze lepo.
adrian
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a adrian » Ne Maj 16, 2010 18:48

ploc, dobro, javi se l. 2020, pa da vidimo kako se obnese tvoj Kitajc, na kvalitetnih izdelkih v EU se pojavlja čedalje več napisov na embalaži NO CHINA, pa si misli, ampak tudi slepa kokoš zrno najde
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Po Maj 17, 2010 07:15

Dva dni pa en torek delajo motorje pa so že boljši od tistih, ki jih delajo že sto let, nekako ne gre skupaj.
Guma je guma, zaenkrat.
dravdej
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a dravdej » To Maj 18, 2010 08:20

No nevem kak Ploc lahko brez nekih dokazov pišeš neumnosti za motorje da vse delajo Kitajci do 15HP ! Res da dosti delajo oni vendar vsaj Tohatsu ga delajo Japonci večina montažo vse ker imajo najbolj robotizirano poizvodnjo na Svetu za Izvenkrmne motorje ! Sam sem imel 4-taktnega 5HP Tohatsuta ki je deloval 4 leta brez same ene napake ter niti enkrat ni crkno na vodi !!! Tak da dvomim da bo Parsun glih tako delal ! Ker še vedno velja pravilo da če je nekaj posceni se mora to nikje poznat na kvaliteti ! Sam sem kupil Kitajski Scooter JmStar 4 Taktni ki je kopija Honde GY6 modela motorja zaekrat deluje dobro ni pripomb ! Ampak vsak del se vidi da je narejen površno! Zato sem ga tudi dobil poceni in me ne moti ker ga bom imel 5.let če pa bi želel kvaliteto in dokaj dovršeno izdelavo, ki bi pol vzdržal 10.leta ali več pa bi moral kupit Aprilio al pa Yamaho vendar bi bila cena temu primerna!

Tak da Kitajc al ne kitajc je odločitev v tem koliko se bo zadeva uporabljala ter kako bo čez 5 let z rezervnimi deli ????
roman v
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a roman v » To Maj 18, 2010 21:01

Ker sem veliko časa na Krku mi prosim sporoči kam si ga odvrgel. Rabim ravno tak motor za gumico da se bo hči lahko vozila na kopanje, z baylinerjem 2052 Merc 5.o se pač noče.
Lep dan in mirno morje.
maestro9
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a maestro9 » So Jul 17, 2010 20:37

Za Parsun sem bil tudi sam najprej navdušen.
5KM za cca 800€ (nov) se je slišalo več kot odlično...

Žal (na mojo srečo) sem slišal kritike čez te motorje iz prve roke, tako da sem se od tega malo oddaljil in odločil, da dam malo več € ali pa preizkusim katero frugo nižje cenovno znamko.

Morda vprašanje za poznavalce, sam še vedno razmišljam o Yamaha 4, vendar sem zasledil tudi Vector motorje (vector.si). Je komu kaj znano o tej firmi? Izkušnje iz prve roke po možnosti? Prodaja jih fortasse v MB.
Kunto

OdgovorNapisal/-a Kunto » Ne Jul 18, 2010 14:00

Pozdravljeni.
Sem že nekaj časa član foruma ampak je to moj prvi post zato bi vas najprej vse lepo pozdravil.

Rad bi povedal moje mnenje o Kitajcih.
Je že res da so Yamaha, Suzuki, Honda in še marsikateri drugi proizvajalec prisotni na kitajskem. Pač cenejša delovna sila. Vendar razvoj, kvaliteta materiala, in tehnologija proizvodnje ter standardi pa se vršijo po kriterijih, ki jih določajo na japonskem. Na kitajskem pa potem vse skup zmečejo - seveda pod japonsko kontrolo. Tako je čisto vseeno kdo sestavlja dokler se držijo standardov ki jih določi matično podjetje.

Druga pesem je pa Parsun in podobni izdelki ki so "plod kitajskega znanja" in standardov, ki pa so vsekakor na drugačnem nivoju kot pa recimo japonski in temu primeren je potem končni izdelek.

Lep pozdrav
Kunto
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Po Jul 19, 2010 07:08

Še vedno je najboljša varianta kupiti dve do tri leta star motor preverjene znamke, moje mnenje.
Guma je guma, zaenkrat.
klemn
Admiral

OdgovorNapisal/-a klemn » Pe Jul 23, 2010 13:27

Moja yamahca 5 (2takt) stara nekje 15 let dela k nova, pa tut na 3m gumici, če sem sam gor kr konkretno leti :D
neznan
Štabni praporščak
Kraj: Velenje

OdgovorNapisal/-a neznan » Če Avg 05, 2010 06:45

Letos sem kupil 5 KM Suzukija (900€), starega 2 leti, je deloval kot švicarska ura. Poskusi še z rabljenim, morda si imel le smolo. Zelo zadovoljen :).

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov