Izola - Trst - Miramar -Tržič
Moderatorji: moderator2, moderator
Izola - Trst - Miramar -Tržič
Pred dopustom, nameravam za praznik 25 junij malo sprobati čoln po zimskem spanju.
Malo vožnje po Koprskem zalivu,skok do Trsta, kjer bi se želel peljati po kanalu do ponte rosa, tam malo privezati čoln, da skočim v Motomarine po par drobnarij za čoln, se nato odpeljati, da vidim dvorec Mirama z morja in v kolikor mi bo vreme dopuščalo morda še skok do Tržiča, potem pa švrk nazaj v Izolo.
Zanima me sledeče. Po novem baje ni potrebnna več odjava in prijava, pač šengensko področje. Zanima pa me, kako je z opremo čolna. Imam vso opremo, katero predpisuje Slovenija, nimam pa rešilnega "šlavfa" z vrvjo, katerega predpisuje Italija.
Je dovolj, če za plovbo Koprski in Tržaški zaliv izobesim le Evropsko zastavo?
Ne vem tudi kakšno dodatno zavarovanje je potrebno v Italiji. Imam klasično registracijo in Adriatik obvezno zavarovanje plovila po naših zakonih?
Potem me še zanima, ali smeš upluti po kanalu do ponte rosa z gumenjakom pod 5m? Baje je sidranje in vezanje pred dvorcem Miramar prepovedano. Zanima me kako je s tem? V kolikor je še kakšna posebnost na tej poti, bom hvaležen vsem za napotke.
LP PACEK
Malo vožnje po Koprskem zalivu,skok do Trsta, kjer bi se želel peljati po kanalu do ponte rosa, tam malo privezati čoln, da skočim v Motomarine po par drobnarij za čoln, se nato odpeljati, da vidim dvorec Mirama z morja in v kolikor mi bo vreme dopuščalo morda še skok do Tržiča, potem pa švrk nazaj v Izolo.
Zanima me sledeče. Po novem baje ni potrebnna več odjava in prijava, pač šengensko področje. Zanima pa me, kako je z opremo čolna. Imam vso opremo, katero predpisuje Slovenija, nimam pa rešilnega "šlavfa" z vrvjo, katerega predpisuje Italija.
Je dovolj, če za plovbo Koprski in Tržaški zaliv izobesim le Evropsko zastavo?
Ne vem tudi kakšno dodatno zavarovanje je potrebno v Italiji. Imam klasično registracijo in Adriatik obvezno zavarovanje plovila po naših zakonih?
Potem me še zanima, ali smeš upluti po kanalu do ponte rosa z gumenjakom pod 5m? Baje je sidranje in vezanje pred dvorcem Miramar prepovedano. Zanima me kako je s tem? V kolikor je še kakšna posebnost na tej poti, bom hvaležen vsem za napotke.
LP PACEK
Sem mislil, da zijajo v čoln, so jim pa le ( .)( . ) bokobrani na čolnu všeč.
Gor obesi it.in našo zastavo pa bo mir. Ne rabiš nikakršne odjave in prijave.
Če imaš čoln reg.v Slov. ne rabiš imeti reš.šlavfa.
Pred Miramarjem so rumene boje in če si delal izpit veš kaj pomenijo.
Če jih boš prevozil boš imel takoj na grbi obalno stražo.
Govorim ti iz lastnih izkušenj. Jaz sem jo odnesel samo z opozorilom.
Aja pa pazi da ne boš glisiral preblizu obale, kajti karabinjerji so v tem koncu stalno na morju.
Če imaš čoln reg.v Slov. ne rabiš imeti reš.šlavfa.
Pred Miramarjem so rumene boje in če si delal izpit veš kaj pomenijo.
Če jih boš prevozil boš imel takoj na grbi obalno stražo.
Govorim ti iz lastnih izkušenj. Jaz sem jo odnesel samo z opozorilom.
Aja pa pazi da ne boš glisiral preblizu obale, kajti karabinjerji so v tem koncu stalno na morju.
Ljubitelj narave
Motomarine ni več v centru, ampak je pri svetilniku. Glej zanje 3 poste -> http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... 2&start=15
V Canal Grande mislim, da smeš vpluti, vendar v plimi je most prenizek. Včasih še glava ne gre skozi
V Canal Grande mislim, da smeš vpluti, vendar v plimi je most prenizek. Včasih še glava ne gre skozi
Tex umiri žogo. Še malo pa bomo kot Hrvati - noben nam ne bo odgovarjal !
Jebi ga. Tud pr nas in na Hrvaškem so pred leti dvignili zavarovalno odgovornost. Verjetno imajo izkušnje z večjimi škodami.
Sicer pa so mene na zavarovalnici ob podaljšanju vprašali in opozorili na to novost.
Jebi ga. Tud pr nas in na Hrvaškem so pred leti dvignili zavarovalno odgovornost. Verjetno imajo izkušnje z večjimi škodami.
Sicer pa so mene na zavarovalnici ob podaljšanju vprašali in opozorili na to novost.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
kr en napisal/-a:Tex umiri žogo. Še malo pa bomo kot Hrvati - noben nam ne bo odgovarjal !
Glede na moje izkušnje z italjianskimi dopustniškimi pomorščaki, italjianska pomorska oblast in zavarovalnice v bistvu nimajo druge izbire.
Sve će to narod da pozlati!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov