Menjava impelerja na yamahi 80-100-115 (home made)
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Sem čist frišen na tem forumu,torej vsem skupaj en lep pozdrav.Zanima pa me kakšna so dejansko priporočila za menjavo impelerja.Imam namreč Yamaho 40 l.99 vsako leto približno 60-80 ur obratovanja pa še nikoli nisem menjal ničesar ,razen olja v peti in sveč.
Ali naj ga zamenjam,motor se hladi normalno,zgoraj voda močno šprica(že ves čas enako) ali naj pustim pri miru.
Moti me edino da je olje v peti kot bela kava (zaradi vode,slabo tesnenje)pri preizkusu tesnenja tesnil z pumpo pa je vse O.K.
Hvala za nasvete.
L.P.
Ali naj ga zamenjam,motor se hladi normalno,zgoraj voda močno šprica(že ves čas enako) ali naj pustim pri miru.
Moti me edino da je olje v peti kot bela kava (zaradi vode,slabo tesnenje)pri preizkusu tesnenja tesnil z pumpo pa je vse O.K.
Hvala za nasvete.
L.P.
Bolje biti zdrav in bogat kot reven in bolan.
Če prav razumem je to tista matica ki je malo nad peto in je privijačena na šest kotni profil ki gre nato gor proti motorju(se vidi tudi ko je še vse sestavljeno).Torej odviješ matico in šest kotni profil odviješ iz vzvoda ki gre v peto.Zapomniš pa si tudi koliko navoja gleda iz šest kotnega profila.
Zamenjal pa bi tudi vse semeringe vpeti (ko bo že vse na ponku)pa me zanima ali je potrebno kakšno posebno orodje in če je to zelo komplicirano.
Mogoče kakšen link kjer je to že opisano.
Nekateri vidim da imate sestavnice od motorjev(jaz je pri rabljenem motorju nisem dobil
),me pa zanima če kdo ve kje bi jo lahko.(vsaj kakšno kopirano varianto) bi bil zelo vesel.
L.P.
Hvala
Zamenjal pa bi tudi vse semeringe vpeti (ko bo že vse na ponku)pa me zanima ali je potrebno kakšno posebno orodje in če je to zelo komplicirano.
Mogoče kakšen link kjer je to že opisano.
Nekateri vidim da imate sestavnice od motorjev(jaz je pri rabljenem motorju nisem dobil
L.P.
Hvala
Bolje biti zdrav in bogat kot reven in bolan.
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 20 gostov