TEŽAVE S SUZUKIJEM

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Rookie
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljanski kotliček

TEŽAVE S SUZUKIJEM

OdgovorNapisal/-a Rookie » Ne Avg 29, 2010 10:10

Pozdrav Morjeplovci, po kolobociji ki sem jo opisal v postu ''če bi fovšija gorela'' mi je uspelo popraviti vso škodo na čolnu in ga celo odpeljati s seboj na dopust :D
No, vsaj mislil sem da je vse ok... ker motor ki sem ga nataknil na čoln ne deluje kot bi moral, tako da smo dopust bolj malo pluli in veliko popravljali.
Imam Suzuki DT 65, letnik 99 ki vžge krasno, v leru dela krasno, potegne tudi (mislim) tako kot je treba, ampak enostavno ne zvrti motorja do konca. Razdrl sem že vse uplinjače(frgazerje), jih očistil, ravno tako bencinsko pumpo, zamenjal svečke... pa nič, še vedno isto! Motor nima moči, po moji oceni imam samo nekje 20-30% moči, ampak porabo ima pa za 103% :?
Prosim za pomoč z idejami kje naj začnem, kajti rad bi rešil problem, da probam letos še kakšen dan zapluti. Samo prosim ne mi svetovati naj ga peljem k temu ali onemu mehaniku, ker sem za obnovo po potopu fond za letos izčrpal in sem odvisen samo od sebe, razen če še kje obstaja kakšen mehanik, ki deli brezplačne nasvete ali celo pomoč.

Hvala
LP Iztok
Če ne gre, vzamem večje kladivo.
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Ne Avg 29, 2010 10:15

Kok je z vžigom? A maš prav nastavljen vzvod ki prestavlja vžig ko dodaš gas? Al pa če je eno čudo ki smo ga mi meli na yamahi 28:D Ko je bil pokrov nataknjen čez motor ni šlo pod polnim gasom ko pa ga ni blo je pa use šlo kot je treba! "sifon" za dovod zraka je bil zadelan in motor ni dobil zraka in je sam kadilo in ni dobil obratov.
Rookie
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Rookie » Ne Avg 29, 2010 10:27

Pa sej nem vem a je še kej kar nismo probal... brez pokrova, pa z pokrovom, pa je eden pri polnem gasu pumpal bencin na dovodni cevi, pa sem v gorivo dodal kemijo za čiščenje bencinskega sistema...
Zato pa prosim za pomoč ker mi zmanjkuje idej...
Rookie
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Rookie » Ne Avg 29, 2010 10:28

Marcel_Mastnak napisal/-a:Kok je z vžigom? A maš prav nastavljen vzvod ki prestavlja vžig ko dodaš gas? Al pa če je eno čudo ki smo ga mi meli na yamahi 28:D Ko je bil pokrov nataknjen čez motor ni šlo pod polnim gasom ko pa ga ni blo je pa use šlo kot je treba! "sifon" za dovod zraka je bil zadelan in motor ni dobil zraka in je sam kadilo in ni dobil obratov.

Ta motor (baje) ima avtomatsko nastavitev predvžiga, če si to mislil.
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Ne Avg 29, 2010 10:38

ok pol nazaj vzamem glede vžiga :D pa si se stem motorjem že kdaj voozil normalno al si zdaj prvič plul z njim? Mogoče je kdo kaj diral frgazerje? A so sinhronizirani? So dize vse prave velikosti, igle? Sm dobil enkrat eno hondo VTR 1000 za rihtat ko je mela podobne simptome in smo ugotovil da so junaki zamenjal kr na pamet dize in igle na frgazerjih:S
Rookie
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Rookie » Ne Avg 29, 2010 10:41

Dize, igle, vplinjači so ok. Motor sem kupil rabljen, stal je 8-9 mesecev na suhem, prodajalec ga sploh ni imel nikoli na čolnu. Tako da sem ga na paniko zamenjal z starim, probal če vžge in hajd na dopust...
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » Ne Avg 29, 2010 11:06

Potem nam ostane še kompresija. Si jo izmeril pred nakupom ? Problem je lahko v batnih obročkih, cilindrih...Kaj pa mešanica, jo pripravlja sam ?
zobar
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a zobar » Ne Avg 29, 2010 11:34

Lahko je 1000 stvari.Spakiraj vse skupaj , pa odpelji na pooblaščeni servis, pa naj zrihtajo tisti, ki se spoznajo.Če si zaključil sezono ti naj naredijo še konzervacijo, pa drugo leto ne bo problemov.
Uporabniški avatar
miucren
Kapitan bojne ladje
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a miucren » Ne Avg 29, 2010 11:48

lp
Jaz sem imel podobno težavo.Rekel si da si fergazerje razdr so dize res čiste kajti jaz sem imel dize zašopane od olja preveri še enkrat. :wink:
RANIERI 545 S
dinksi
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a dinksi » Ne Avg 29, 2010 14:17

Če sem prav razumel imaš ta motor prvič na svojem čolnu???
Je korak propelerja pravi???
Če si siguren v propeler si sposodi stroboskop in mu izmeri predvžig. Z naraščanjem obratov v prestavi se mora tudi kot predvžiga večat.Razlika v stopinjah je lahko tudi 20°in več. Za to poskrbi elektronika in stikalo na prestavnem mehanizmu. Če se to ne dogaja je stikalo ali elektronika za zamenjat.
V prestavi sem napisal z rdečo, ker v leru se z večanjem obratov ne spreminja kot predvžiga.

L.p.
Dinksi
acrobat
Admiral

OdgovorNapisal/-a acrobat » Ne Avg 29, 2010 15:28

Kot sem te jest zastopil,vžge ti normalno,potegne normalno,pol je lahko samo prevelik korak,če se ti ne zvrti.Se pravi ko dodaš gas,lepo skoči do nekih obratov,pol se pa ustali pri določenih obratih in hitrosti..??
Preveri kakšen imaš propeler,mislim po dimenzijah..
lp
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Ne Avg 29, 2010 20:41

Fantje, treba je forum spremljat, če niste opazili, so njemu potopili plovilo, in sedaj ga je saniral. če ga razumem je pred potopitvijo motor delal v NULO, sedaj ga pa Je..Lepo je opisal v tej temi http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... ija+gorela zato ne ga je.. z nekimi propelerji da nima pravega. O.K. :?:
Nazadnje spremenil bolid, dne Ne Avg 29, 2010 20:43, skupaj popravljeno 1 krat.
Ure dnevi leta tečejo....
dinksi
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a dinksi » Ne Avg 29, 2010 20:43

Rookie napisal/-a:Dize, igle, vplinjači so ok. Motor sem kupil rabljen, stal je 8-9 mesecev na suhem, prodajalec ga sploh ni imel nikoli na čolnu. Tako da sem ga na paniko zamenjal z starim, probal če vžge in hajd na dopust...

S tem postom si jaz razlagam, da ta motor ni isti kot tisti potopljen.
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Ne Avg 29, 2010 20:46

Dinksi pa veš da izgleda da imaš prav :?: Dober pa najsam pove
Ure dnevi leta tečejo....
gorenjc
Admiral
Kraj: LJ

OdgovorNapisal/-a gorenjc » Ne Avg 29, 2010 20:51

bolid napisal/-a:Fantje, treba je forum spremljat, če niste opazili, so njemu potopili plovilo, in sedaj ga je saniral. če ga razumem je pred potopitvijo motor delal v NULO, sedaj ga pa Je..

točno tako, forum je treba spremljat ......... motor je zamenjal :)

@ rookie - kolikor imaš smole zadnje cajte s plovbo - dej rajš zjutrej živo žabo pojej, da bo to najhujš kar se ti lahko tisti dan zgodi

ne vem, če kaj pomaga - pri tomosu sem imel podoben problem - bila je elektronika, ki je delovala samo na enem cikindru (od dveh), pri podobnem primeru je bil pa problem batni obroček - v leru delovalo ok, v prestavi je pa zamorilo motor

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta