Sidro
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
NT, tudi jaz sem sprobaval sidra, pa sem končal na trdni delti.. in sem zadovoljen, še bolj pa je zadovoljna moja posadka.. mirno spimo, razen seveda, če ni kake res hude napovedi..a delta drži..res pa je, da sem dodal malo vrvi na bitvo, pred verigo, pa če je res bilo hudo, sem spustil po verigi še utež,kar je lepo opisal Luftar.. tega sistema se kar poslužujem, in deluje na teh pozicijah, kjer sidram, v redu..
MORJE, ŠIROKA CESTA..
popaj napisal/-a:Nikola Tesla napisal/-a:Sem že popravil v svojem postu. Naredil sem lapsus, ker sem mislil da imaš v mislih PREGIBNO DELTA sidro. Oprosti za napako.
LP NT
Ta pa je na žalost zelo slaba obe sidri pa imata isto ime
To sidro jaz poznam pod imenom CQR. Pa me popravi, če narobe mislim
Sorry samo tole je meni na prejšnji barki držalo kot pri norcih !
Imate res z CQR slabe izkušnje ?

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Še deset let nazaj je bil CQR zelo priljubljen in med takratnimi sidri eno boljših. Je zelo slab za travo, ker nima dovolj velikega pritiska v špici, da bi penetriral v travo in rezal korenine ter se tako hitro vkopal. Vkoplje se v glavnem le na mehkem dnu ampak tudi nenehno popušča saj dobesedno orje, zato so ga tudi klicali plug.
Poglej ta video in se prepričaj, da ima CQR zares veliko premajhno silo na špici, da bi se vkopal, kaj šele, da bi rezal travo. Po moji oceni je danes nakup CQRa povsem zgrešena investicija saj je na trgu dosti veliko boljših modelov.
LP NT
Poglej ta video in se prepričaj, da ima CQR zares veliko premajhno silo na špici, da bi se vkopal, kaj šele, da bi rezal travo. Po moji oceni je danes nakup CQRa povsem zgrešena investicija saj je na trgu dosti veliko boljših modelov.
LP NT
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
Čez zimo je dovolj časa, zato si bom doma naredil poiskusno sidro Wasi ali pa nekaj podobnega Rocni. Čeprav mislim, da bo nekje vmes. Imam čas in prostor za delo, torej poskusiti ni greh. Potem pa sprobam in če bo res dobro držalo, ga zamenjam z Delto.
V vsakem primeru pa javim in posnamem kako bo.
LP

V vsakem primeru pa javim in posnamem kako bo.
LP
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
- Novinec
- Admiral
- Kontakt:
Nikola Tesla,
Pridem enkrat poslikat to tvoje majhno čudo, da bom dobil pravilno razmerje. Upam, da tudi kje vidim original , da ga potem lahko na cinzer odrežem. Na mojem sidru bo napis namesto "rocna" zgledal v balkanščini "roćna"
.
Ko pa de sneg, bo padlo tudi sidro.....
LP

Pridem enkrat poslikat to tvoje majhno čudo, da bom dobil pravilno razmerje. Upam, da tudi kje vidim original , da ga potem lahko na cinzer odrežem. Na mojem sidru bo napis namesto "rocna" zgledal v balkanščini "roćna"
Ko pa de sneg, bo padlo tudi sidro.....
LP
- Novinec
- Admiral
- Kontakt:
Uroš,
samo agregat na premcu!!! Čeprav imaš sidro še vedno na barki in si privezan...... upam da ti je v tem trenutku pihalo v krmo! Ne bi rad bil pameten in te učil, vendar to lahko postane nevarno!
LP

samo agregat na premcu!!! Čeprav imaš sidro še vedno na barki in si privezan...... upam da ti je v tem trenutku pihalo v krmo! Ne bi rad bil pameten in te učil, vendar to lahko postane nevarno!
LP
- Novinec
- Admiral
- Kontakt:
u-r-o-s napisal/-a:Barka je v tem trenutku na boji in vedno se zadeva uporablja tako, da je agregat privezan ob boku in plini iz izpuha lepo "tečejo" ob boku in tako ni uhajanja plinov v barko.
Odvisno od vetra. Če veter malo spremeni smer, boš vse iz izpuha dobil skozi eno od oken in potem..... Ne mislim te učiti ampak edino mesto za agregat je na krmi ali še bolje v pomožnem čolnu, ki je na vrvi privezan za plovilo. Agregat zna biti zelo nevaren.
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov