popravilo gumenjaka

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

zoli
Desetnik

popravilo gumenjaka

OdgovorNapisal/-a zoli » Pe Nov 05, 2010 21:52

Pozdravljeni morjeplovci, imam novega gumejka a 4,20m, ki pa je bil žal poškodovan v avtomobilski nezgodi, zadnji desni tubus je na več mestih preluknjan. Material je hypalon, iščem servis, kjer bi znali to strokovno popraviti. Predvidevam, da bi bilo potrebno zamenjati polovico desenga tubusa. Ali je to sploh izvedljivo? Mi lahko posredujete naslove servisov in izkušnje, ki jih imate z njimi?

Hvala za odgovore.
bobiboss
Viceadmiral
Kraj: lj-podgorica

OdgovorNapisal/-a bobiboss » Ne Nov 07, 2010 18:59

ekola k njim sem svojga pelu

http://www.seawave-marine.si/
zoli
Desetnik

OdgovorNapisal/-a zoli » Po Nov 08, 2010 20:25

pozdravljen bobiboss, za seawave sem že slišal, ampak mi je nekdo povedal, da tam popravijo samo manjše zadeve, pri mojem gumenjaku pa mislim, da bodo morali, kar pol tube zamenjati. Ali tam znajo narediti kaj takšnega? A si ti imel večje popravilo?

hvala za odgovor.
bobiboss
Viceadmiral
Kraj: lj-podgorica

OdgovorNapisal/-a bobiboss » Po Nov 08, 2010 21:13

imel sem manjše popravilo.sicer pa je najbolje povprašati kaj in kako.
Uporabniški avatar
skiper1
Kontraadmiral
Kraj: Velenje - Krk

OdgovorNapisal/-a skiper1 » Po Nov 08, 2010 22:49

zoli pozdravljen na forumu.
Mislim, da bi ti lažje pomagali, če bi napisal bolj konkretno kakšen čoln imaš oziroma katere znamke je. Včasih se je najbolje obrniti direktno na proizvajalca ali generalnega zastopnika.
Poizkusi pri firmi Galio. Če rabiš kontaktne podatke (tel. št. naslov ...) mi piši na ZS. :D
LP
Morje da in morje vzame.
gorenjc
Admiral
Kraj: LJ

OdgovorNapisal/-a gorenjc » Po Nov 08, 2010 23:01

Povprašaj pr proizvajalcih gumenjakov Gumar Cerknica,Marinar Kranj,........ Pri kolegu vem da so pri Gumarju zamenjal vse tubuse, pa tudi Marinar to dela
zoli
Desetnik

OdgovorNapisal/-a zoli » To Nov 09, 2010 13:19

Čoln je žal brez pravega pedigreja (Kitajska), zato tukaj nima original servisa, sem že poklical Marinarja, pa mi je cinično rekel, da ga naj peljem tja, kjer sem ga kupil (menda je mislil na Kitajsko :( ), menda tudi Gumar noče popravljati tujih čolnov, še manj pa Kitajskih, očitno imajo fantje dovolj dela, da se lahko malo poigravajo, čeprav ne vem, kje imajo koristi, razen v zadoščenju, da so nijhovi čolni najboljši na svetu...

PS. skiper1, kaj to pomeni, da ti naj pišem na ZS, sem namreč nov na forumu in še ne razumem vseh kratic...

lep dan vam želim
blze
Admiral
Kraj: Il. Bistrica-Selce
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » To Nov 09, 2010 13:22

zoli napisal/-a:Čoln je žal brez pravega pedigreja (Kitajska), zato tukaj nima original servisa, sem že poklical Marinarja, pa mi je cinično rekel, da ga naj peljem tja, kjer sem ga kupil (menda je mislil na Kitajsko :( ), menda tudi Gumar noče popravljati tujih čolnov, še manj pa Kitajskih, očitno imajo fantje dovolj dela, da se lahko malo poigravajo, čeprav ne vem, kje imajo koristi, razen v zadoščenju, da so nijhovi čolni najboljši na svetu...

PS. skiper1, kaj to pomeni, da ti naj pišem na ZS, sem namreč nov na forumu in še ne razumem vseh kratic...

lep dan vam želim

ZS= zasebno sporočilo, klikneš na dnu okvirja kjer je napisano besdilo. Tak kvadratek in noter piše ZS.

Lp
Uporabniški avatar
PACEK
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a PACEK » To Nov 09, 2010 14:14

morda v pomoč, čeprav ne prav veliko, ampak na italjanskem portalu subito, sem pri ponudbi čolnov v nekaterih trgovinah opazil, da imajo v ponudbi tudi prodajo kompletnih tubusov različnih dimenzij.
Torej, če prav razmišljam, ob taki odločitvi to pomeni, da odstraniš iz plastike stare tubuse, vse skupaj prebrusiš, razmastiš, naneseš lepilo po navodilih prodajalca, nalepiš tubuse in , če si prav delal imaš takorekoč novega gumenjaka?
Morda se oglasi kdo, ki je tovrsto delo že opravil in bo pokomentiral iz lastnih iskušenj.
LP PACEK
Sem mislil, da zijajo v čoln, so jim pa le ( .)( . ) bokobrani na čolnu všeč.
Uporabniški avatar
PACEK
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a PACEK » To Nov 09, 2010 14:48

tukaj prilepim še en link, da ne bo kdo rekel, da govorim na pamet.

http://www.subito.it/nautica/novita-201 ... 208932.htm
LP PACEK
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » To Nov 09, 2010 14:52

PACEK napisal/-a:morda v pomoč, čeprav ne prav veliko, ampak na italjanskem portalu subito, sem pri ponudbi čolnov v nekaterih trgovinah opazil, da imajo v ponudbi tudi prodajo kompletnih tubusov različnih dimenzij.
Torej, če prav razmišljam, ob taki odločitvi to pomeni, da odstraniš iz plastike stare tubuse, vse skupaj prebrusiš, razmastiš, naneseš lepilo po navodilih prodajalca, nalepiš tubuse in , če si prav delal imaš takorekoč novega gumenjaka?
Morda se oglasi kdo, ki je tovrsto delo že opravil in bo pokomentiral iz lastnih iskušenj.
LP PACEK

napaka!!
ne moreš ti kar neke tubuse gor nalepit, tubusi so narejeni po meri za vsako korito posebej :!: širina, dolžina premer tubusa, tam kjer se falte prelepijo na korito(ni tako simpl kot si ti napisal) iz izkušenj ti povem, da je dela s tubusi po meri od 10-15 ur(samo tubusi) potem pa še 3-4ure lepljenja na korito s faltami

in kaj si ti sklepal iz tega linka, ki si ga prilepil?
to je klasična proizvodnja gumenjakov(tako zgleda v delavnici) :roll:
Uporabniški avatar
PACEK
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a PACEK » To Nov 09, 2010 15:06

moja napaka, le sklepanje, mislil sem, da je slika narejena v trgovini in da se za določene tipe dobijo tubusi, kod denimo zračnica za določeno dimenzijo avtomobilskih koles. Pač nekaki univerzalni tubusi, ki jih je možno dati recimo na določene premere najpogostejših čolnov.
Sem bil v zmoti v razmišljanju, za kar se opravičujem.
Namen je bil dober.
LP PACEK
Uporabniški avatar
MareC
Admiral

OdgovorNapisal/-a MareC » To Nov 09, 2010 15:23

PACEK napisal/-a:moja napaka, le sklepanje, mislil sem, da je slika narejena v trgovini in da se za določene tipe dobijo tubusi, kod denimo zračnica za določeno dimenzijo avtomobilskih koles. Pač nekaki univerzalni tubusi, ki jih je možno dati recimo na določene premere najpogostejših čolnov.
Sem bil v zmoti v razmišljanju, za kar se opravičujem.
Namen je bil dober.
LP PACEK

ah nič preveč opravičevanj
imaš ZS
drugače pa zaenkrat ni nekih univerzalnih ravno zaradi oblikovanja po koritu, ki je pri večini modelov različno
čeprav vem, da je šlo iz lomaca 500 na gumarja 500
zoli
Desetnik

OdgovorNapisal/-a zoli » To Nov 09, 2010 16:47

MareC, vidim, da se spoznaš na zadevo. A maš kakšen naslov? Mogoče v Italiji? A mogoče veš, koliko stane, da ti zamenjajo tubuse na 420cm dolgem čolnu, vsaj približno, da vidim, če se to sploh splača flikati ?
Čoln je nov, pa mi ga je škoda vreči v smeti... :D
lp
Uporabniški avatar
MareC
Admiral

OdgovorNapisal/-a MareC » To Nov 09, 2010 17:57

zoli napisal/-a:MareC, vidim, da se spoznaš na zadevo. A maš kakšen naslov? Mogoče v Italiji? A mogoče veš, koliko stane, da ti zamenjajo tubuse na 420cm dolgem čolnu, vsaj približno, da vidim, če se to sploh splača flikati ?
Čoln je nov, pa mi ga je škoda vreči v smeti... :D
lp
Nazadnje spremenil MareC, dne Po Jun 16, 2014 19:11, skupaj popravljeno 1 krat.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta