železna barka
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
železna barka
pozdravljeni.zanima me če ima kateri morjeplovec iskušnje z železno barko njeno zdrževanje oziroma njena obnova.barka je bila nareta za slatko vodo kar pomeni da rosfraja na tej barki ni ampak je navadna kovina.
BOKABO11
pozdravljen intelektualec tex. to da potrebuješ švasaparat za železo vem tudi jaz.švasaparat imam ker z njim služim vsakdanji kruhek ne pa z kulijem, ne vem pa kaj ti ne zastopiš pa tako pismen,o.k. sam za tebe,barka je stara 30 let.v notranjosti trupa jo je načela rja.moje vprašanje kako jo sanirat in z čim je potem zaščitit in ali je že kdo to delal.
BOKABO11
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
Bokabo11,
mene bolj zanima, zakaj bi se odločil za železno barko, ko pa je tako veliko GFK bark. Poleg tega je vzdrževanje teh bark v slani vodi neprimerno dražje, kot GFK bark, ...... ter še kaj bi se našlo.
Je za tvojo odločitev botroval tip barke? Mogoče cena? Teža barke? Ne vemo ali je jadrnica in misliš z njo obpluti oceane, kajti motorno barko v železu ne vidim kot barko za vikend navtike, bolj kot ribiško barko. Te pa so vedno rjaste in mehurjaste,....
Varilni aparat boš še najmanj potreboval. Bolj kakšen dober brusilnik, Ferosan za rjo, zelo kvalitetne barve in smole za barvanje trupa, notranjost pa........ zelooooo hladna in nezaščitena.
LP

mene bolj zanima, zakaj bi se odločil za železno barko, ko pa je tako veliko GFK bark. Poleg tega je vzdrževanje teh bark v slani vodi neprimerno dražje, kot GFK bark, ...... ter še kaj bi se našlo.
Je za tvojo odločitev botroval tip barke? Mogoče cena? Teža barke? Ne vemo ali je jadrnica in misliš z njo obpluti oceane, kajti motorno barko v železu ne vidim kot barko za vikend navtike, bolj kot ribiško barko. Te pa so vedno rjaste in mehurjaste,....
Varilni aparat boš še najmanj potreboval. Bolj kakšen dober brusilnik, Ferosan za rjo, zelo kvalitetne barve in smole za barvanje trupa, notranjost pa........ zelooooo hladna in nezaščitena.
LP
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
...........................................................(J.H.)
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Novinec poglej, zase iščem barko do 17m kovinsko zanemarjeno, ker bi se lotil gradnje (prenove)in bi potreboval dober trup. Naslednja bo definitivno kovinska. Razlogov za je veliko več kot proti, ker nameravam na taki barki preživeti v kasnejših letih veliko časa, če se ne že kar preseliti na barko.
Če kdo ve ali pozna za kakšen večji zapuščen kovinski trup se priporočam.
Verjeli sli ne komaj čakam, da se lotim projekta, če le najdem kakšen dober trup. Moj kolega je namreč dobil aluminijasto barko (glej zadnji val) za samo 8k€, toliko kolikor bi lastnik dobil, če bi jo prodal na odpad za odpadno kovino. Po netu iščem informacije in verjamem, da se bo kaj našlo tudi zame.
Lep pozdrav
nikola Tesla
Če kdo ve ali pozna za kakšen večji zapuščen kovinski trup se priporočam.
Verjeli sli ne komaj čakam, da se lotim projekta, če le najdem kakšen dober trup. Moj kolega je namreč dobil aluminijasto barko (glej zadnji val) za samo 8k€, toliko kolikor bi lastnik dobil, če bi jo prodal na odpad za odpadno kovino. Po netu iščem informacije in verjamem, da se bo kaj našlo tudi zame.
Lep pozdrav
nikola Tesla
pozdravljeni. no vidim da je železna barka velik problem. barka o kateri jaz razmišlam je barka fidego 11.5m cena 40000eu in se lahko vidi na mornarju. barko sem si ogledal in je zelo zapuščena.potrebna bi bila kompletne obnove,barko je potrebno kompletno razdret trup, obnovit in nazaj sestavit in tudi veliko stvari bi bilo za zamenjat.obnova bi po moji oceni bila še dodatnih 25000eu in nešteto mojih ur. vprašanje je smiselnost tega projekta.to bi bila pa definitivno moja zadnja barka. sistem nikola tesle bit na vodi ampak samo poleti. tex ne se jezit tudi jaz imam slabe dni, pms...
BOKABO11
Kdo je na strani
Po forumu brska: Bing [Bot] in 14 gostov