Novi člani se predstavijo...

Člani foruma sporočamo, čestitamo...

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Mike
Admiral
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Mike » Po Nov 08, 2010 15:17

Pa tut 2000 registriranih uporabnikov že imamo.
V8 + Jet drive
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Po Nov 08, 2010 20:21

Mike napisal/-a:Pa tut 2000 registriranih uporabnikov že imamo.

Pa kje to vidte :?: :?: :?:
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Po Nov 08, 2010 20:31

kr en napisal/-a:
Mike napisal/-a:Pa tut 2000 registriranih uporabnikov že imamo.

Pa kje to vidte :?: :?: :?:

Aha, pošinu. "seznam članov" pol pa na 41. stran. Očitno bo treba še kakšen zavihek odpreti in ne samo "zadnje objave od vašega obiska" :oops: :oops: :oops:
Uporabniški avatar
Mike
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Mike » To Nov 09, 2010 08:52

Drugače imaš pa na prvi strani foruma, tam kjer so napisane vse glavne teme, čisto spodaj napisano koliko nas je, kdo je prijavljen, itd...
V8 + Jet drive
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » To Nov 09, 2010 12:58

Hudooooooo :P
Rookie
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljanski kotliček

OdgovorNapisal/-a Rookie » Pe Nov 12, 2010 22:44

Pozdrav vsem forumašem in ostalim ljubiteljem vode!!!

Evo, še nekaj o meni čeprav nisem ravno čisto frišen, ker sem nekaj malega že namlel po forumu... Ime mi je Iztok in grem proti 40-im (nisem še tam, ampak grem pa...), po bivališču Žabar, po srcu pa... mi je čist vseen, sam da je voda blizu! Letos smo kupili prvi čoln in tisti ki spremljate forum veste da smo z njim doživeli že čisto vse. Od kar pomnim je okoli mene orodje, ki ga z veseljem uporabljam, tudi vsak dan (včasih tudi ponoči) v službi, saj delam v podjetju kjer predelujemo avtomobile na plin. V prvi vrsti je bil čoln nabavljen za mojo veliko strast - ribičijo, pa smo poleti ugotovili za je super tudi za kakšno preganjanje okoli jadranskih otočkov :D tako da bo očitno kar stalnica tudi na dopustih...ko bo motor delal sveda :evil:
Če ne gre, vzamem večje kladivo.
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » So Nov 13, 2010 19:52

PS: pa na plin ga naredi, tuki bi bil biznis ;)
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Rookie
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Rookie » So Nov 13, 2010 20:07

Tex napisal/-a:PS: pa na plin ga naredi, tuki bi bil biznis ;)

Je že v postopku, sam pri 2-takterjih je mal bolj zapleteno dodajanje mazanja, pa ogrevanje(uparjevanje) je mali projekt :?
Za 4-taktne vgradne pa ni problem, imamo sistem že nekaj časa narejen, problem je samo, ker v marinah skoraj nikjer ni plina za tankat :evil:
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » So Nov 13, 2010 20:45

Kam pa "bombe" zmontirate ?
SlikaSlika

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Rookie
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Rookie » Ne Nov 14, 2010 10:04

Tex napisal/-a:Kam pa "bombe" zmontirate ?

Po želji...
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

Opazil temo predstavitev

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Nov 15, 2010 21:52

Pozdravljeni!

Občasno že prej pogledal tale forum, pred kratkim sem se registriral, da sem se lahko v zvezi z nečim drugim tudi 'oglasil'. Danes sem naletel tudi na tole in tu je torej domača naloga.

Podatki in zgodovina:

Doma iz Ljubljane.

Letos eden od Bohinjcev izjavil, da bi me bilo treba klonirati (ko smo pobirali barke iz jezera za prezimljanje, in je bila voda od 7°C dopoldne in 9°C popoldne, pa jaz nisem rabil neoprena). Ni jasno, ali je to kompliment ali graja.

Do zatrganega meniskusa alpinist (potem so bili problem sestopi...). Še vedno uporaben za kakšno guncanje po kakšnem jamboru.

Do prvega sposojenega sandolina samo plavalec. Potem sposojeni plastični in lastni pogrošni napihljivi kajaki (tudi na morju - glej spodaj o okostnjaku).

Leta 1979 od polovice septembra do polovice oktobra pri Malinski na Krku (eno prešolanje z ene znamke na drugo računalnikov) srečanje z žepno jadrnico Sea Devil. To je bil kakih pet metrov dolg in dober meter širok skoraj ploščat kos stiropora v PE lupini, s samostoječim jamborom s prednjim in glavnim jadrom, dvižno srednjo plavutjo (centerboard) in dvižnim krmilom. Dovolj lahka, da jo lahko en človek prestavi z prtljažnika na avtomobilu na vodo in nazaj in dovolj velika, da se lahko peljeta tudi dva, če nimata nič proti, če sta malo mokra.

In seveda je zglisirala, če je le malo bolj pihnilo, tako da je na burji in nekaj valovih manjši gumenjak z motorjem mimogrede zaostal za njo. No ja, ko je sunek burje minil, je bilo spet obratno - jaz zaostal za moto gumico.

Dotedanji lastnik je šel k vojakom in jaz sem se potem z njo nekaj let vozil na Blejskem, Velenjskem in Cerkniškem jezeru (zadnje dvoje tudi kakšna 'regata'), pa okrog severnega konca Raba in okolice (recimo Grgur - Goli je bil takrat še zaprt) po Jadranu.

Žal so potem začela popuščati lepila, in ker meni ni uspelo tega poštimati, sem jo (za pet jurjev) prodal nekomu, ki je menil, da jo bo lahko popravil. Žal tudi njemu ni uspelo...

Po tem obdobje padanja s surfa (že v začetku je občinstvo reklo, da bi lahko od tega živel - bili so pripravljeni plačati, da neham, ker jih je od smeha tako bolel trebuh, da niso mogli več).

Potem nekaj časa nič posebnega, pa (nekaj let, in to sposojen) kanu, pa surf in veslo za kajak in še kaj podobnega na Bohinjsem jezeru.

Potem je Mic-Tic ugotovil, da mu na pomladanskih in jesenskih jadranjih pride prav kdo, ki je odporen na nizke temperature, in naslednjih nekaj let je bilo tam nekaj zanimivih dogodivščin, vključno s 'tauhanjem' inox cevi od tende, ki je padla v vodo v pristananišču na Istu v prvi polovici marca pred nekaj leti.

Mic-Tic ima na barki praviloma vedno prav (o tem bo lahko več povedal sam) in ko sem želel poskusiti kaj po svoje, je bilo za to primernejše mesto na jadrnicah mini-12, s katero sem se poskusil peljati na Bohinjskem jezeru pred tremi-štirimi leti. Z to vrsto jadrnic sem potem prebil največ časa na vodi v zadnjih treh letih, večji del na Bohinjskem jezeru.

Kar zadeva svoje plovilo, so mi všeč taka, s katerimi se da kaj zanimivega početi, istočasno pa jih lahko odneseš ali odpelješ domov.

Za zdaj samo sanjam o triaku - to je ok. 30 kg lupina z nosilnostjo 200 kg tovora, trimaran morski kajak, ki bi moral iti 2-5 vozlov na vesla (dolgotrajna hitrost) in do 6 vozlov za kratek čas (sprint), in čez 10 vozlov (izmerjeni max. je bil 16 vozlov) na veter.

Zamislite si potepanje ob obali s kolesom in prikolico od kampa do kampa... in potem to prestaviš na vodo.
100+ kg prtljage v pred vodo zavarovanih komorah pomeni šotor, obleko, pa lahko tudi hrano in vodo za kak teden ali več. In tega ti ni treba vleči v klance ob obali, kot s kolesom. Če dvigneš plavut (centerboard) in morje ni vzvalovano, lahko vtakneš nos v vsak zalivček. Ko piha v primerno smer, greš lahko približno toliko hitro, kot s kolesom, ne da bi moral poganjati.

Reč je videti tudi precej trpežna - menda se je pri prejšnji različici prva stvar odlomila pri kakih 40+ vozlih vetra, pa še to (en spoj na jamboru) je bilo zamenljivo. Kako je z novim modelom, še ne vem - več na http://www.triaksports.com/.

To bi bilo primerno plovilo za Slovence...

(Če italijani najdejo kak okostnjak na surfu v Otrantskih vratih, vzdihnejo: Najbrž spet en trmast Slovenec...)
Sprememba - za Sea Devil, Mini-12 in Triak so zdaj povezave.
Nazadnje spremenil Marjan Tomki, dne To Jan 25, 2011 14:53, skupaj popravljeno 2 krat.
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » To Nov 16, 2010 20:38

Rookie:
Pogruntaj poceni in varen sistem za prečrpavanje plina iz jeklenke v plovilo, pa smo zmagali. Na hrvaškem je dosti črpalk z avtoplinom, v premcu imamo mnogi prostor, tako, da bi stvar bila izvedljiva. Sicer, pa, ko zmanjka plina, preklop na bencin in dalje.
Napiši, če je izvedljivo in kakšen je strošek
mirno morje
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » To Nov 16, 2010 20:44

Marjan Tomki, dobrodošel, tudi s svojo predstavitvijo, ki je bila najdaljša doslej :lol:

LP
:wink:
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Nov 17, 2010 16:25

Krasna predstavitev! :D
Dobrodošel med nami!!!
marek156
Višji praporščak

OdgovorNapisal/-a marek156 » So Dec 25, 2010 10:23

Naj se najprej opravičim, ker se mi do sedaj še ni uspelo predstaviti - malo zaradi lenobe, malo pa zaradi "kompleska majhnosti" - čolna, ki ga imam. :)

Moje ime je Marko in sem že od otroštva vodni navdušenec - rekreativni potapljač, kajakaš (komaj eno sezono), surfer (slab), plavalec (dober) in navtik (3m gumenjak). Zadnje, kar delam v zvezi z vodo je kite surfing, ki pa me je res prevzel.

Glede na to, da je zima in čas praznikov in forum ni tako aktiven, kot v drugih letnih časih, se lahko malo razpišem.

Moje izkušnje z navtiko segajo v otroštvo, ko sem preživljal počitnice v Poreču v Plavi Laguni, kjer je delal oče. Seveda sem cele dneve preživel na raznih sandolinah in kanujih.

Prvo izkušnjo s skorajšnjim brodolomom sem doživel prav v tistem odbodju, ko je oče kupil nov Tomos 4,8. Namontiral ga je na izposojen Elan 401 (vsaj mislim, da je bil ta). Pluli smo proti Zeleni Laguni, valovi so bili kar visoki in mami je postajalo slabo. Po kratkem pregovarjanju o vrnitvi na obalo, oziroma nadaljevanju vožnje, je oče v jezi naglo obrnil krmilo, kar je verjetno zaradi prepelele krmne stene čolna povzročilo njen odlom in spremembo motorja v podmornico. Prav živo se spominjam, kako je motor še nekaj časa delal pod vodo. Zaradi oddaljenosti od obale in samo očetove sposobnosti veslanja, smo potrebovali kar nekaj časa, da smo dosegli obalo. Seveda sem se takrat lahko naučil vseh še nepoznanih kletvic iz bogatega repertoarja.

Druge izkušnje pa so bile veliko bolj pozitivne:
- Maestral (ne vem kateri model - okrog 3m) - najprej smo imeli Tomos 4 , potem Tomos 18, ki pa je bil premočan, zato smo kupili
- Sava 275 s trdim dnom - v dveh je skoraj letelo s Tomosom 18
- sledil je Elan 402 z Yamaho 50 KM - odlična kombinacija

Potem sem šel na svoje in pred 3 leti kupil gumenjak HonWave 3m z Selvo 15 (za kaj drugega ni bilo denarja). Kombinacija je solidna, le motor je precej glasen, ampak deluje BP.

Tako, zaenkrat je to vse. Bom dodal še par slik v Moja Plovila.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov