Novi forum in spam na starem
Moderator: moderator
No očitno to ne bo tako moteče!
Potem sem kar na nekih 99%, da gremo na povsem drugega ponudnika foruma in so umaknemo iz phpBB. Zaenkrat kaže dobro, še nekaj reči in bo OK.
Šumniki na starih postih pa žal ne bodo vidni samo brez stešic ampak bo zadeva malce težko berljiva, kot je primer navedel že MareC. Torej nekaj takega:
**** ob 12:00 pa bo potekalo èišèenje izolskega mandraèa. ****
Potem sem kar na nekih 99%, da gremo na povsem drugega ponudnika foruma in so umaknemo iz phpBB. Zaenkrat kaže dobro, še nekaj reči in bo OK.
Šumniki na starih postih pa žal ne bodo vidni samo brez stešic ampak bo zadeva malce težko berljiva, kot je primer navedel že MareC. Torej nekaj takega:
**** ob 12:00 pa bo potekalo èišèenje izolskega mandraèa. ****
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Mike napisal/-a:Mene nebi motilo, sej so bili včasih tudi smsi brez šumnikov. Mogoče bi bil problem edino pri funkciji išči, razen če dopušča toliko tolerance, da najde tudi besede brez šumnikov, če napišemo besedo s šumniki.
Branje neposredno ni videti problem. Iskanje, če besed s čžš ne bo najti, bi lahko bilo malo bolj moteče.
Imam nekaj idej in se bom malo razpovprašal, če bi bilo nekaj izvedljivo tudi kasneje, po selitvi, če nas bo resno motilo. Teoretično bi se moralo dat, ampak Murphy je v podrobnostih...
Tisti, ki smo redno na forumu in sproti beremo teme in poste, niti ne bomo vedeli za šumnike, razen, če bodo povezave za nazaj.
Nekako se bomo ali bodo znašli tudi ostali. Tako da se s tem vprašanjem ne bi preveč obremenjeval
No, na srečanjih morjeplovcev pa bodo šumniki še normalno slišani
Razen ........
Nekako se bomo ali bodo znašli tudi ostali. Tako da se s tem vprašanjem ne bi preveč obremenjeval
No, na srečanjih morjeplovcev pa bodo šumniki še normalno slišani
Ja, tole s povezavami na slike in ostalo bo vse ostalo... Verjetno samo ne bodo delovale povezave na neko drugo temo v forumu, kar je sicer tako ali tako problem.
Sicer pa se strinjam, da se za nazaj ne smemo preveč obremenjevati. Nekaj časa bo malce zmede, ker bodo šumniki prikazani z napačnim znakom, čez kakšen mesec pa bodo praktično vse teme in prispevki spet v normalni obliki, saj se stari počasi umaknejo...
Res je tudi nekaj tem takšnih, ki nikakor niso za umik in se bodo še dolgo brale. Pri takšnih bo potrebno malce potrpljenja, če pa bo kje kritično, bomo pa tudi ročno lahko popravili...
Je pa tukaj še eno upanje, saj je pomoč okrog baze preko svojega prijatelja ponudil tudi Marjan Tomki. Bomo jutri na srečanju dorekli kaj več. Mogoče, da bo celo opcija, da se baza nekako pravilno spravi v UTF-8, potem je pa to zmaga!
Sicer pa se strinjam, da se za nazaj ne smemo preveč obremenjevati. Nekaj časa bo malce zmede, ker bodo šumniki prikazani z napačnim znakom, čez kakšen mesec pa bodo praktično vse teme in prispevki spet v normalni obliki, saj se stari počasi umaknejo...
Res je tudi nekaj tem takšnih, ki nikakor niso za umik in se bodo še dolgo brale. Pri takšnih bo potrebno malce potrpljenja, če pa bo kje kritično, bomo pa tudi ročno lahko popravili...
Je pa tukaj še eno upanje, saj je pomoč okrog baze preko svojega prijatelja ponudil tudi Marjan Tomki. Bomo jutri na srečanju dorekli kaj več. Mogoče, da bo celo opcija, da se baza nekako pravilno spravi v UTF-8, potem je pa to zmaga!
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
admin napisal/-a:**** ob 12:00 pa bo potekalo èišèenje izolskega mandraèa. ****
Sam sem pred nekaj leti migriral nekaj portalov in forumov in rešil nekaj vrst težav s šumniki. Najučinkovitejše je bilo, da sem dump baze mysql pred importom odprl v enem od editorjev (npr.: PSPad) in potem s find/replace menjal znak oz. popačen šumnik z naslednjim:
Primer: kjer želiš da se prikaže znak "č" - v primeru zgoraj ga popačeno zamenja znak "è", vstaviš niz "&# 269;"
Zamenjave za vse šumnike se najde tule:
http://webdesign.about.com/library/bl_htmlcodes.htm
Torej:
č -> &# 269;
Č -> &# 268;
š -> &# 353;
Š -> &# 352;
ž -> &# 382;
Ž -> &# 381;
!!!Opomba!!!: vmes med znakom # in prvo cifro zgoraj sem dal presledek - ko delate find/replace presledek (space) odstranite - v kolikor ne dam presledka, prikaže zgolj šumnik! Sicer pa glejte na link zgoraj, kjer je navedeno vse OK.
Popravek se s find/replace izvede hitro. Najbrž bi šlo tudi z sql update stavkom za polje, ki vsebuje besedilo prispevka.
Probajte, ponavadi to reši problem.
LP G.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta