Zastavice na plovilu
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Dobil sem tudi informacijo MUP RH, da je tuje plovilo dolžno pri plovbi v teritorijalnih vodah RH dolžno razviti zastavo države, kjer je plovilo registrirano in zastavo Republike Hrvatske (Hrvaške). To ne velja za plovila registrirana v RH in plovila,ki koristijo neškodljivi prehod v mednarodne vode.Izvajanje določila je dolžna kontrolirati Luška kapitanija.Pomorski zakonik, Narodne novine št. 181/2004 in 76/2007
Vse morjeplovce bi rad opozoril, da zadnje čase hrvaška policija pregleduje stanje zastavic, posebno sem dobil opozorila za plovbo okoli Lošinja. Če je zastavica malo natrgana te bo policija ustavila in plačal boš 200 Hrk. Nekateri so mi namignili, da so za to krive vinjete?!
Dodal bi pa še neko zanimivost, ki jo pri zastavici mnogi ne poznajo, so pa nas v starih časih to učili. Bela zastavica obešena tam, kjer so obešene klubske zastavice (posebno velja za sidrišča) pomeni, PUSTI ME PRI MIRU. Včasih so rekli, da lahko obesiš tudi bele gate. "Lahko si mislite kaj to pomeni"!
Dodal bi pa še neko zanimivost, ki jo pri zastavici mnogi ne poznajo, so pa nas v starih časih to učili. Bela zastavica obešena tam, kjer so obešene klubske zastavice (posebno velja za sidrišča) pomeni, PUSTI ME PRI MIRU. Včasih so rekli, da lahko obesiš tudi bele gate. "Lahko si mislite kaj to pomeni"!
Ne vem če je tale tema še aktivna, pa bom vseeno poizkusil:
V prvem postu je napisano, da mora biti zastava primerne velikosti glede na velikost plovila. Me lahko kdo usmeri h kakšnim natančnejšim podatkom?
Ali pa vsaj če kdo ve kakšne zastave rabim za 4.5m dolgo jadrnico (jambor 6m, motor tomos 4.5)
Hvala in lep pozdrav!
V prvem postu je napisano, da mora biti zastava primerne velikosti glede na velikost plovila. Me lahko kdo usmeri h kakšnim natančnejšim podatkom?
Ali pa vsaj če kdo ve kakšne zastave rabim za 4.5m dolgo jadrnico (jambor 6m, motor tomos 4.5)
Hvala in lep pozdrav!
Admin je dal natisniti prav lepe zastavice,na kateri je logo navtični portal,morjeplovec . net...To zastavico lahko kupiš,če želiš pri Adminu in jo po tem obesiš na plovilo.Če bom videl na kakem plovilu v zalivu tako zastavico,se bom zagotovo zapeljal bliže,saj da rečem dober dan in mirno morje z glih prav vetra...
LP Iztok
LP Iztok
p4pe napisal/-a:Na zadnji post ni noben odgovoril, pa me zanima kako je s tem zastavam na teh malih gumenjakih? Imam 3,1m gumico. Verjetno moram imeti zastave, glede na to da je čoln registriran? Kam za hudiča nej jih dam, ko že tako ni nobenga pretiranega placa na čolnu?
Lahko si na tube prilimaš nosilec za zasavico; lahko si na zrcalo ( tam kjer je obešen motor ) prevrtaš in daš dve objekmi notri eno palico in gor obesiš zastavce,...
Moj predlog - ne kompliciraj z zastavicami!!!
www.slomarine.si
Berem poste o zastavicah, opazujem zastavice na plovilih in opažam, da je vse več plovil, ki namestozastav lastnih držav, izobešajo zastavo EU. Torej v hrvaških vodah, zastavo RH in spodaj zvezdice EU, v slovenskem in italjaskem morju pa le zastavice EU.
Je nekao bolj praktično,ker, če greš iz obalnih vod slovenije v obalne vode Italije, ti sploh ni treba zastavice menjati.
Kako pa je to z zakonodajo usklajeno pa ne vem. Morda so tu bolj domači kateri od članov?
Je nekao bolj praktično,ker, če greš iz obalnih vod slovenije v obalne vode Italije, ti sploh ni treba zastavice menjati.
Kako pa je to z zakonodajo usklajeno pa ne vem. Morda so tu bolj domači kateri od članov?
Sem mislil, da zijajo v čoln, so jim pa le ( .)( . ) bokobrani na čolnu všeč.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov