Pozdravljeni,
Zanima me teža suhega plovila? Zanima me za Bayliner Capri 2052LS. Na netu najdem razno razne teže nobene pa ne točne. Kaj mi lahko pomagate najti točno maso. Notri pa imam V6 motor, ki je baje skupaj z Alpha one II težak 385kg. Hvala za odgovore.
Lp,
Iztok
Masa suhega plovila
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Dry weight naj bi bila teža izdelanega vozila, preden vanj natočijo tekočine, ter seveda brez potnikov in tovora.goahead napisal/-a:Menda res ni velike teže med mokrim in suhim. Lahko sem napisal v dobesednem prevodu iz Angleščine "dry weight", najbrž me je to zaj....! Prosil bi za en pameten odgovor na butasto zastavljeno vprašanje?
Lp,
To naj bi pomenilo s praznimi tanki za gorivo, vodo... teoretično po definiciji pa tudi brez hidravličnih tekočin, olja v menjalnikih in motorjih in podobno.
Dejansko so nekatere tekočine (olje v menjalnikih, hidravlikah...) včasih že vštete, saj na primer izdelovalec pogonskega sklopa, če ga je želel preizkusiti pred dobavo za vgraditev, v njem najbrž potrebuje mazivo.
Pri avtomobilih je včasih tudi nalita tudi manjša količina goriva (da na svoj pogon lahko pride od tekočega traku do vagona ali tovornjaka za transport in z njega...). Kaj torej kje štejejo in kako temu rečejo, se torej lahko tudi razlikuje.
Eden virov: http://en.wikipedia.org/wiki/Dry_weight_%28automobile%29
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov