pozna kdo gradtelja

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
Gaso
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gaso » So Jun 04, 2011 22:34

jess_kp napisal/-a:2,5k€ , s tem da je motor skoraj nov.

To se mi zdi pa dober nakup, pri tej barki, dvomim da boš moral veliko obnavljati. Nad vodno linijo izgleda čisto ok, malo za spolirati, spodaj zbrusiš in daš primer in AF. Meni se zdi s slik v zelo dobrem stanju in bi rekel da je vredna več kot 2.5k€.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » So Jun 04, 2011 22:52

Če je barka tako zapuščena bi bila cena lahko zgolj simbolična. Meni se zdi 2.500€ veliko preveč, saj bi moral lastnik zapuščenega plovila globoko seči v žep v kolikor bi mu spisali kazen, zato je lahko vesel, da je našel nekoga, ki bo za plovilo skrbel. 1.000€ bi bilo več kot dovolj. Tako je moje mnenje in mi ni všeč ko kdo pokaže zanimanje za nekaj kar več kot očitno propada, potem pa se v lastniku prebudi tipična slovenska lakomnost in hoče čimveč potegnt iz tega, pa čeprav je na vse skupaj že pozabil.
LP NT
Uporabniški avatar
jess_kp
Praporščak
Kraj: Dekani - Lucija

OdgovorNapisal/-a jess_kp » Ne Jun 05, 2011 00:52

Strinjam se z menji tako Gasota, kot Nikole Tesle.
Ta barka je bila do sredine 2009 vzdrževana in brezibna, v tem letu pa je bivši lastnik zbolel za rakom in kasneje tudi preminil in je barka padla na pleča sina, ki pa je mlad in je še nekaj razmišljal ali bi jo obdržal in skrbel zanjo ali prodal. V tem času od sredine 2009 pa do danes je v barko v Jernejevem kanalu z dveh štrikov odtrgal in jo je vsak jugo ''nabijal'' na plitvino in ob oseki je obležala na boku. Ker imam zlo blizu službo in se z otroci vsak teden preganjam tam okoli mi je padla v oči in bilo mi je hudo ko sem videl kaj se z njo dogaja, zato sem šel v akcijo za iskanjem lastnika, da ga opozorim kaj se dogaja z njegovo barko in da če ne želi več skrbeti zanjo, da sem jo pripravljen odkupit.
Sam sem bil pripravljen dat maximalno 2000 €, ker nisem vedel za motor. Po polletnem iskanju, pregovarjanju in čakanju na odločitev (sem bil že prepričan, da z barko ne bo nič) se je lastnik oglasil in povedal kje je nejgova zadnja cena in če sva s kolegom interesenta naj javiva. Po pregledu barke sva bila mnenja, da je vredna teh 2500 in da z še enim takim finančnim vložkom in ogromno vloženega dela, lahko barko spet spraviva v stanje kot se za barko spodobi.

Je pa v Jerneju še cela množica teh bark, za katere imam občutek da so zapuščene. V saj zgleda tako in je prava žalost videt take barke.
Ma ta katero sva zdej nabavila me je pa ''klicala'' non stop in preden sem ''cedu'' sem enih par navtikov peljal pogledat barko in vprašal za mnenja in so bila ta menja tako podoba Gasotovem kot Teslinem mnenju, skratka dokaj diametralna :).
tedi
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a tedi » Ne Jun 05, 2011 22:56

je kar lepa jadrnica,
če še ni takoj potrebna obnove in je plovna,
( samo paluba je iz lesa ),
se bi sam najprej najadral in jo preizkusil, da potem veš kaj obnavljaš,
lp
Uporabniški avatar
navigator
Viceadmiral
Kraj: LJUBLJANA

OdgovorNapisal/-a navigator » Po Jun 06, 2011 09:47

Se strinjam s Tedy-em.. tlačni čistilec, čistila pa na delo.. očisti in jo najprej temeljito preizkusi, da ne boš kasneje obnavljal obnovljenega..
MORJE, ŠIROKA CESTA..
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Po Jun 06, 2011 11:07

Že samo motor je vreden najmanj 2000€, če je kot praviš skoraj nov. Seveda pa, če ni bil vzdrževan in zagnan dlje časa, tudi novega vrag vzame v nekaj zimah. Moja ocena, soliden nakup in ne spreminjajta preveč radikalno!
No, koliko je soliden nakup je odvisno tudi in predvsem od priveza.
Uporabniški avatar
jess_kp
Praporščak

OdgovorNapisal/-a jess_kp » Po Jun 06, 2011 15:48

Predlog sploh ni ''mimo'', ker barka je plovna, Dobro, ne bom šel v detejla, kaj ji manjka :), ma drži se na vodi, jadra so v dokaj dobrem stanju, pa res ne vidim razloga zakaj ne. Sam še sidro in ketno si moram omislit, pa gasa.
EL CAPITANO
Admiral
Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula

OdgovorNapisal/-a EL CAPITANO » To Jun 07, 2011 11:33

Čim prej zrihtat in se vidimo na ruti :wink:
FISHING & SAILING IS LIFE
Uporabniški avatar
jess_kp
Praporščak

OdgovorNapisal/-a jess_kp » To Jun 07, 2011 16:46

EL CAPITANO napisal/-a:Čim prej zrihtat in se vidimo na ruti :wink:

Če letos ne znese, pa se ziher vidimo na naslednji ruti :).... sam upam, da je to naslednje leto:), da ne bom prehiro kej obljujal:)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov